10 Ноември, 2017 12:19 5 404 1

Ford облича работниците си с екзоскелети

  • ford-
  • ekso bionics-
  • eksovest-
  • екзоскелет

Ford и калифорнийската компания Ekso Bionics започват пилотен проект за използване на екзоскелети на поточните линии на автопроизводителя. От Синия овал са изчислили, че всеки работник вдига ръцете си средно по 4 600 пъти на ден или милион годишно и внедряването на подпомагащи устройства ще помогне за намаляване на умората и риска от травми.

Екзоскелетът Ekso Bionics, наречен EksoVest, тежи 4.3 кг и е проектиран за експлоатация в заводи, строителни площадки и складови помещения. Той увеличава силата на ръцете и позволява да се регулира поддържащото усилие с от 2 до 7 кг.

Първи EksoVest ще получат работниците в два от американските заводи на Ford. На по-късен етап изпитания на екзоскелетите ще започнат във фабриките на компанията в Европа и Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатор кота 0

    1 0 Отговор
    Аватар - началото!