13 Ноември, 2017 15:11 5 422 10

Toyota: ДВГ изчезва към 2050 г.

  • toyota-
  • двигател с вътрешно горене-
  • двг-
  • сейго кузумаки

Toyota държи около 12% от американския и 4% от европейския пазар, но продава близо 43% от всички електрифицирани автомобили в света. Ето защо прогнозата на шефа по развойната дейност на японската компания, че през 2050 г. двигатели с вътрешно горене вече няма да се произвеждат, няма нищо изненадващо.

Според Сейго Кузумаки смята, че стандартите за ограничаване на вредните емисии ще стават все по-строги и ще принудят големите концерни да инвестират все повече в разработката на електромобили. В крайна сметка това ще убие ДВГ.

"Очакваме позволените емисии на въглероден двуокис през 2050 г. да бъдат намалени с 90% в сравнение със сегашните изисквания", разказва Кузумаки пред Autocar. "За да покриват новите стандарти за екологичност, производителите ще трябва да се откажат от обикновените бензинови и дизелови двигатели и да ги заменят с хибридни силови установки".

Toyota ще пусне първия си изцяло електрически модел до края на десетилетието, става ясно още от интервюто на Сейго Кузумаки. Електромобилът ще черпи енергия от йон-литиеви батерии и ще може да изминава 300 мили (483 км) с едно зареждане.

През 2020 г. пък японците ще пуснат в производство твърдотелни батерии, които се смятат за революционно нововъведение за електромобилите заради много по-добрите си експлоатационни характеристики и малки размери. По думите на Кузумаки Toyota притежава повече патенти за тази технология от всеки друг конкурент на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТ

    14 8 Отговор
    Когато изчезне велосипеда, дрън дрън...
  • 2 1243

    14 5 Отговор
    Тойота и в момента продават повече хибриди от всеки друг, а като пуснат и електрички на малки фирми като тесла направо ще им се види сметката.

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    6 5 Отговор
    и аз ако произвеждах хибриди и електрици щях да се надявам на това!
  • 4 Колев

    4 1 Отговор
    Ще изчезнат бензиновите и дизеловите, вероятно газовите и метановите ДВГ, а не ДВГ.
  • 5 ГОСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "1243":

    Няма нужда - един плъг-ин хибрид със 150 кс електромотор и батерия за 250 км а бензиновия мотор ей-така за всеки случай да го оставят.

    Ще се пали веднъж месечно да се поддържа жив и да не изветри бензина!
  • 6 гост

    6 10 Отговор
    Добре че от тукашните "разбирачи" нищо не зависи , че иначе още щяхме да си караме на конски каруци , божеее , боже ! А иначе Тойота не 2050 , а 2030 няма да произвежда ДВГ , имат предвид , че 2050 ще изчезне изобщо дори в най-затънтените краища !

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Антиелектрика

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Абе ти друга лъжа не можа ли да измислиш? Колко пъти ще пишеш едни и същи тъпотии?
    Електричките са по-стари от ДВГ и за пореден път показваш невежество и ставаш за смях.
    2050 година г-н Сейго Кузумаки, ще е на 90 години и прогнозата му се базира само и единствено на налаганите забрани от такива фашисти като теб!
  • 8 Гост

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Абсолютно си прав. Електричките са по-стари от ДВГ. Електромоторите още тогава са били по-добри от ДВГ и първата кола преминала границата на 100 километра в час е била електромобил. Проблем са били батериите.

    След стотина години, електромобилът се възражда като Феникс. Нещо което никога няма да се случи с ДВГ. Той ще си остане в музеите, като един от най-неефективните двигатели в историята.

    Децата ни ще учат, че престъпни организации, поставили си за цел единствено и само печалба, са отровили милиарди хора, избили са милиони във войни, за да си пробутват петрола. Дано за нашите деца дойде освобождението от петролното робство. Ще учат по дати , кой град и коя държава кога са освободени от петролния геноцид.
  • 9 onq s konq

    7 5 Отговор
    Не разбирам защо "некои хора" цвилят от радост,че ДВГ щели да изчезнат и да се възцари електрическото МПС?А дали не си мислите злорадо,че като дойде 2050г нашите БМВ-та ще бъдат за скраб,а вие ще се киприте в нови ЕЛЕКТРИЧКИ?Еееей .../който доживее до тогава/-ВИЕ ПАК ЩЕ СИ БЪДЕТЕ ПЕШЕХОДЦИ,А НИЕ ПАК ШЕ СИ КАРАМЕ "КАКВОТО ТРЯБВА" ,защото е казано-КЪДЕТО Е ТЕКЛО,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!Еколози жалки такива...

    Коментиран от #10

  • 10 Сеан

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    И аз не разбирам ти защо се кефиш толкова? Тогава ще си минеш на коня, а не на Дойч Баварише Моторверке Аутомотиве Вехайкъл Кар. Или в превод - ще си си купил на село магаре или катър и ще яздиш електрическа каруца, теглена от натурален двигател, 4х4 с централно задвижване....Аз вече се насочих към магарето, понеже не препуска бясно и не вдига твърде високи скорости...ако драсне катър или кон напред, ще вирна петалите и ще се отърколя през ел.каруцата по таз отзаде. Помисли, може да си купиш и германско пони, но ти препоръчвам местните задвижвания - аклиматизирани са и по-евтини...!