16 Ноември, 2017 10:49 6 725 5

Сбогом на ютиите

  • effie-
  • машина за гладене-
  • ютия

Британски изобретатели създадоха машина, която сбъдва мечтата на милиони жени по света да не пипат повече ютия до края на живота си. Effie представлява умна гладачна система, в която дрехите могат да бъдат поставени веднага след пералнята и не след дълго да бъдат извадени напълно сухи и в идеален за носене вид.

Машината се отличава с просто управление и не изисква сортиране на прането. Effie се нуждае от около половин час, за да изсуши и изглади 12 дрехи от всякакви материи от полиестер до коприна.

Тъканите не се обработват с преса, а с пара. Устройството черпи вода от резервоар и няма нужда да бъде включвано към водопровод. Има колела, така че може да бъде местено в желаното помещение с контакт.

Effie е широк 128, висок 80 и дебел 25 см. Процесът на сушене и гладене може да се следи дистанционно със специално приложение, които събира информация през Bluetooth. Събирането на поръчки започва през март догодина, а ориентировъчната цена е £699.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе да

    12 3 Отговор
    Сбогом,ама друг път-699 лири.
  • 2 Скрунджо

    6 2 Отговор
    Сбогом, ама друг път - това е неудобен, грозен и голям туч.
  • 3 а стига бе....

    4 1 Отговор
    Колко ли ще исе навият да имат такъв ковчег в дома си...
  • 4 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Нищо не е ! Само 4 и кусур минимални български заплати!
    Не е написано каква е консумацията на електрически ток !?
    Може и без пари да ми я дават тази кутия, ама ако "гълта" ток като смядовски радиатор, за какъв чеп ми е ??
    По-добре да карам с бабината "въглищна" ютия........
    Че то вече някой глади ли? Беше то едно време. Като гледам с какви скъсани гащи на коленете ходят... Само "остър ръб" / да се разчекват мухите, га кацнат/ им липсва........
  • 5 Определено ще си купя

    3 1 Отговор
    Еййй, какви сте скръндзи и скъперници. Ужас. Гнусна работа. 700 лири бил; 4 заплати бил; колко ток гълтал; ковчег бил; голям бил.
    700 лири са 1530лв - заплата - заплата и половина. Ама ще ти върши работа години наред.
    Колко да е голям. 80см висок и метър и 28 широк. Нищо кой знае какво.
    Не всички могат да гладят,или пък не могат да гладят достатъчно добре. Този уред е много добра идея. Хем по-добре ще го направи от теб, хем ще ти спести и време(докато го чакаш можеш да си свършиш нещо друго).
    Аман от мрънкачи, дето за всяко решение имат готов проблем.