Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 17:37 1 474 1

Робот с екзоскелетно управление

  • toyota-
  • t-hr3-
  • робот-
  • екзоскелет

Toyota представи хуманоиден робот, който се управлява с помощта на екзоскелетен контролер и шлем за виртуална реалност. T-HR3 може да предава на оператора обратна връзка при взаимодействието си с различни обекти.

Инженерите на Toyota се занимават отдавна с разработката на роботи за помощ в домакинството. Новото им хуманоидно творение се контролира с екзоскелет, наречен Master Maneuvering System.

T-HR3 е висок 154 см и тежи 75 кг. Състои се от едва 29 основни детайла. За да го управлява, операторът трябва да седне в контролера и да си сложи шлем за виртуална реалност, който показва какво вижда роботът.

За удобство и точност на взаимодействието T-HR3 има по пет пръста на ръцете със система за обратна връзка, които позволяват на оператора да чувства допира до различни предмети. Роботът е снабден със система за стабилизация и предотвратяване на сблъсъци с екзоскелета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    6 4 Отговор
    Тая технология японците са я откраднали от руските въоръжени сили крадци дръпнати!