Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 17:16 2 726 0

Илон Мъск отрече да е създавал биткойн

  • илон мъск-
  • сатоши накамото-
  • биткойн-
  • криптовалута

Шефът на Tesla и SpaceX опроверга слуховете, че е създател на най-популярната криптовалута. Вчера Сахил Гупта, студент по информатика в Йейлския университет и бивш стажант в авиокосмическата компания на Илон Мъск, изрази хипотезата, че именно той стои зад името Сатоши Накамото, смятан за "баща" на биткойна.

"Това не е вярно. Преди няколко години един приятел ми прати част от биткойн, но изобщо не знам къде е в момента", написа Мъск в Twitter.


Подозренията на Сахил Гупта, че Мъск е митичният Сатоши Накамото, бързо бяха разпространени от медиите. Според профила на японеца в P2P Foundation, той е роден през 1975 г. и живее и работи в родината си. Истинската му самоличност обаче остава тайна, а заподозрени в авторството на биткойна са най-вече американски и европейски експерти по криптография и компютърни науки.

Междувременно биткойнът поскъпна до $9 900 доближи психологическата граница от $10 000. Смята се, че Сатоши Накамото или човекът, който се крие зад това име, разполага с около 1 000 000 биткойна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА