Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 14:49 2 000 3

Google Pixelbook ще ни следи постоянно

  • google-
  • pixelbook

Всеки следващ модел на съвременните лаптопи става все по-удобен за експлоатация. Сега, компанията Google патентова система, която значително намалява времето за стартиране на устройството.

Принципът на действие са заключава в това, че при отваряне на лаптопа се включва камерата, която идентифицира ползвателя и стартира програмата почти мигновено. След това камерата продължава да следи положението на главата на ползвателя и автоматично настройва ъгълът на екрана.

Така през цялото време на работа човекът зад компютъра ще има най-оптималният ъгъл на виждане. След приключване на работа затварянето на екрана може да стане само с един жест от страна на ползвателя. Патентованата нова технология позволява и заключване на ноутбука, в случай, че той не се използва от собственика си.

Интересното е, че патентът за тази нова технология е подаден още през 2013 година, но за технологията стана известно чак сега. Най-вероятно новата технология ще бъде интегрирана в новия ноутбук на Google - Pixelbook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТНТ

    14 0 Отговор
    Мерсим... Татко Оруел почва да завижда...
  • 2 фючър

    14 0 Отговор
    Скоро чип в мозъка и всичко приключва !
  • 3 сойкаПрисмехулка

    8 0 Отговор
    Благодаря, че ме информирахте. Сега няма да си го купя. Вече на всякъде те следят и наблюдават. Даже не може на спокойствие едно порно да си пуснеш и да лъснеш гегата.