5 Декември, 2017 15:12 6 208 14

Кои телефони зареждат най-бързо

  • смартфон-
  • зареждане-
  • зарядно-
  • тест-
  • класация

Сайтът Tom’s Guide публикува резултатите от сравнителен тест за скоростта на зареждане на някои от най-популярните флагмански модели от тази година. В изследването са включени iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Samsung Galaxy Note8, Google Pixel 2, OnePlus 5T и LG V30.

Целта на теста е била да се провери до каква степен се попълва капацитетът на батерията за 30 минути и 1 час. Оказва се, че най-бързо се зарежда OnePlus 5T с фирмената технология Dash. Благодарение на нея собственикът може да разчита на 59% от пълния заряд на акумулатора след половин час в контакта, а след още толкова индикаторът на батерията вече сочи 93%.

На другия полюс са смартфоните на Google и Samsung. За 30 мин. зареждане Pixel 2 възстановява едва 38% от капацитета на акумулатора, а след час - 75%. На дъното на класацията е Galaxy Note8 с резултати 35% и 74%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 4 Отговор
    Колкото бързо се зареждат за толкова бързо време и свършват. Дали съм прав.

    Коментиран от #5

  • 2 Пешо

    34 2 Отговор
    Никъде не става ясно с какъв капацитет са батериите. Ако едната е 2000mAh, a другата е 3000mAh е съвсем различно.

    Коментиран от #3, #7, #10

  • 3 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Става в самия тест, но явно автора на статията е решил, че не е нужно да ги включи. OnePlus 5T e s 3300mah, Iphone X който в повече от два пъти по скъп е с 2700mah.
  • 4 Язе

    8 3 Отговор
    Смях.Аз съм с Р2 и батерията ми е "само"5200mA.Само го дозареждам сутрин за по 30мин и досега не съм оставял без ток.
  • 5 Компетентен

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да , прав си !
  • 6 Анонимен

    8 0 Отговор
    Нищо не казват за oukitel k10000 с батерия от 10000 mah и време за зареждане от 2 ч и 30 минути.
  • 7 Електрика

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Минималното време за зареждане не зависи от капацитета на батерията. Зависи от зарядния ток който може да понесе без да загрее.

    Ако зареждаш батерията от 2000 милиамперчаса с ток 1С , което означава 2 ампера, а батерията с 3000 милиамперчаса с 2С, което ще рече 6 ампера, то по голямата батерия ще се зареди два пъти по-бързо въпреки по-големия капацитет.

    Има батерии, които се зареждат и с 5С или иначе казано за 10 минути до 80%, независимо от капацитета им. За съжаление не са във формат, който може да се вгради в мобилен телефон.
  • 8 Хахах

    8 0 Отговор
    До 100 процента да беше поне.. да видим за колко време.Note 8 зарежда на 100 %, с малко,но по бързо от ненадминатия iphone. Капацитета на батериите и това ,че кабел за бързо зареждане се купува отделно за iphone ,са малко по -относителни фактори ,но пак са в полза за Note 8. Не държа да съм прав на всяка цена,но има доста писано и за източването на техния juice.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 некойси

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Зависи и каква е силата на тока с който зареждат.
  • 11 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    знаех си моя е LG
  • 12 телефониста

    1 0 Отговор
    Много непълна статия. Не само зависи от капацитета на батерията, силата на тока, плътността, вида и още други работи. Бързия заряд намалява живота на вашата батерия и няма повод за радост, че си е зареждате много бързо. Ако искате дълго време да си ползвате батериите на телефоните не ги зареждайте със зарядно в контакта, а на компютъра. По-бавно ще ви се зареди, но за сметка на това по този начин батерията ви ще бъде много по-дълго време с добър капацитет и живот. По възможност го правете вечер, като ди легнете изключете смартфона и го сложете на компа да се зареди спокойно през нощта.

    Коментиран от #13

  • 13 Електрика

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "телефониста":

    Ето още един който е чел някоя статия за оловни акумулатори.

    Ако на една литиево-йонна батерия не се повиши температурата по време на заряд, няма как да и скъсиш живота.

    Правилният съвет е, да не ползвате телефона по време на зареждане, защото процесорът и екранът допълнително загряват батерията.

    Също така не е добре да се зарежда с максимален ток, ако температурата на батерията е под нулата.

    Коментиран от #14

  • 14 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Електрика":

    Колкото и литиевите батерии да са различни от оловните, все пак и в двата сучая става дума за химична реакция в електролитна среда, така че няма как само температурата да влияе на живота им, а големината на тока например не.

    За съжаление химическите реакции в живия живот не се случват мигновенно и си трябва време за "джуркане". Поне докато не започнат да правят примерно електролити с дебелина 1 атом (което обаче може би повече ще прилича на кондензатор, а не на електролитна батерия).