7 Декември, 2017 12:25 3 792 4

Автономните BMW-та няма да взимат решения за живота и смъртта

  • bmw-
  • автономни коли

Автомобилните производители и IT-гигантите, работещи над технологията за автономни коли, отдавна си задават въпроса: Как да научат самоуправляемите коли да взимат правилни решения от морална гледна точка?

Явно все още няма универсален отговор на този въпрос, но от BMW вече имат позиция по темата. През 2021 година автономните коли с марка BMW ще разполагат с най-високото пето ниво на автономност, което означава, че водачът няма да има нужда да се намесва в управлението на колата.

Автономните баварски коли обаче няма да взимат решения, касаещи живота и смъртта. Единственото, което ще правят те в екстремни ситуации ще е да намалят скоростта по най-бързия начин и няма да "мислят" за това кой и как ще пострада при евентуална промяна на траекторията на движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    14 3 Отговор
    Няма смисъл при БМВ, кой си купува бмв за да го кара то него...
  • 2 Алфа Ромео

    12 1 Отговор
    Вече автономно ши отиват по дървета и канавки.
  • 3 Гост

    0 2 Отговор
    До вижс.Аз си купувам не знам ти какво талига караш.Но на мен БМВ то ми харесва
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.