13 Декември, 2017 14:53 4 139 17

Американци залагат къщите си, за да купуват биткойни

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • ипотека

Истерията по криптовалутите започва да добива опасни измерения. На пазара се появяват все повече инвеститори, които теглят заеми и дори ипотекират единствения си дом, за да купуват биткойни, съобщава американската телевизия CNBC.

Според Джоузеф Борг, президент на Северноамериканската асоциация на инвеститорите (NASAA), започналата наскоро фючърсна търговия с биткойни не бива да се разглежда като приемане на криптовалутата във финансовия мейнстрийм и не е доказателство за стабилност.

"Криптовалутите не подлежат на регулация, все още никой не е измислил как да постигне това. Гледаме на търговията с тях като на размяна на пари, но това не важи за цялото биткойн пространство", коментира Борг. Той смята, че блокчейн технологията ще продължи да се използва и занапред, но спекулативният интерес на инвеститорите може да подкопае бъдещето на самия биткойн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    56 0 Отговор
    Сега умните хора ще си продадат биткойните на ипотекарите. Ще си осребрят инвестицията и кой октъде е...
  • 2 Колю

    34 1 Отговор
    Дано всички хамериканци преместят спестяванията си в биткойни и след като се спука този валутен балон и стане безполезен ще скляпат като мишки в брашно .

    Коментиран от #17

  • 3 ехаумнисте

    21 24 Отговор
    И преди 2 години така се говореше - балон ала бала... ако ви слушах, нямаше да съм нарпавил пари до сега... научете малко за приложенията на криптовалутите като цяло, тогава говорете за балони, невежи.

    Коментиран от #4, #7, #11

  • 4 Morgoth

    33 3 Отговор

    До коментар #3 от "ехаумнисте":

    Знам достатъчно за така наречените крипто-валути, мога и да ти обясня принципите на блокчейна и до някъде за самата криптировка. Но не техническата част е важна, а икономическата. Едни ще спечелят, а други ще платят сметката накрая. Така стана с пирамидите и фараоните преди години, така стана и с КТБ, така ще стане и с биткойна.
    Че ще се срине е гарантирано, но никой не знае какви висини може да достигне преди това. Така че инвестирайте, но с едно на ум, че това са пари които можете да прежалите. В пирамидата първите печелят, а последните губят.
  • 5 НЯКОЙ СИ

    10 5 Отговор
    КАКВО Е ТОВА БИТКОЙНИ.....ЯДЕ ЛИ СЕ...ПИЕ ЛИ СЕ.....
    ТО И АЗ СЪМ НАПЪЛНИЛ ЦЯЛ ФЕЙСБУК С БИТКОЙНИ.......

    АМА НАИСТИНА.....ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ЛУДНАЛ.....

    БИТКОЙНИ....ДРЪН..ДРЪН...
  • 6 Зорлем

    21 0 Отговор
    Ами, когато някой има проблем с хазарта обикновено се случва точно това - да разпродаде имуществото си, така че всичко си се развива в рамките на нормалното. Няма драма!
  • 7 ХЪХЪХЪ

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ехаумнисте":

    Спокойно, не съм казал че ще се срине днес или утре. Но в сегашния си вид това не може да изпълнява ролята на валута а по скоро на инвестиционен инструмент, ако ме разбираш накъде бия.

    Тази волатилност която се наблюдава при биткойн не отговаря на основни макроикономически принципи който обуславят икономическия растеж.

    Но пък ако случайно биткойн е катализатора заради който се пръкне нов икономически модел - няма да протестирам

    Коментиран от #8

  • 8 ехаумнисте

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "ХЪХЪХЪ":

    Може и още как. Сегашната финансова система налага толкова бавни трансфери, че ще бъде по бързо дадена огромна сума пари да се прекара със самолет от точка А до точка Б през океана (и по евтино). С такива валути това става без такса и за секунди.
  • 9 Хепи Мено

    10 1 Отговор
    Здравейте всички - когато биткойна падна до 3400, след като се беше качил до 7200. Тук в този сайт обрах минусите с мнението си, че само глупак може да загуби от пафането на биткойна в момента. Истината е, че и без да търгуваш с информация (както аз). Нямаше как да не се случи високият ръст. Падането на Биткойна до 3200, беше направено на МНОГО ВИСОКО ниво, за да могат изостаналите с покупките му да могат да наваксат, преди да скочат! Това ми напомня да ви предупредя за имотния пазар в БГ - Радвам се, че квадратния метър на 50г. панелни блокове гони цена на ново строителство в покрайнините на Москва ))) Браво!!!
  • 10 Ivan S

    10 0 Отговор
    Продавам ферма във фейсбук. 20000 декара на брега на морето. 10 биткойна!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стока

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Танук":

    Тоест биткойнта е стока а не валута.

    Коментиран от #13

  • 13 Стока Пари

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стока":

    Да, стока с инвестиционно предназначение. Или както по-горе в коментарите беше отбелязано - инвестиционен инструмент без абсолютно никакво покритие от някакъв елемент на общественото богатство. Т.е. въздух под налягане и след това - без налягане.

    Коментиран от #14

  • 14 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стока Пари":

    От мен 10 плюса за правилното определение.

    В сегашния си вид биткойн не може да покрие функциите на "конвенционална валута". За да се случи това трябва някой да "застане" зад него. В момента биткойн се управлява от свободния пазар без никаква регулация на стойността освен фактора "търсене-предлагане".

    Всички монетарни политики които прокламираха свободен, нерегулиран пазар крашнаха още 1928. Някой от вас знае ли какво е Голямата депресия и как тогава се появиха едни други теории за монетаризма?
  • 15 Грую

    0 1 Отговор
    Абе защо сте тръгнали да ги мислите американците. Вярно ще ги прецакат спекулантите, но те като работят взимат заплати и ще се оправят. Гледайте Вие тука в България да не си купите Битхуйн и да Ви изтъркалят, че тези пари не можете ги изкара и до Второ пришествие!
  • 16 КОКО

    0 2 Отговор
    ХАМЕРИКАНЦИТЕ си залагат къщите за да си купуват биткойни а вие тъпаци Б -РИ много скоро ще залагате своите за ЛЕКАРСТВА иХЛЯБ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.