Last news in Fakti

18 Декември, 2017 11:25 3 220 0

За какво служи най-малката автомивка в света

  • nissan-
  • автомивка-
  • четки-
  • лаково покритие
За какво служи най-малката автомивка в света - 1

Миниатюрната автомивка с размерите на машина за пуканки бе пусната в експлоатация от изследователския център на Nissan в САЩ. Изделието имитира работата на автоматична мивка с четки, каквито има и у нас, но този вид автомивки са най-разпространени в САЩ. Иновацията е предназначена за популярните автомобили в мащаб 1:16, като във видеото е показан умален вариант на Nissan 370Z.

Четката се върти със скорост от 180 об/мин, като идеята и е да имитира истинските автомивки с четки. Чрез нея специалистите от Nissan се опитват да направят нов вид лаково покритие на колите, което да не се влияе от четките на автоматизираните мивки. Количката се посипва със специална пудра, съставена от малки частици пясък и прах. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА