Last news in Fakti

19 Декември, 2017 14:28 3 623 5

Велосипед, от който се пада трудно

  • sofie-
  • ел.велосипед
Велосипед, от който се пада трудно - 1

С напредване на годинките човек постепенно губи усещането за равновесие. Точно поради тази причина група холандски инженери решиха да помогнат на възрастните хора, които все още искат да управляват велосипед.

Те създадоха изделието Sofie - устойчив електрически байк, способен да се движи със скорост от 18 км/ч. Над иновацията се трудят три групи специалисти - от института RRD, компанията Indes и университета в Твенте.

Технологията най-просто може да се обясни така: След като потегли велосипедистът и започне да върти педалите се задейства електромотор, който позволява максимално бързо да се ускори велосипеда и бързо да премине през опасния "бавен праг".

Освен това автоматично се променя и конфигурацията на седалката, позволяваща на водача да заеме по-комфортна поза за езда. Когато скоростта спадне, то седалката се отпуска надолу, като целта е по-лесно да се стъпи на земята.

Освен това междуосието на велосипеда е съкратено максимално, а диаметърът на колелата е намален. Велосипедът няма горна рамка. Всичко това увеличава устойчивостта при по-ниска скорост и значително намалява опасността от падане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 7 Отговор
    Не е ли по лесно да му турат две помошни колелета отстрани та да може да си стои праф и дока е спрел ?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Е*атиии колко си мъдър...
  • 3 безопастнолог

    2 0 Отговор
    Бе не ни занимавайте с глупости - да карат триколки.
  • 4 Патето Яки

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Магаре оти са му помошни кололета, като спре човека си има крака и ще си е праФ. Виж на снимката човека е с крака.

    Коментиран от #5

  • 5 papur

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Щот кат пъхне 5 ракии и няма да знай защо са му краката поне тука де