2 Януари, 2018 17:26 2 286 7

WattUp зарежда безжично от 1 метър

  • energous-
  • wattup-
  • безжично зарядно

Младата калифорнийска компания Energous е регистрирала във Федералната комисия по комуникациите (FCC) безжично устройство, което може да зарежда едновременно няколко мобилни устройства в радиус от 90 см. Уредът работи по стандарта Wireless Charging 2.0 с преобразуване на електрическата енергия в радиовълни.

Новото зарядно поддържа и стандарта WattUp Mid Field, който на теория позволява зареждането на устройства на разстояние до 4.5 метра. Обсегът на WattUp е много по-малък, но от Energous обещават постепенно да увеличат ефективното разстояние до максималния показател.

Ако получи одобрение от FCC, разработката ще бъде представена още на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас, което ще се проведе от 9 до 12 януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 0 Отговор
    И нечия глава като е на пътя на тези енергийно наситени вълни какво ще стане с нервните клетки. Нашето тяло работи чрез електрически импулси все пак.
  • 2 Патриот

    11 1 Отговор
    Това как ще пърже в този един метър не е истина просто.
    Важното е сензация да има. Това 80те процента няма да го знаят, за това ще хвърлят луди пари да такива глупости. А после за лекарвства, химиопроцидури и т.н.
    Капитализма в най-грозната му и уродлива форма.
    Атомната бомба пренася къде къде повече енергия и светлина на пъти по-големи разстояния. Може да захрани цял град.
  • 3 Зорлем

    10 0 Отговор
    Еха, егати яката микровълнова печка!
  • 4 onq s konq

    5 0 Отговор
    Майсторлъкът в случая е не само да се агитира съседа да си купи такова нещо ,но и че най-подходящото дизайнерски място за разполагането му в апартамента е до граничната стена.От там нататък е лесно-зареждане на всичко до дупка за негова сметка през стената.
  • 5 Прост

    3 0 Отговор
    Измислили са отворена микровълнова печка :)
  • 6 Христо

    2 0 Отговор
    Не знам, но много пъти съм се чудил дали не е добра идея да шармовам цялата си къща за да не нахлува никакъв сигнал. Малко са ни другите облъчватели та и още една простотия да ни пържи яко топките... Доказано е че дори електричеството по електрическата мрежа на дома ни ни влияе негативно, а подобно извращение не знам...
  • 7 истинко

    1 0 Отговор
    Толкова уреди които работят с енергийни вълни - мобилни телефони, таблети, рутери,...... Не се залъгвайте - всичко това ни облъчва! Това обаче ще е върхът - най-силно и най-опасното вълново облъчване!!