4 Януари, 2018 14:08 1 890 3

Електрификация и повече продажби за Volvo

  • volvo-
  • продажби
Електрификация и повече продажби за Volvo - 1

Volvo отчете рекордни продажби през 2017 година, с глобален ръст от 7% спрямо 2016-а и 571 577 продадени коли. Новото XC60 и моделите от серията 90 са най-продаваните Volvo автомобили глобално.

Тази тенденция подчертава ефекта от разработката на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA) и внасянето на иновации в дизайна, технологиите и бранда като цяло. Изминалата 2017-а беше важна година за Volvo в много отношения.

На Автосалона в Женева през март беше представено новото Volvo XC60, което замени абсолютния бестселър на компанията и най-продавания средно размерен SUV в Европа. През септември видяхме премиерата и на XC40 – първият модел на Volvo в бързо растящия сегмент на компактните SUV автомобили.

Volvo също така обяви, че поставя електрификацията в основата на бъдещия си бизнес и от 2019 г. всеки нов модел ще има електрически двигател, слагайки исторически край на автомобилите, които имат само двигатели с вътрешно горене.

Изключително успешна година отчита шведският автомобилен производител и на родния пазар. 9,4% е ръстът на продажбите на Volvo автомобили в България през 2017 г. спрямо предходната 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макси

    3 1 Отговор
    Супер. Само че, това е статия за в раздел "Авто" не "Технологии". Ай да ги преценяваме по-добре нещата, а?
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Кога от Мерцедес, БМВ и Ауди ще обявят, че през 2019 година всеки нов модел ще има електрически двигател ???
  • 3 Гошо от село

    3 0 Отговор
    Тия от Волво още ли нямат електрически двигатели във всичките си модели? Щото аз още у ГоУфо имах ел. двигател на вентилатора на парното и на задвижването на чистачките. На помпата на стъкломиещото няма да споменавам, че нещо не работеше.