5 Януари, 2018 13:03 4 590 2

Panasonic ще покаже собствен автомобил

  • panasonic-
  • ces 2018

Снимка на автомобил с марката Panasonic на един от строящите се щандове на изложението за битова електроника CES 2018 в Лас Вегас публикува сайтът Jalopnik. Возилото най-вероятно е прототип на автономна електрическа совалка или стенд за демонстрации на технологии от областта на интериорите за безпилотни коли, какъвто японците представиха на миналогодишното издание на изложбата.

През октомври от Panasonic обявиха, че разработват собствена система за автономно управление на автомобили. За нея вече имало създаден чип за обработка на изображения и данни от ултразвукови сензори.

Автопилотът на Panasonic трябва да влезе в серийно производство през 2022 г. В компанията смятат такива разработки за едни от най-перспективните направления в бизнеса си и се надяват да увеличат приходите си от тях двукратно до $22 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    5 0 Отговор
    Ами защо да не направят собствена електрическа кола ... все пак правят клетките за батериите на Тесла - най-добрите литиеви клетки за сега - NCR18650B!
  • 2 Японеца

    1 1 Отговор
    Да направиш електирческа кола не е сложно.
    Има трамвай, тролей, електрокари, голф количи и т.н. от много по-слаби финансово фирми.
    Панасоник произвежда батериите, това е ключът!
    Що не са я оплюли още феновете на немските премиуми?