5 Януари, 2018 15:43 3 853 1

Виртуални паспорти за китайците

  • wechat-
  • китай-
  • паспорт
Виртуални паспорти за китайците - 1

В Китай бе взето решение да се проведе експеримент по замяна на традиционните паспорти с лична страница от популярната, в Поднебесната държава, мрежа WeChat. В нея са регистрирани 980 млн. души. Специално приложение е с функция за разпознаване на лица, което премахва нуждата от използване на потребителско име и парола.

С помощта на WeChat китайците ще могат да запазват стаи в хотели, да ползват държавните системи за обслужване и т.н., като за целта няма да се изисква традиционния паспорт. Експериментът ще се проведе в мегаполиса Гуанджоу и започва в края на месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    5 2 Отговор
    Той НСР се налага навсякъде по света, оня си е показал само върха на рогата, още е рано да го видят всички но който е в час знае за какво иде реч който разбрал, разбрал !