15 Януари, 2018 13:54 4 106 5

Най-умната Kia

  • kia-
  • niro-
  • ev-
  • ces 2018
Най-умната Kia - 1

По време на изложението за електроника CES 2018 корейците от Kia демонстрираха прототип на новото Niro EV, който не само се задвижва от електромотор, а и разполага с куп съвременни технологии и джаджи.

Така например колата може да работи с мрежата 5G, която е в пъти по-бърза от "четворката" и благодарение на която автомобилът може да "разговаря" с други коли, с дома на собственика и с пешеходците.

По време на изложението за електроника CES 2018 корейците от Kia демонстрираха прототип на новото Niro EV, който не само се задвижва от електромотор, а и разполага с куп съвременни технологии и джаджи. така например колата може да работи с мрежата 5G, която е в пъти по-бърза от 4G.

Последното става чрез дисплей, монтиран на мястото на радиаторната решетка, на който се появяват различни съобщения. Новата Kia Niro EV е с пробег под 400 километра, което на практика не е много и поради тази причина корейците не акцентират върху това.

Те препоръчват да се вгледате в салона и по-конкретно в новия информационен комплекс, който ще се монтира на много от серийните модели на компанията. Главните особености в него са: сензорно управление и функция за разпознаване на гласове и лица. Последното означава, че колата сама ще разбира кой сяда зад волана и автоматично ще настройва седалка и функции спрямо желанията на водача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    1 2 Отговор
    Вероятно и най-скъпата.
    Подобни електрически кашони на другите марки са на цена около 70-80 000 лева. Трябва да си луд ДВГ със същите екстри за 30 000.
  • 3 Ко речи

    3 0 Отговор
    “Публикувано във факти.бг: Новата Kia Niro EV е с пробег под 400 километра, което на практика не е много“...wt...кое не е много бе?
  • 4 911Porsche

    2 0 Отговор
    Този пробег от 400км е в идеални условия. :) Както дават средния разход на една кола 4.5 на 100 реално е 6 (пример ти давам) :)
  • 5 Жеи

    0 1 Отговор
    Така грозно та грозно много модерно един таблет и тва е браво