15 Януари, 2018 18:35 4 164 8

Boeing показа дрон, който вдига над 200 кг

  • boeing-
  • дрон

Американският авиостроителен концерн Boeing представи дрон с товароносимост 225 кг. Според производителя подобни апарати ще променят из основи въздушните превози.

Информацията за новия дрон е оскъдна. Машината има 8 ротора и тежи 340 кг. Дълга е 4.6, широка 5.5 и висока 1.2 метра. Продължителността на полета и обсегът не се съобщават.

Товарният дрон е разработен от изследователската компания Aurora Flight Sciences, купена от Boeing 4 месеца след старта на разработката. Преди това тя нашумя като партньор на Uber по проект за летящо такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    23 0 Отговор
    Значи могат да ми доставят бирата директно на балкона.Браво.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РепатракЪ

    16 0 Отговор
    Скоро ще се ползва от ЦГМ за вдигане на неправилно паркирани тЕслив Лилавата зона във Филиповци
  • 4 onq s konq

    7 2 Отговор
    Така е,стига да можеш да си платиш транспорта.Ако обаче не знаеш какъв бакшиш взема Дрона...по-добре да не го научаваш!
  • 5 ал Багдади

    3 0 Отговор
    Ноу удобни!
  • 6 телефониста

    2 1 Отговор
    Какъв е проблема да направиш дрон да вдига не 200, а 500 кг примерно. Устройството и управлението на дрона е едно и също за 1 или 1000 кг. Само размерите и мощността на батериите и електродвигателите е различна. А дали си струва е друга тема. При условие, че един хубав дрон от среден клас започва от 1500 евро и може да носи само камера си представете цената на нещо, което ще трябва да има товароносиот стотици хиляди пъти. А и предназначението на дроновете не е да носят нещо, а друга.

    Коментиран от #8

  • 7 911Porsche

    4 0 Отговор
    Супер! Като се напукам ще ме кара директно в леглото.
  • 8 ГРАНИД

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "телефониста":

    Не и ако си го направиш сам! В България има доста труднодостъпни райони в които има ценна дървесина. Ако един дрон може да пренесе 500кг от сечището до временния скад, то той може бързо да си избие парите ;)