30 Януари, 2018 11:50 6 626 3

Дрифт с 240-тонен БелАЗ (ВИДЕО)

  • белаз-
  • дрифт
Дрифт с 240-тонен БелАЗ (ВИДЕО) - 1

Един от дрифт шампионите на Русия Иля Фьодоров отиде до изпитателния полигон на БелАЗ с идеята да заснеме клип със своя Nissan Silvia S13. След края на снимките хората от компанията разрешиха на дрифт пилота да опита същото упражнение, но с... 240-тонен БелАЗ.

Всъщност при този вид камиони всяко колело се управлява отделно и за Фьодоров не беше трудно да пусне в действие са външните на завоя колела. Камионът, който е със собствено тегло 161.5 тона се привежда в движение от 16-цилиндров V-образен двигател Cummins, който разполага с мощност от 2 500 конски сили. Максималната скорост, с която може да се движи самосвала, когато е натоварен, е 64 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 2 Отговор
    С колата да, но с камиона тамън нищо не видях.
  • 2 Патето Яки

    6 18 Отговор
    Някой разбирач да обясни сеги това чудовище за колко секунди вдига 100 или 64 км в час и от кое возило ушанките са го прекопирали.
  • 3 Alexi

    6 0 Отговор
    Честно, понякога се чудя защо посещавам този сайт. Камион, който се завърта.... Това дрифт ли е и защо подяволите, камиона е в графата Технологии в сайта, а не в Авто???