Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 11:38 5 943 30

След Mercedes и BMW строи завод в Русия

  • bmw-
  • завод-
  • русия-
  • автомобили
След Mercedes и BMW строи завод в Русия - 1

Баварският автомобилен производител ще построи нов завод, който ще се намира в Русия. По-конкретно той ще е разположен в Калининградска област, а инвестициите са в размер на няколкостотин милиона евро.

Строителството на завода ще отнеме 2.5 години. Информацията е на "Ведомости", които цитират министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Към момента все още се избира точното местоположение на завода, като съоръжението ще е на площ от 56 хектара и ще е в индустриалния парк "Храброво".

Първоначално BMW ще използва терена под наем, като има опция впоследствие да го закупи. В същата област от 1999 година се произвеждат BMW-та, но до момента те се правят в завода "Автотор". Преди да се спрат на Калининградска област, баварците обмисляха варианта за строеж на завод в Московска област, а така също и в покрайнините на Санкт Петербург.

Ще припомним, че през тази година в Русия започва и строителството на завод на Mercedes-Benz, който ще бъде в т.нар. "Солнечногорский район". Там ще се правят A-, E- и S-Klasse, както и всъдеходите GLE и GLS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо

    58 8 Отговор
    Я виж ти баба Меркел се сети!И тя усети дебелия като султана и почна Мазненето!Абе те много хора ще се сетят ама май е късничко вече!
  • 2 Kcaniba

    12 32 Отговор
    Германците превземат Русия икономически, да не го допускаме:):) Да ги изгоним:)
  • 3 Eee

    50 1 Отговор
    Алооо ами санкциите забравихте ли ги???

    Коментиран от #6

  • 4 Батко ви

    51 4 Отговор
    Абе Путин е велик !Защо ли немците инвестират във Русия!Да се чуди човек !Нали Русия е най голяма заплаха за Европа .
  • 5 Фирмата

    43 3 Отговор
    Абе нещо се объркахте !Тука елате във България нали сме във Евросъюза !Нали Русия ви е враг санкции им налагате !А има нещо друго сега се сещам !Ама няма да го кажа защото много хора ще ме помислят за луд!

    Коментиран от #30

  • 6 Наблюдател

    4 49 Отговор

    До коментар #3 от "Eee":

    Санкциите не се отнасят до автомобилите бе русофилче неграмотно !
    И щом руските некадърници не могат да произведат един свестен свой автомобил, ще сглобяват германски. "Великата страна победителка", спасила човечеството от фашизма, ще се унизява да сглобява колите на победената страна! Всеки русофил би трябвало да умре от срам.

    Навремето имаше руски виц, че най-масовата руска кола била ХБМ- "Хочу быт Мерцедесом"! В превод за русофили-"Искам да бъда Мерцедес". Е сега ще сглобяват Мерцедеси и БМВ!

    Коментиран от #7, #11, #12, #15

  • 7 Реално ми писна от спама тук

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Ти какво искаш да кажеш-че сега има в Германия фашизъм??? Внимавай какви глупости плещиш,че за това може и на съд да идеш.

    Коментиран от #8, #28

  • 8 Наблюдател

    4 29 Отговор

    До коментар #7 от "Реално ми писна от спама тук":

    Каквото съм искал да кажа, съм го написал. Не преиначавй думите ми по русофилски маниер. А на съд, плашипутарнико за употребата на думата фашизъм може да се иде единствено в Русия. Отричаш ли факта, че руските некадърници не могат да направят един свестен автомобил? Не отличаш. Тогава си трай.

    Коментиран от #9

  • 9 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Момче,много взе да си вярваш тук.Намали малко тона и се дръж прилично.Че не всички са меки китки като теб и може лошо да подскачаш.Айде без обиди-ясно че пред компа си мъж-ама не забравяй и реалният свят.

    Коментиран от #10

  • 10 Наблюдател

    2 27 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛНО ми писна от спама тук":

    Единствено руските слуги се правите на мъже пред компа и обичате да отправяте заплахи. Ама като видите дебелия ставате на меки китки. Плашипутарник за обида ли го приемаш? Ами кажи тогава как да те нарека след нелепите ти залахи за съд, за това, че съм написал думата фашизъм, а пък ти си разбрал съвсем друго поради незнайни причини?
  • 11 Русофил

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Голям си калъф! Това са икономически отношения. А щом ще ги сглобяват значи има кой да ги купува. Ти за това се замисли глупако. Понеже тук се карат БМВ-та ама на 20- години.

    Коментиран от #14

  • 12 Неразбирам

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Чакай малко що супер дупер мега яката USA сглобява BMWта???

    Коментиран от #13

  • 13 Наблюдател

    2 17 Отговор

    До коментар #12 от "Неразбирам":

    Ние можеш ли да разбереш защо? За да се продават в САЩ без мито. А и 70% от тях се продават извън щатите. Но за разлика от руската кочина САЩ произвеждат свои автомобили, които са познати по цял свят.
  • 14 Наблюдател

    2 17 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    От 140 милиона все ще има някой да купува естествено. ти какво искаш да ми кажеш, че средния руснак, който жули боярищник за по-евтино кара БМВ? Остави тези пропаганди за национал-предателското сборище край Копринка. Както и думите калъф и глупак.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Заводите на Мерцедес и БМВ са в Русия по същата причина , по която и в САЩ , както сам каза , за да се избегне митото за местния пазар , който всъщност не е само Русия , а всички бивши републики с които има договор за безмитен внос !! И тъй като по-голямата бройка все пак е за Русия , логично е заводите на са там , но никой няма да види износ оттам за ЕС или САЩ , както от американските заводи и общо взето се приравняват с качеството на същото производство в Китай !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Миро

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Сам си противоречиш смешко
    Умния човек като го хванат да лъже поне признава грешките си. А тъпият търси всевъзможни оправдания. Ако си пишлеме-живота сам ще те научи на това. ако си дърт вече- безнадежен си и ми е жал за теб.
    лек ден и чети повече преди да пишеш

    Коментиран от #19

  • 19 Наблюдател

    3 19 Отговор

    До коментар #18 от "Миро":

    В каква лъжа, бе клоун? Бесен си, че руската кочина един автомобил като хората не може да направи. А се гордее, че е велика! Изнесоха от Германия автомобилните заводи, заедно с тоалетните, плененинет германци им ги сглобиха отново и им монтираха машините, ама пак нищо собствено не можаха да направят . И това ли е лъжа?

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Inspektora

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    И още. Как пък реши че Русия е кочина. Ти къде живееш? В краварник ... или? Най-вероятно си някой келеш, който става от компа само да пикае и тропа, както някой спомена по-горе в коментарите.
  • 22 БАБА ТИ СЕ НА АВТОМОБИЛ СЕ Е

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    ВОЗИЛА И СИГУР КВАЛИТЕТЕН А .?АМА Е СТАНАЛА ЧОВЕК И ОТГЛЕДАЛА Я МАЙКА ТИ Я БАЩА ТИ ДЕТ СЕ НА КВАЛИТЕТНИ КОЛИ СА СА ВОЗИЛИ АМА СА ОТГЛЕДАЛИ ДРЕБНО ЧОВЕЧЕ КЪТ ТЕБЕ ДЕТ МАЙ НИЩО НЯМА ДА ОСТАЙ СЛЕД СЕБЕ СИ АМА ГЛЕДА ЗАДНИКА МУ ДА Е В КВАЛИТЕТНА ЕВРО КОЛА.
  • 23 Патриот

    12 0 Отговор
    Правят заводи, защото там митото е 60% от цената на автомобила.
    Нямат изгода да правят в Китай, сглобяват в Германия и продават в Русия.
    Наблюдател, а защо не в България?
    Нали сме партньори в ЕС, а Русия наш враг?
    Защо Германия отиде при врагът, а не в процъфтяваща България?
    Има ли друга причина?
    Американците могат да имат автомобилостроене, но си е само за тях, къде се карат техните автомобили по света?
  • 24 Черноризец

    7 0 Отговор
    Много смислени коментар и въпроси!Интересно,какво ли ще отговори джен**ра,пардон,исках да напиша Наблюдател...
  • 25 Неутрал

    3 0 Отговор
    Към наблюдетел
    Руските некадърници като цяло не правят добри коли новсе пак правят и подобряват от ден в ден стават по добри.
    Ами не злобей ми кажи ний кво правим в БГ . нищо друго освен злоба ,завист и клюки .Хората все пак се развиват и учат за разлика от бг.
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Успокоявам се от такива новини. Хората си бачкат, многомилионни инвестиции касаещи и политика, и социология. Всичко е точно значи и дрънкането на оръжие тук, и там просто е поредното Call of Duty на "живо в нета"!
  • 27 Дуди

    1 0 Отговор
    Тоя наблюдател или е джентърист или джентъраст
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 цжьцж

    0 0 Отговор
    Руска заплаха, руски харери ама парите са си пари наищо че са руски
  • 30 обаче

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фирмата":

    За разлика от България в Русия се строят всякакви автомобили от 100 г. Освен това населението е образовано. Автомобилостроенето е автоматизирано до голяма степен. В Русия инженери бол. Тука цигани бол.