21 Февруари, 2018 11:59 3 500 3

Копаели биткойни в облак на Tesla

  • tesla-
  • облачно хранилище-
  • криптоджакинг-
  • криптовалута-
  • биткойн

Онлайн хранилище на Tesla Motors е било хакнато, а изчислителните му мощности са ползвани за добив на криптовалута, съобщава компанията за кибер безопасност RedLock. Атаката е осъществена чрез пробив в защитата на софтуера Kubernetes и инсталиране на вредоносна програма за свързване с неизвестен сървър за майнинг.

Хакерите са получили достъп и до чувствителна информация за електромобилите на калифорнийската компания в облака Amazon S3, където се съхраняват телеметрични данни. От Tesla обаче успокояват, че атаката е засегнала само информация за тестови мулета, а "конфиденциалността на клиентите и безопасността на колите им не са изложени на опасност".

Неотдавна от криптоджакинг с използване на пробив в Kubernetes се оплакаха международната застрахователна компания Aviva и най-големият производител на SIM-карти Gemalto. За копаене на криптовалути също са използвани публичните им облачни хранилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 космополитен мошенник

    5 4 Отговор
    Как тази високо технологична компания, пращаща дори разни тгъпотии в космоса, се е оказала тъй уязвима ? Тоя Мъск има 2 милиарда загуби само за 2017-та. А сега "неволно"се включва и в пропагандирането на тая световна глупост с виртуалната "валута" .

    Коментиран от #2

  • 2 Soft

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "космополитен мошенник":

    Независимо дали си обикновен потребител или в случаят Мъск, никой не е застрахован от проникване и източване на системата ти докато някой би могъл да има облага от това!!!
  • 3 гост

    4 1 Отговор
    На големите автоконцерни няма кой да им проникне в облака. Те са си в 90-те още. Карат колите при дилъра за да ги върже с кабел към лаптопа.