2 Март, 2018 10:41 8 414 13

Смартфон без излишни функции

  • light phone 2-
  • e-ink

Light Phone 2 не е подходящ за губене на време - той не предлага нито социални мрежи, нито игри, а вместо ярък цветен екран с разделителна способност на телевизор има дисплей с електронно мастило, което пести заряда на батерията.

Миминалистичният телефон работи под силно опростена версия на операционната система Android. Разработчиците обаче смятат в скоро време да добавят услуги като Uber, навигация с карти, музикален плейър и др. Засега обаче Light Phone 2 може само да провежда разговори, да изпраща текстови съобщения и да буди сутрин.

Апаратът поддържа 4G мрежи, Wi-Fi и GPS. Екранът е сензорен, а отстрани има два мутона за управление на интерфейса. Цената е $250 (€204), а доставките започват през април догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    26 0 Отговор
    Защо да го вземаш
    ако не робуваш на марката?
    нокия за 55 лева и си ти
    и ти го връщат ако го намерят

    Коментиран от #2

  • 2 реалист

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ":

    Аз бих си взел. Искам Нокия да направят подобен - ЕInk екран, да пуска лайт версии на чат Вайбър / Месинджър, навигация с векторна карта и глас, плеър за музка - какво му трябва повече на човек? А батерията да е с 1 седмица живот. За ровен в нета има лаптопи в къщи и у дома. Така хората ще вдигнат глави от телефоните и ще се огледат наоколо - все още има хора и реален свят. :)))

    Коментиран от #5

  • 3 111

    3 9 Отговор
    Симпатично е телефончето, ама поне една камера да му шибнат. Хареса ти някой пейзаж, момиче или просто момент, е хубаво ще е да можеш да го штракнеш.

    Перфектно е иначе, като помощен тел., докато караш колело или мотор напр., за да не прецакаш основния си, който навярно е по-скъп. ;)
  • 4 реалист

    7 0 Отговор
    има лаптопи в къщи и у дома.
    --
    в" офиса и у дома" исках да напиша

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    В момента 250 долара струва Нокиа 6 , който е с хардуер на работна станция от преди 5-6 години !!!! С външен дисплей можеш спокойно да работиш на него , дори да търгуваш на борсата и то едновременно на няколко места !!! Това нещо може да има смисъл само на цена от 25 до 30 долара максимум !!!
  • 6 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    И аз съм така!:) Бъркам работата с дома!:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack Bauer

    13 0 Отговор
    Само не разбрах кое му е "smart" на този телефон?!

    Коментиран от #9

  • 9 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Jack Bauer":

    Формата на тефтерче и липсата на клавиатура. Явно това означава "смарт"
  • 10 Миле

    6 0 Отговор
    Телефончето е супер за деца.
  • 11 BILL

    10 0 Отговор
    Абе льольовци, да не съм полудял да ви дам 250$ ? Освен смартфон ползвам оригиналната 3310, с нова батерия, като втори телефон.
  • 12 шаИба

    3 0 Отговор
    Смартфон без излишни фумкции се нарича домашен телефон с кабел и шаиба ;)
  • 13 прозз

    2 0 Отговор
    Като е толкова "спестен", защо е толкова скъп? И много се съмнявам, че младите ще го купуват - без Фейсбук. Кое в него е "смарт"?