Last news in Fakti

25 Май, 2018 18:55 19 214 26

Sony се отказва от смартфоните и PlayStation 5?

  • sony-
  • смартфон-
  • playstation 5

Новият глава на японския гигант Sony Кеничиро Йошида представи план за развитието на корпорацията през следващите 3 години, в който няма и дума за смартфони. Приоритет ще станат направленията, които носят най-голяма печалба като производството на компоненти, услугите и развлеченията.

Мобилните телефони не попадат в тази група, тъй като носи незначителни печалби. Прогнозите за тази година гласят, че в света ще бъдат продадени 10 млн. смартфона, докато през 2017-а са били купени 22.5 млн.

Под въпрос е и бъдещето на PlayStation. Sony печели най-вече от игри, а не от продажбата на конзоли. Напоследък те са спаднали с 18%, а за PS5 не се говори нищо.

За плановете на Кеничиро Йошида, който е бивш финансов директор на Sony, говори красноречиво и покупката на EMI (Electric & Music Industries). Британската компания е собственик на правата върху повече от 2 млн. песни, сред които каталозите на изпълнители като Queen, Beyonce, Алиша Кийс, Red Hot Chili Peppers, The Beatles, Pink Floyd, Radiohead, Gorillaz, Deep Purple и много други. Така японците се надяват да запазят лидерската си позиция на музикалния пазар и стрийминг услугите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Играча

    77 4 Отговор
    За телефоните не знам ама Плейстейшън ще е последното нещо което ще спрат. Това е един инструмент за печелене на огромни суми пари. Даже нещо повече самата конзола и без пари да я дават пак ще печелят милиарди.

    Коментиран от #8

  • 2 ргртб

    23 13 Отговор
    Телефоните им не са лоши, но са скъпи на фона на останалите и доста загряват.

    Коментиран от #7

  • 3 Dido

    23 28 Отговор
    Нормално, за телефоните.. С тоя грозен дозайн и тия рамки, какви продажби очакват.. Всичко намалява и вече маха рамките, те ми ги увеличават и да, цените са им високи на фона на другите марки със съвременната им визия...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    21 20 Отговор
    Само където затриха Ериксон, гадни жълти мамуни!

    Коментиран от #6

  • 6 sony

    34 7 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    ериксон както и нокиа се затриха сами
  • 7 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "ргртб":

    И аз така си мислех, но откакто имам XZ Premium, да ти кажа хем е по-евтин от другите, хем загрява по-малко, хем е по-бърз в тестовете.

    Коментиран от #12

  • 8 Димитър

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "Играча":

    И без пари да я пуснат, нашите магазини пак ще надуват цената до 1000 лева! Жив пример с PS4 pro - цена в сащ и европа 450$, цена в нашите магазини 1200 лева! За разликата в покупателната способност дори не искам да споменавам защото ми се гади!

    Коментиран от #11, #18, #19

  • 9 пропов

    21 0 Отговор
    PS 5 ще има. Такава си им е практиката на Сони. Уж спират текущата, мълчат, мълчат докато могат да я продават още и още като за последно...и като разтеглят локума до крайност и изведнъж обявяват новата. Няма смисъл от по къс цикъл. А телефоните им са добри, просто не са Апфел или Самсунг та да се хатесват на простолюдието.
  • 10 Тони

    11 0 Отговор
    Моля, да не се говорят глупости. PS4 Pro може да се намери за цена от около 730 лв. чисто нов. Иначе за PS5, няма как да няма. Ще кажа само, че Sony са продали над 70 милиона PS4 и имат активни над 100 милиона потребители на PS+. Хването го средна цена на PS4 350$, а таксата за + абонамент около 8 $. Като тука не се включват игрите, които са основният доход, заради който се правят конзолите. Айде, смятайте.......
  • 11 нАКа47

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Цената на Про-то не е 1200, преди 2 години си купих такава за 780 лева, но пък цените на игрите са направо в тавана, добре че от време на време пускат по някоя промоция. За покупателната способност си прав, но конзолата въобще не е правена за бедняци, като нас. Колкото до телефоните им не съм съгласен, че не струват, напротив много са си добри, в момента съм с Xperia z5 от 2-3 години и не е мръднал, но с тези стъклени гърбове трябва да се внимава много.
  • 12 Melnik

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    дисплеят 4к ли беше ? как е ?

    Коментиран от #17

  • 13 Секскъртач

    4 2 Отговор
    На Сони всичко им е хубаво, но в последно време изостават в аудиото и телевизорите.
  • 14 Румен Александров

    18 1 Отговор
    Имам PS pro 4,както телефон Sony XZ premium уникален е пасти да ядат IPhone I Samsung :)
  • 15 Гост2

    4 0 Отговор
    А телевизорите им как са?Имам тв сони от три години и съм доволен
  • 16 Да да

    2 13 Отговор
    Болни мозъци сте с тия Плейстъйш-ъни! Нямате ли си пишки да си играете,като не можете да играте футбол,баскет,волей,тенис или с каките! Ако ви липсват стрелбите БА ви очаква за мисии в Афганистан и други силно развити държави! Стига тренировки,скочете в живота!
  • 17 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Melnik":

    4k е. Иначе на слънчева светлина е малко по-блед от S7.
    Много добър телефон, който взех по-евтино от S8 и за мен има уникална камера - за който може да снима де.

    Коментиран от #21

  • 18 Стефан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Аз си купих конзолата за 800лв...
  • 19 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Покажете ми 1 място на което PS4 Pro струва тези пари . Те вече с по 2 игри ги дават за 800 лв а без да не говорим.
  • 20 гост

    1 3 Отговор
    Ще останат само САМСУНГ И ЕЙПЪЛ !!!!
  • 21 ОпОп

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Z5/Z5 Compact не е с 4К дисплей. Само Z5 Prepium e с 4К (личен опит) иначе за конзолата ми е все едно, но за телефона определено ще е загуба ако го спрат. След 5 поредни поколения Самсунг и то само S, определено сонито е 10 пъти по-добро. Усеща се като скъп телефон, а не онази умряла пластмаса.

    Айде феновете на Самсунг сега да почнат да говорят глупости колко са добри тези "епилатори"

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ОпОп":

    Че кой говори за Z5? Написах, че имам XZ Premium и той е с 4k дисплей.
    Но в S серията на Самсунг няма пластмаса от 4 години - S6, S7, S8 и S9 са от метал и стъкло. Имаме в семейството някои от изброените и изобщо не може да се каже, че са лоши телефони.
    Все пак Самсунг правят процесорите и AMOLED дисплеи, а Сони прави сензорите за камерите - не може да се плюе по марки, които са водещи.
  • 23 ОпОп

    2 2 Отговор
    Определено Самсунг на допир стои като доста по-евтин телефон. Да имат хубав дисплей. За Sony ZX нищо не съм казал, а съм отговорил на друг колега. Ексинос процесорите аз лично не ги харесвам как работят.
    Това, че едно нещо е водещо, не винаги е признак, че е най-доброто. Като цяло даже е въпрос на маркетинг, реклама и т.н.
    За работата на Самсунг не съм казал нищо лошо, а само за усещането, което според мен не оправдава цената от 1000+ лева.

    Лек дан на всички (и без лоши чувства) :)

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ОпОп":

    Първо, отговорил си на колега, който пита мен дали моя XZ Premium e с 4k дисплей.
    Второ, няма как Самсунг да стои като по-евтин телефон, след като корпусът му е от метал и стъкло.
    Трето, не знам как ти хрумна, че Exynos не ти харесвали, след като Snapdragon се правят само и единствено от Самсунг?! И в твоето Сони и в моето Сони, процесорите са правени от Самсунг, докато във всички телефони сензорите на камерите са на Сони, включително и на прехваления Р20 pro.
    Никога не съм робувал на марки, а гледам обективно какво предлага даден телефон. Несериозно е да кажеш, че S9 бил пластмасов!

    Коментиран от #25

  • 25 666

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    От Xperia XZ/XZ PREMIUM насам със сигурност Сони правят най добрите телефони..това е без съмнение..най бързите телефони, най оптимизираният Андроид, вече и най добрите екрани и най добрите камери. Същото важи и за телевизорите Сони. Всеки запознат ще ви каже, че тв Сони предлагат най-добрата обработка на картината и постигнато без вредните за очите ефекти..както е при телевизорите САМСУНГ, ЛГ, ФИЛИПС и др боклуци. Най добрите ЛСД ТВ са именно Сони, а също и заедно с Панасоник предлагат и най добрите ОЛЕД ТВ. Така че който каже обратното значи нищо не разбира и просто един глупуват човек
  • 26 Xakepa

    0 0 Отговор
    Тая статия май се оказа фейк или ако Кеничиро Йошида наистина го е казал то май са си променили плановете, защото нищо такова не се случи!