Last news in Fakti

30 Май, 2018 12:30 2 514 14

Джеф Безос ще колонизира Луната

  • джеф безос-
  • луна-
  • amazon-
  • колонизиране
Джеф Безос ще колонизира Луната - 1

Основателят и главен изпълнителен директор на интернет гиганта Amazon обеща, че ще използва своята космическа програма Blue Origin за намиране на места на Луната, където могат да се заселят хора.

По информация на The Wall Street Journal, Безос е заявил, че е твърдо решен да изпълни плана си, независимо дали ще получи финансова помощ от правителството на САЩ. Най-богатия човек на планетата (по данни на Forbes) е на мнение, че човечеството е длъжно да направи това, за да може да оцелее в едно по-далечно бъдеще.

Ще припомним, че компанията Blue Origin е планирала да извърши първите туристически полети до Луната през още през тази година. Според различни източници, богатството на Джеф Безос се изчислява на над $112 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 3 Отговор
    Много смело изказване на фона на неговата ракета, способна да лети до 100км. Ако не извади нещо друго няма как да постигне това. Няма данни за изграден междупланетарен кораб, а само за пътническа капсула, която се отделя от бустера на височина 100км, изкарва няколко минути в безтегловност и пада с парашути, а бустера се приземява сам. Това е засега. Спейс Х са много по-близо до колонизиране и междупланетарни кораби отколкото всяка друга компания. БФР ще изети, презареди в орбита и продължи към Луната или Марс. Но БФР е много голяма ракета и кораб, а не е малката ракета на Блу Ориджин.

    Коментиран от #8

  • 2 goni

    9 2 Отговор
    Пълно е с места на Луната, където могат да се заселят хора!:) Оня, ден се върнах от там и искам да споделя възхищението си!:) Много е красиво!:) Вярно че липсва атмосфера, ама колко му е да я направим!:) Въпрос на време и пари!:) Имаме ги и двете!:)
  • 3 Наблюдател

    10 10 Отговор
    Мазните ушанки ще се побъркат от злоба, че руската кочина няма никакви успехи в това направление!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 ти да видиш

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    А-а ти не ги надъхвай.
    Още утре ще наемат аниматори и специалисти по дигитални ефекти за да спретнат два три клипа за "новото чудо на руската космическа програма". После ще има пресконфереции, вой до небесата в интернет от руската пета колона и т.н. :)
    Същото като с непобедимото им въоражение...
  • 5 Владо Вр

    7 0 Отговор
    Много мераклии за тая пуста Луна бре! Макет ата ще изреват на умряло! А сега сериозно по въпроса - най - големият проблем е защитата от космическата радиация, която е смъртоносна за хората в космическото пространство. Затова, в момента се извършват полети на ниска околоземна орбита.
  • 6 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Пхаххх,успехи в направлението да ходят да живеят на Луната?
    Хахаха Хахаха Хахаха
  • 7 Расулюлах

    2 4 Отговор
    На човеците не им е отредено да завладяват планети и космос защото така са проектирани да си стоят на земята защото са лоши същества ..нито организма е проектиран за такива преходи нито мозъка е предвиден за такива функции нито технологиите нито физичните зависимости са достъпни за да се правят такива пътувания...кво повече искате?квито и ракети да се създават макса с тях е да видиш земята от небето и толкоз трябва друг двигател и технология която извънземните няма да предоставят щото не желаят паразитите човеци у космоса...чавека е едно лошо творение
  • 8 Антиелектрика

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Стига с този Мъск! Правиш ли разлика между разстоянието до Луната (380 000 км) и това до Марс (80 000 000 км)???
    Човека иска колонизиране на Луната, което е много по-постижимо от глупостите на Мъск за Марс.
    Защо Мъск не прави Теслата си до Луната като е много напред с технологиите?
    За сега няма технология за пътуване на хора до Марс и това е основния проблем.
    Ако искаш пиши на Мъск да измисли електрическа ракета - бухахахахаха

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Ти не може да не се намесиш нещо. Знам какво е разстоянието до Луната, а ти знаеш ли, че след като ускори ракетата няма значние на какво разстояние се намира обекта в Космоса единствената разлика е престоя по време на пътя, дали 5 или 25 дена, това е. Факт, че ракетата на Блу Ориджин е малка е изпитвана до височина от 110км, докато тези на Спейс Х не спират двигателите до над 450км. Те вече успешно изстреляха колата, която подмина даже Марс и пое по друга орбита, но нямат проблем да достигнат планетата. Казвам, че едните правят досега само тестове на малка височина с цел туризъм, а другите имат десетки изстреляни ракети и неповторими мисии, като разработват ракетата, която ще промени пътуването в Космоса. Безос първо да изпрати празна капсула до Луната и после да прави планове за колонизация.

    Коментиран от #10

  • 10 Зорлем

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    "... Те вече успешно изстреляха колата, която подмина даже Марс и пое по друга орбита..."

    Кво, кво, я, пак повтори докъде е стигнала колата спрямо Марс за няма и ЧЕТИРИ месеца откакто се рее из космоса?

    Коментиран от #11

  • 11 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Зорлем":

    Стига пък и ти сега.
    Виж какво друго ти казва човека:
    Публикувано във факти.бг: "...а другите имат десетки изстреляни ракети и НЕПОВТОРИМИ мисии, като разработват ракетата, която ЩЕ ПРОМЕНИ пътуването в Космоса"

    Мъск копае червееви дупки и ще прави електрическа ракета, която ще промени пътуването в космоса, като направи незабравими мисиите там - хахахахаххахаха

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    Едно е да си изстрелял 45 ракети способни да ускоряват до над 450км, друго е да си направил 3 опита с максимум от 100км височина. Когато изстрелят и приземят толкова ракети тогава да говорят за излизане и обиколки около Луната. Това казвам. Да, роудстъра подмина Марс, но е цялата мислия по изстрелване и насочване е успех, все пак е неуправляем обект (кола на платформа), докато совалките до Луната и Марс ще са управляеми, заредени с гориво и пропелант за корекция на курса. Хората живеят бъдещето вие двамката сте големи присмехулници. Минимално уважение към успеха на хората нямате.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Къде видя неуважение към някой?
    Под статия за Безос и желание да колонизира Луната, ти си този, който пишеш за Мъск!
    На всичко отгоре пишеш, че Мъск измислил нов тип ракета и направил неповторими мисии - чисто зомбиране е твоето!
    Е, кой е неуважителен питам аз и отговор не искам?!
  • 14 Зорлем

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Човек, вече съм те съветвал да не влизаш в конкретика по любимите ти теми, че ще те "пляскаме" по ду..то с факти и числа оттук до хоризонта и обратно, но теб не ти увира главата нещо.

    В конкретния случай, Роудстъра ЩЕ подмине орбитата на Марс някой прекрасен ден след 2-3 месеца. Повтарям - ще! Твоята любима дума. Има достатъчно фен сайтове по темата с картинки и графики. Избери някой от тях да му се любуваш, та белким спреш да се излагаш с невежеството си по този въпрос.

    А сега, бягайте да си играете с Електрика в пясъчника и не се бутайте при батковците с бръщолевенията си по сериозни теми.