Last news in Fakti

30 Май, 2018 12:58 6 064 17

Екзоскелет за американските войници

  • lockheed martin-
  • екзоскелет-
  • армия-
  • войска

Lockheed Martin представи боен екзоскелет за нуждите на въоръжените сили на САЩ. ONYX облекчава значително придвижването на дълги разстояния и в пресечена местност, пестейки силите на бойците.

Устройството тежи 6.4 кг и може да работи до 8 часа с 2.7-килограмова батерия или до 16 часа с двойно по-голям и тежък акумулатор. ONYX се настройва автоматично, определяйки самостоятелно стила на движение на войника, вида на местността и пренасяния товар.

Екзоскелетът улеснява спускането и изкачването на възвишения, като се включва само при нужда. Ако войникът се придвижва по равен терен, ONYX преминава в режим на готовност, за да пести батерията.

Американската армия започва изпитания на новия екзоскелет през декември. Ако тестовете завършат успешно, военното министерство ще подпише договор Lockheed Martin за доставката на ONYX.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    16 15 Отговор
    Пълна глупост, след 8 часа или го хвърля или му става излишна тежест. Като ще правят дълги преходи в днешно време армийте на изток имат джипове, коли, танкове, мотори, хеликоптери и др. Явно саш съвсем са го окъсали щом ги готвят за пешаци с батерии. За колко часа се зарежда от соларния панел в раницата
  • 2 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    45 11 Отговор
    А нещо за екзопамперс?
  • 3 Иванов

    15 17 Отговор
    Хамерските клинове са непромокаеми и втъкнати в обувките могат да задържат до 5 кг. фекална маса. Това беше военна тайна, но нейсе. Екзоскелетът обаче е голямо предимство, особено при тактическо отстъпление. С негова помощ хамерските киборги, дори и с пълни клинове с онази маса могат да бягат като антилопи и резко да сменят посоката на бягството. Ти Жужи трябва да ги знаеш тези неща, защото вашата среща от третия вид ПРЕДСТОИ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    22 26 Отговор
    Пияни ушанки вие въобще изгшедахте ли клипа.Какви коли,какви джипове.?През тази пресечена местност само пеша се минава.Явно още не сте изтрезнели от боряшника.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тото

    17 4 Отговор
    Тоест войника, ще носи 9- 11 кила отгоре на равен терен, щото тогава екзоскелетът образно казано ще е на "стенд бай" режим?
  • 8 Бесен Язовец

    27 3 Отговор
    А екзо мозък кога? И един за Трамп!
  • 9 НАТО ВЕЦ

    19 1 Отговор
    Предстои еволюционен скок.
    Безгръбначните ще получат екзоскелет.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Арнаутина

    5 1 Отговор
    Да ги пратят в Чечения да ги пробват!
  • 12 Реалист

    6 3 Отговор
    Освен публикации от типа "гроздето е кисело" си струва да се замислите за плюсовете на такъв екзоскелет. Болните от детски паралич вече ще имат надежда за НЯКАКВО самостоятелно придвижване.

    Единственно татаро-монголите и подлогите им в България не разбират че прогрес означава РАЗВИТИЕ... Къде и кога в рашастан има напредничави технологии въведени в полза на нормалния човек.

    ПЪРВО НАПРАВЕТЕ СОБСТВЕН КОМПЮТЪР КОЙТО ДА СЕ ПРОДАВА В ЦЯЛ СВЯТ и после обяснявайте. Нещастници, една кола като хората не можете даже да сглобите, но иначе сте много "отворени" и "велики"...

    "Г..а му на....ран, а ходи кат аслан(лъв)" - стара народна мъдрост за такива като 5-та колона на путлер в България

    Интересно, ако утре някой от "философите" тук след автомобилна катастрофа осакатее и не може да се движи, дали ще поиска да се откаже от такъв екзоскелет, само защото не е от "мадъ рашъ"... В маска ще ви издялкат такъв от дърво, каквито са ви и кратуните...

    Коментиран от #14

  • 13 Готино

    6 0 Отговор
    готино, но не и за войници, а по-скоро за бачкатори. Сега остава да измислят и екзо-пенис, екзо-вагина, екзо-мозък .....хамериканска работа. Имат копче за всяка нужда и хапче за всяка болежка... Не ми се нрави така.
  • 14 НАТО ВЕЦ

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Умчо, екзоскелети отдавна се използват за медицински цели, най-вече в рехабилитацията. Омразната ти Русия произвежда такива.
    Ай кажи нещо сега са коли и хладилници...

    Коментиран от #15

  • 15 Реалист

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "НАТО ВЕЦ":

    Не-умчо когато ми покажеш руски екзоскелет СЪС ЗАДВИЖВАНЕ с който можеш да бягаш както на видеото, ще призная, че съм неинформиран.

    Но за твое съжаление копейките не могат да направят задвижването и синхронизацията. Имат просто метално СКЕЛЕ.

    Биомеханиката им липсва!
  • 16 русия е джудже

    4 5 Отговор
    САЩ постоянно произвеждат технологии от подобен тип.Даже не е новина за тях.Компании за ДАРПА са едни от главните действащи в тази сфера.Друг е въпроса ,че подобно нещо за руските неможачи е мираж.Най-технологичното нещо .което може да изобрети руснака е ,държач за бояришник.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.