Last news in Fakti

4 Юни, 2018 11:02 15 690 35

Нов 75-инчов китайски телевизор с дебелина 11 мм

  • xiaomi-
  • mi tv 4-
  • телевизор-
  • китай
Нов 75-инчов китайски телевизор с дебелина 11 мм - 1

Китайците от Xiaomi не спират да изненадват с нови и нови иновации. Последната такава е най-големия телевизор от серията Mi TV 4, който е с размер на диагонала 75 инча. До сега китайците предлагаха телевизори от същата серия с размери на екрана в инчове - 49, 55 и 65.

Нов 75-инчов китайски телевизор с дебелина 11 мм

Новият телевизор впечатлява и с дебелината си от само 11.4 мм. Екранът е с резолюция 4K HDR Ultra HD (3840x2160 пиксела), а ъгълът на виждане е 178°. Честотата на обновяване е 60 гигахерца, а оперативната памет - 2 гигабайта. Процесорът на 75-инчовия китайски телевизор е 64-битов, четириядрен ARM-A53.

Нов 75-инчов китайски телевизор с дебелина 11 мм

За звука се грижат два високоговорителя с мощност по 8 вата, като аудиото е Dolby DTS-HD. Телевизорът разполага и с 32 гигабайтово "хранилище". Размерът му е 1685.5 x 1043.2 x 11.4 мм, а теглото - 35.1 кг. Цената му е $1 404.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    31 6 Отговор
    Ето това е развита държава, а не - като държавите от третия свят, които още след пускането на вода на "великия" си самолетоносач, го прибраха за ремонт на двигателя.

    Коментиран от #8

  • 2 незнайко

    12 5 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Честотата на обновяване е 60 гигахерца )
    Сигурно е грешка ! Процесорите работят примерно до 5 гигахерца ! Разбира се има и такива които работят на 1 THz., но едва ли телевизора е снабден с такъв !!! Такава честота на опресняване е безсмислена !

    Коментиран от #6, #16, #24

  • 3 Натовски Сорослия

    12 18 Отговор
    Не вярно това са лъжи на долните КОМУНИСТИ.Китай са долни комундета и не произвеждат нищо това е анимационен филм за пропаанда на комунистическия режим в Пекин.
  • 4 Иоуееееее

    11 13 Отговор
    Следващия път като правите реклама на китайски боклуци поне не пишете:
    Публикувано във факти.бг: Честотата на обновяване е 60 гигахерца.

    Щото издава тоталната неграмотност на пишещия.

    Коментиран от #9

  • 5 Heinrich Hertz

    12 1 Отговор
    60 гигахерца??? Много бе.
  • 6 куку руку ку

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Най-вероярно е 60 херца.
  • 7 ученик 4а клас

    14 3 Отговор
    А какви са тези размери - Публикувано във факти.бг: Размерът му е 1685.5 x 1043.2 x 972.1 мм. Колкото трикрилния гардероб на баба, но иначе е 11мм дебел и тежи 35кг. Много "грамотно" написано. Диплом по журналистика, а липсва начално образование и елементарно мислене.

    Коментиран от #17

  • 8 Българин

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Като димящото недоразумение на руската кочина ли?
  • 9 хаха

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иоуееееее":

    завалията колко си прост
  • 10 Ех години...

    28 1 Отговор
    Ех, преди осем години през 2010 година, 32 инча HD ready струваше толкова. Накъде вървят технологиите.

    Тогава мобилните телефони с тъч екран струваха и те толкова, а сега са по стотина лева с десетина пъти по-добри параметри.

    Електромобилите изминаваха по стотина километра и бяха по-скъпи от модел 3.

    Компютрите бяха двуядрени и по-бавни от най-евтините смартфони днес. Дори смарт телевизорите са по-бързи имат по-добра изчислителна мощ.

    Китайците правиха копия и ментета, а сега са по-напред в технологиите от японците в някои отношения.
  • 11 икономист

    23 4 Отговор
    Там където няма соросоидни организации икономиката върви бързо напред
  • 12 ПУТКИН

    6 1 Отговор
    Ванга е казала, че жълтата раса ще превземе цялата земя.

    Коментиран от #13

  • 13 РЗС

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПУТКИН":

    първо ще е мюсюлманската като гледам, циганора завладява европа, индийци, пакистанци и араби навред
  • 14 Бинокъл

    1 3 Отговор
    Българея изнася 70% от БВП, а Япония в най-добршят си период е изнасяла 9% от БВП. Китай изнасят 19% внася 17%, от БВП. България внаса над 70%
  • 15 Бинокъл

    3 2 Отговор
    Русия изнася 25% от БВП, внася 20% от БВП. САЩ изнася 12% от БВП, внася 15% от БВП.
  • 16 Очре

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Опресняване на екрана бе шматко
  • 17 Фен на БМВ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "ученик 4а клас":

    Какво не ти хареса? Има и по-големи от трикрилният гардероб на баба ти...
  • 18 outlander

    9 9 Отговор
    През 2003 г. за първи път японската NHK (JBC) демонстрира прототип на UHDTV, претърпял множество метаморфози в сътрудничество с японската Sharp, както и с американски и европейски компании, накрая през 2012 г. UHDTV се налага като международен телекомуникационен стандарт, а LG Electronics и Samsung (и двете Корейски) първи ще приложат този стандарт, променяйки архитектурата на телевизорите, които произвеждат, както и въобще телевизионната индустрия. През същата тази 2012 г. японската Sony пуска на пазара първия 4K 3D прожектор, а веднага след тях LG анонсира първата в света 3D UHDTV, използваща 4K система, а в края на годината Sony анонсира първия 4K Ultra HD видео плейър. През 2013 г. американската корпорация Broadcom анонсира Ultra HD декодиращ чип, който е с 28 нанометрова ARM архитектура, като едновременно с това американската компания THX анонсира 4K сертификата за Ultra HD дисплеи, който ще стане стандарт, по-който всички произвеждащи телевизори и плейъри компании и корпорации, както киноиндустрията и TV-излъчващите компании, ще се приравняват. Цялата история е много дълга, но и интересна, и в нея се разправя за различни стандарти и кодеци и никъде в нея не се вижда нито едно китайско или руско име. Та въпроса ми е: Кое, по дяволите, в тоя китийски телевизор, е китайско, освен пластмасата, метала и стъклото? А за руснаците пък е ясно, че още си чакат новата Лада.

    Коментиран от #19, #21, #23, #34

  • 19 Производството

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "outlander":

    Китайско е производството! Китайците са доказали, че могат да произвеждат качествени продукти на ниски цени и го правят от години. Неслучайно са "фабриката на света"

    Вече освен капацитета за производство, си купиха и проектантски капацитет, къде като специалисти, къде направо цели фирми, барабар със специалистите. Щом вече и в Мерцедес имат думата - смятай!

    IBM от кое време е китайски?

    Коментиран от #20

  • 20 outlander

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "Производството":

    Китай е евтина фабрика и нищо повече, а самият Китай е такъв, какъвто е, благодарение на Америка и Европа и добре, че е така, защото повечето от технологичните джаджи нямаше да са по джоба на повечето от вас, да не кажа всички, които драскате глупости тук. Да си припомним как американците занулиха ZTE и нищо повече не е нужно да се казва.

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "outlander":

    Както плюйш ши кайш че ти си напрайл талавизура. А напрей нещо та после пиши а??
    И сега по сериозно, какво ще коментираш относно най мощните компютри? Всичко е китайско и са най много и на брой в Китай, това говори много за ''еВтината фабрика и нищо повече''.

    Коментиран от #25

  • 22 Има логика

    1 7 Отговор

    До коментар #20 от "outlander":

    outlander знаеш личе Китай е най големия кредитор на Щатите, и имат повече долари от тях "а самият Китай е такъв, какъвто е, благодарение на Америка и Европа" и тук не си прав Европа и Щатите са такива каквито са благодарение на Китай , ако имаш визможнос да поосетиш тази страна , ще разбереш че на китайците вобше не съм и нужни Европа и Щатите самодостатъчна държава са.

    Коментиран от #26

  • 23 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "outlander":

    (Китай е евтина фабрика и нищо повече, а самият Китай е такъв, какъвто е, благодарение на Америка и Европа)Браво пич.отвори им очите ,макар че слепец да прогледне няма как да стане .Китай е евтината работна ръка в момента на богатите икономики.
  • 24 Krasi

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Herz имат впредвид
  • 25 outlander

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Всичко е китайско, носи надпис made in China и нищо повече, на всеки процесор и чип седи щампа US Patent. Да си припомним случая ZTE, който е китайски, но технологиите, хардуера и софтуера са американски, без тия три условия всеки телевизор, телефон или компютър просто ще са мъртви - куп желязо, пластмаса и стъкло. ZTE си въобразиха, че могат да прескачат американците и последните просто ги занулиха.

    Коментиран от #31

  • 26 outlander

    2 7 Отговор

    До коментар #22 от "Има логика":

    Естествено, че Китай ще е най-големия кредитор на САЩ и щом продължават да са кредитори, както и ще продължават занапред да са им кредитори, има защо. Ако ти имаш кредит и си го обслужваш, няма да имаш проблеми, но ако не си коректен и спреш да си обслужваш кредита, банката много бързо може да ти подреже крилата, при държавите обаче нещата са много по-различни, там фактор са активите на дадена държава, а активите на САЩ са невъобразимо число. Само Apple струва два пъти колкото цяла Русия. Ами Google, Facebook, IBM, Intel, AMD, nVidia, Qualcomm и десетките други американски технологични компании, корпорации и гиганти? Ти схващаш
    ли изобщо, че Китай печели и богатее именно за това, че е кредитор на САЩ, а американците от своя страна могат да си позволят този огромен външен дълг? С други думи, Китай без САЩ ще е една кръгла нула.

    Коментиран от #27

  • 27 Има логика

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "outlander":

    Половината от компаниите които иреждаш вече на са Американски,а относно Епал и Русия много грешиш най-богатата компания всвета ,повтарям в света е Газпром и могат да купят Епал с 0.1% от активите си,Русия е най богатата държава на природни ресурси (петрол,газ,и всякакви икопаеми руди).
    Стига сте писали глупости в коментарите.
    И само да оточня аз не харесвам Русия ,но фактите са си факти.
  • 28 вижся

    0 0 Отговор
    да ви имам и новината... имам самсунг 49 инчов с 15 инча вече ги продават в емаг за по 2 бона.. нищо ново не е
  • 29 Родо

    0 0 Отговор
    Мадово тв тата са 60 херцови, ако беше 100 цената щеше да е поне 2000 долара
  • 30 Алооооу

    0 0 Отговор
    Не'а да обиждате фирмата, щот' смартфонят ми от нея, ри'иш ;)
  • 31 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "outlander":

    Нещо не ти чух мнението за най мощните компютри? Или ти си ги измислил или въпроса е неудобен а?
    Само за едно си прав, ако не са китайците и тяхното производство, много от нещата ще ги гледаме само на картинки.
    Аре у лево, продължавай да пишеш глупости на китайския си компютър който бил''юес патент''
  • 32 hi end

    0 1 Отговор
    АЗ имам QLED 55 инча Samsung QE55Q7FNATXXH от един бг сайт, ииииии просто картината на 1080p и на 4К UHD е умопомрaчително жестока. 5 дни не мога да изляза от нас и не съжалявам за 3240.00 лева които дадох
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пич

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "outlander":

    А бе, Чук - дървен, когато америг...йците създадат първия си Ракетен двигател, а спрат да използват РУСКИТЕ и когато технят РЕБ стане по-добър от РУСКИЯ, тогава ще можеш да словоблудстваш с право, а до тогава, преглътни от америг.. йския си биберон и не говори с ПЪЛНА УСТА!!! 😂😂😂
  • 35 doo

    0 0 Отговор
    kitai sa nomer edno veche no kogato e za kitaiskia pazar kachestvoto e drygo to i za evropa ne.se puskat tezi modeli ili ste se pravqt vav polsha yzas xiaomi tcl hisense haier chanhong kato vleznah vav taobao tmail se chudis kakvo da izberes i cenite idealni tam horata sa mnogo dovolni razbira se do tuk ima visoki taxi