Last news in Fakti

12 Август, 2018 11:00 2 484 7

Apple мечтае да подмени личните карти с iPhone

  • apple-
  • iphone

Apple се надява, че iPhone ще се превърне в устройство, без което наистина не може да се живее. Доказателството за е нов патент на компанията, който представя как смартфонът може да замени нашите лични документи и шофьорска книжка.

Патентът се нарича „импортиране на документи в защитен елемент“ и описва начин, по който iPhone използва радио чип с малък обсег, като NFC и RFID, за съхранение на издадена от държавните органи информация, която може да включва имена, адреси и почти всички други детайли относно самоличността.

Тази информация може да бъде прочетена на по-късен етап чрез използването на специални устройства, но само ако собственикът на iPhone-а даде разрешението си. Това означава, че процесът трябва да бъде одобрен от притежателя на смартфона, като се използват типичните методи, като Face ID (лицево разпознаване), парола или пръстов отпечатък, въпреки че опция ще бъде премахната от новите модели на Apple.

Както при всичко, което все още е в етап на патент, няма потвърждение, че тази иновация би достигнала масово производство, а дори и да го направи, технологичният концерн има много работа с държавните органи преди използването й да бъде възможно. Въпреки това, не бъдете изненадани, ако Apple преследва тази идея в дългосрочен план, най-вече защото това може да се превърне доста удобен метод за клиентите да се идентифицират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роби на корпорации

    25 2 Отговор
    Пу пу дано никога не се сбъдне пу пу !

    Коментиран от #2

  • 2 Ташко Мъдев

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "роби на корпорации":

    За съжаление ще се случи в близките 10 години.

    Коментиран от #4

  • 3 ЦРУ

    10 0 Отговор
    Заложили сме в програмата ЕйПъл да следи кенефа ви с 4D камера до 10 години. Ако не го осъществяват край на субсидиите!
  • 4 Свободен

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ташко Мъдев":

    А междувременно никой не те кара насила да им купуваш електронния шит, нали?
  • 5 асддса

    4 3 Отговор
    Какво значение има ? И без това цялата информация е електронна в някои държави.
  • 6 9877

    10 0 Отговор
    Нека мечтаят, аз няма да си купя.
  • 7 Boxer

    8 0 Отговор
    "Документи за проверка моля!" - Нямам, падна ми батерията...