Факти.БГ

Фен на BMW окачи M1 на стена в гаража си

Георги Касабов

Заможен колекционер, регистриран на сайта Bring A Trailer с прякора PKI, превърна два катастрофирали суперавтомобила BMW M1 в арт инсталация за луксозния си гараж. Оцелелите останки от двете коли са събрани в една и получената конструкция е окачена на алуминиева конструкция, захваната здраво за стената на помещението.

PKI разказва, че се сдобил с първата M-единица през 2015 г. Автомобилът бил катастрофирал тежко още през 1985 г. и колекционерът смятал да го използва за донор на части за другите си проекти. Възстановил двигателя и скоростната кутия, но работата спряла дотам.

Второто BMW M1 било закупено година по-късно. Колата била пострадала тежко при пожар, като задницата била изгоряла напълно. Отначало PKI възнамерявал да сглоби от двете M-ки една, но после преценил, че е по-добре да ги превърне в уникална украса за гаража си.

PKI не е първият богаташ, който използва рядък автомобил за интериорна декорация. През април аржентинският милионер и състезател Пабло Перес Компанк се похвали в Instagram със снимка на Pagani Zonda Revolución, която разделя всекидневната му вместо стена. За разлика от M-единицата на PKI обаче, италианската суперкола няма никакви механични възли и агрегати.