Last news in Fakti

31 Август, 2018 10:01 6 741 10

Как работи Ride Select системата на Lada?

  • lada-
  • ride select-
  • xray cross
Как работи Ride Select системата на Lada? - 1

Селекторът за избор на режим на движение Lada Ride Select за първи път се появява на модела XRAY Cross. Той предлага избор от пет различни режима, които настройват по различен начин системите за стабилизация и ABS.

Основният режим е "ESC ON" и той се активира по подразбиране след привеждане на двигателя в действие. Той включва стабилизиращата програма, която при поднасяне на автомобила има за цел да го върне в правилната траектория.

Когато е изключен, "ESC OFF" системите против пробуксуване и контрол на стабилността са напълно изключени, но АBS-ът остава активен. Деактивацията на "ESC OFF" става автоматично, след като скоростта превиши 54 км/ч.

Как работи Ride Select системата на Lada?

Режимът "Sport" дава повече свобода на системата против пробуксуване на предните колела, което позволява по-енергичен старт. Също така стабилизиращата система реагира по-слабо и позволява т.нар. контролирани поднасяния, а педалът на газта става по-чувствителен.

Режимът "Snow" е предназначен за сняг и кал, позволява повече пробуксуване на предните колела и предлага повишена чувствителност на електронно управляемия диференциал. АBS-ът също променя работата си с цел по-ефективно спиране на хлъзгави настилки.

Режимът "Sand" повишава проходимостта на автомобила в песъчливи терени. Алгоритъмът на ABS-система се изменя за максимално добро спиране на песъчливи терени, а ESP-то сработва по-рано. Този режим, подобно на "ESC OFF", се изключва автоматично след 54 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    11 3 Отговор
    ....айляче е Ладичката....
  • 2 икем

    17 6 Отговор
    Новите Лади са много добри!
  • 3 гост

    9 2 Отговор
    За какъв електронно управляем диференциал пише автора? Това са режими на стабилизиращата програма кога и колко да се намесва. Дори името не е точно, защото означава "избираем контрол на возенето", което предполага и правление на окачването, както повечето други марки го правят. Руснаците просто са сложили копче за реглаж на тракшън контрола, наричащо се "грип контрол".
  • 4 Ime

    4 0 Отговор
    Работи като на NISSAN Quashkai явно
  • 5 ела

    14 3 Отговор
    а съжеление в България има хора които щом чуят нещо " руско хубаво "стават болни,агресивни, щом всичко руско е лошо са щастливи,ако не бяха " лошите руснаци" те нямаше да бъдат българи .Хора без минало,нисък интелект, с елементарни знания във всички сфери не уважаващи своето минало, своята история хора без бъдище.

    Коментиран от #6

  • 6 Спиро

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "ела":

    Виж друже,
    Признателни сме на руснаците, че са ни освободили от турско робство. Но в случай, че си пропуснал цялата история на България след това (в частта й свързана със СССР) то проблема си е твой. Осребрили сме им отдавна чековете с кръвта си.
    Запознай се с историята на страната, която наричаш "Родина", предполагам за да разбереш.
    Повече нямам какво да ти кажа. На глупака актл не можеш да му налееш.
    В конкретния случай - тази кола не е руска. Руски е само бранда. Останалото (включително и производствените линии) са създадени от други.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГостЪ

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Спиро":

    Всъщност е много по-зле . Имаме пълното право да мразим всичко руско . А изказванията на номер пет будят само съжаление за културата му . Неговата и на
    русофилите . Нищо на този свят не е случайно . Отношението на света към . Русия също . Четете поне собствената си история и не забравяйте , че в европейските хроники Велика България е на Волга . Поинтересувайте се върху какво лежи руската култура и държавност . Как живеят днес сънародниците ви в русия .
    Колко от руснаците са всъщност в руснаци
    и как зад урал има доста хора които откровенно мразят руснаците . Поинтересувайте се за млионите избити в русия Българи , за зверският геноцид .
    Ще разберете защо любимата ви майка
    русия толкова иска да ни искара ниски черни и кривокраки номади дошли наскоро от азия и толкова много иска да забравим кои сме и да сме и верни до гроб
    . Поинтересувайте се от престъпленията при т.нар. освобождение . Четете между редовете . И моля ако не сте чели и не сте контактували с хора свидетели на тази страна на руският режим по-добре не коментирайте . След това погледнете как
    въпреки буйната си история днес живее
    Европа и отново помислете от кое от двете искате да сте част (не буквално) .
    Забога Русия е една шеста от сушата на земята , може би най-богатата на ресурси държава . И да ви попитам русофили ,
    какъв е резултата !? Моля без селска чест ,
    бомби и за родину . За хората . Резултатът е диващина .
  • 9 Някой

    2 2 Отговор
    Шо сти толкуз хейтвъщи ве балури?Колата нищото, че е брандирана като Лада, е чиста рожба на Рено.Прости хора, прост народ.Четете малко повече, не е толкова вредно, даже е полезно.

    Коментиран от #10

  • 10 аналитик

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Не сме прости, ве, небулгур. Ми много продажни са ни чиновниците из държавната администрация и фуражките ни. Фуражките ни, защото не мислят за последствията и слушкат продажните чиновници, а те пък, защото гласуват и вършат престъпление след престъпление. Нали лъжците политици тук и в ЕС, искат пазарна икономика? Уж искат, но колкото да ни изземат резурсите някои магнати, а за дребния бизнес само пречки? Я плпитай небулгуре, бате ти Винету, защо плеснаха такива мита на руски стоки?! Ако не бяха те, сега Нива новата Лада Нива, тук щеше да е по 7000 евро. Не сме прости, ами няма кой да трепе управници, заради лъжите и вредите им към нас. Това трябваше да го правят фуражките, но те са обърнали посоката и ги пазят.