7 Септември, 2018 17:51 3 344 4

General Motors инвестира $28 млн. в лаборатория за батерии

  • general motors-
  • електромобил-
  • батерия-
  • акумулатор

General Motors обяви, че ще вложи $28 млн. в подобрения в лабораторията за разработка и изпитания на автомобилни батерии към Техническия си център в Детройт, съобщава Automotive News. Според шефа на американския концерн Мери Бара инвестицията има за цел да се ускори развойната дейност по следващото поколение акумулатори.

От GM потвърждават информацията, че през есента концернът ще започне да купува батерии от завода на LG Electronics в Детройт. Това ще позволи увеличаването на производството на електромобила Chevrolet Bolt с 20% през четвъртото тримесечие на годината.

Американският производител отдава огромно значение на своята лаборатория Global Battery Systems, тъй като там се разработват и изпробват почти всички нови разработки на GM. През последните години площта на комплекса нараснала до близо 10 000 квадратни метра.

През 2013 г. концернът инвестира $20 млн. в лабораторията, а миналата година вложи още $6 млн. в нея. На технологиите, създадени там, дължат съществуването си Chevrolet Volt и Bolt.

На Global Battery Systems се възлагат надежди за разработката на следващото поколение батерии за електромобили, които GM планира. До 2023 г. концернът се кани да пусне в продажба 20 нови модела на ток както на американския, така и на китайския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Японеца

    1 0 Отговор
    А колко лесно е да се ползва TREV technology!
  • 3 Електромобилов

    1 1 Отговор
    А така, така ми харесва вече. Край на монополисти , авантюристи и пионери.
    Почва се сериозна конкуранция в този бранш , и ще има все по добри подобрения и постижения.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.