Last news in Fakti

12 Септември, 2018 14:06 2 417 4

Таблет-телефон на руло (ВИДЕО)

  • таблет-
  • свитък-
  • magicscroll
Таблет-телефон на руло (ВИДЕО) - 1

Специалисти от лабораторията на Кралския университет в Канада представиха устройство, наречено MagicScroll. Иновацията представлява първия в света сензорен таблет, който може да се навива и е вдъхновен от старите свитъци.

Устройството разполага с безрамков гъвкав дисплей, който се сгъва и разгъва около централен цилиндричен корпус. В него са интегрирани процесорът, батерията и останалата необходима апаратура. Работи и като телефон.

Таблетът е с размер на екрана 7.5 инча. След като завършва проекта, сега екипът от специалисти си е поставил нова цел - да направи Magic Scroll още по-компактен. Вижте повече за иновационния таблет на руло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    7 2 Отговор
    Тия са се побъркали. Това единствено може да го носиш ако сложиш анцуг 2 размера по-голям. Все едно да си нося домашния телефон в джоба. А ит да не говорим че хората ще се чудят какво е това дълго кръгло нещо в джоба.

    Коментиран от #2

  • 2 883

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "асддса":

    Педера*тите ще се чудят и радват тъпите феминистки ще го обявят за дискриминационен и фалически символ.
  • 3 Юри

    4 1 Отговор
    За сега е концепция-глупост. Дано успеят да я доразвият в полезен модел, но не вярвам. Технологията не позволява онова към което се стремят. След още 3-5 години, може би, но тогава са на ред холограмните устройсва.
  • 4 гост

    2 1 Отговор
    Това е пълна глупост.Изключително не практично и безмислено.