Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 10:39 3 741 5

Нов уред открива скрити камери в помещението

  • spyfinder-
  • скрита камера-
  • детектор

Съвременните камери са толкова миниатюрни, че могат да се змаскират дори в главата на винтче. Заедно с тях обаче се усъвършенстват и методите за откриването им.

Американската компания Spy Associates твърди, че нейният SpyFinder Pro може да открие обективи на скрити камери дори те да са изключени. Уредът представлява малък окуляр, снабден с 6 мигащи светодиода. През него подозрителното помещение може да бъде огледано и ако някъде има обектив, той започва да мига.

Разработчиците на SpyFinder Pro смятат, че той може да бъде използван от всеки, който се съмнява, че го шпионират. Това може да бъде както домът, така и в хотелски стаи. Компактният детектор работи с две най-обикновени батерийки тип AA.

Проектът все още набира финансиране през платформата Kickstarter. Ако необходимите средства бъдат събрани, доставките могат да започнат още през декември на цена $198 (€170).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bingo

    12 4 Отговор
    Къв нов уред, китайците тези джаджи ги продават от години за по 10$ а тези тарикати ще ми искат 200$. Това е някаква нова форма на пирамидки с набирането на средства по разни измислени проекти. Ама докато има балъци ще има и тарикати.
  • 2 deadman1488

    9 0 Отговор
    по важното е микрофони да намира

    Коментиран от #3

  • 3 Tехничар

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "deadman1488":

    Всеки смартфон е микрофон, включително този в джоба ти
  • 4 CUKOVSKI

    2 2 Отговор
    A OTKRIVA LI SKRITI KOMUNISTI V OBSHTESTVOTO.
  • 5 асддса

    4 0 Отговор
    200 За пластмасова кутийка с ЛЕД лампички ?