9 Ноември, 2018 10:07 2 719 7

Спортните коли Peugeot стават електрически

  • peugeot-
  • електромобили-
  • спортни коли
Спортните коли Peugeot стават електрически - 1

След като представи на Автомобилния салон в Париж новото си поколение plug-in хибридни автомобили като част от стратегията си за електрификация, Peugeot обяви разработването на нова гама електрифицирани спортни автомобили от 2020 година.

Peugeot ще концентрира ресурсите си върху разработването на тези автомобили, като същевременно от компанията взеха решение да се оттеглят от Световния рали крос шампионат в края на сезон 2018, чието развитие в посока електрификация е неясно.

Новите електрифицирани спортни автомобили ще бъдат разработвани в сътрудничество с екипите на Peugeot Sport и ще спомогнат да се посрещне предизвикателството за намаляване на CO2 емисиите в съответствие с инструкциите на европейските институции, адресирани към автомобилната индустрия, като в същото време се запази спортния дух на колите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    8 14 Отговор
    Спортни коли от Пежо? Освен преди 25год когато имаше 205GTI , за друго спортно пежо не се сещам, че и електрически щели да ги правят.
  • 2 бивш фен на пежо

    6 7 Отговор
    дано да не се издънят с новите модели, че последно време яко излагация разпада се колата след 200 000 км...
  • 3 Антиелектрика

    5 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Новите електрифицирани спортни автомобили ще бъдат разработвани в сътрудничество с екипите на Peugeot Sport и ще спомогнат да се посрещне ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ЗА НАМАЛЯВАНЕ CO2 емисиите в съответствие с ИНСТРУКЦИИТЕ на европейските институции, адресирани към автомобилната индустрия, като в същото време се запази СПОРТНИЯ ДУХ на колите." - хахахахахаххахахха Макарон си е дал инструкции за намаляване на СО2. Ама ние нали сме тъпи, та продължаваме да вярваме, че единствения начин за намаляване на СО2 е с фотосинтезата на растенията и водораслите, а не с лобизъм и тъповати лъжи. А и Пежо имат толкова спортни модели в продажба, колкото аз имам Нобелова награда по литература - хахахахахахаха
  • 4 Язе

    4 1 Отговор
    И тия се побъркаха.
  • 5 незнайко

    8 0 Отговор
    Постоянно се говори за намаляване на CO2 емисиите и никой не казва КОЙ ЩЕ ПРЕРАБОТВА БАТЕРИИТЕ и с какви емисии ще са заводите !!! Лично аз се чудя, къде да изхвърля литиевите си батерии от различни устройства ???
  • 6 Юлиян

    2 3 Отговор
    Във всички хипермаркети, например Кауфланд, питаш на информация къде да си изхврълиш събраните батерии и те най-любезно ще ти посочат мястото :).
  • 7 име на гост

    4 0 Отговор
    Peugeot 106 GTI, 205 GTI, 106 Rallye, 205 Rallye, 405 Mi 16, 306 GTI 6, 207 GTI, 206 RC, 206 GTI, 308 GTI, RCZ , та викаш нямали били пежо спортни автомобили???