Last news in Fakti

26 Ноември, 2018 19:24 3 005 14

Илон Мъск не изключи да лети до Марс

  • space x-
  • илон мъск-
  • марс

В интервю за телевизионния канал HBO основателят на Tesla и Space X Илон Мъск оцени вероятността да замине за Марс на 70%. Според милиардера това ще стане възможно благодарение на неотдавнашен "пробив" в технологиите, но пътуването най-вероятно ще бъде еднопосочно.

Мъск опровергава твърденията, че пътешествието до Червената планета ще бъде достъпно само за богаташи. Едва ли много заможни хора биха изтърпели толкова трудности, смята предприемачът. Дори да се доберели до там, щяло да трябва да останат на Марс до края на живота си, да построят база и да положат неимоверни усилия, за да оцелеят.

Неотдавна Space X преименува космическия кораб Big Falcon Rocket (BFR) на Starship и по всичко личи скоро проектът за пътуване до Марс ще бъде задвижен. В момента компанията разработва животоподдържащи системи и източници на енергия, които да осигурят оцеляването на първите колонизатори за достатъчно продължително време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    11 13 Отговор
    Гравитация различна от земната ще окаже необратими последсвия за човека.......радиацията в дълбокият космос няма да коментирам изобщо!
    Иначе в Холивуд ......всичко е възможно !.....Дже и разходки по Луната .....:)

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Я виж

    12 12 Отговор
    Явно като се напуши му се ходи навсякъде в космоса,а реално едва ще намери клозета.Човек като е на трева всичко може да направи😀😀😀

    Коментиран от #5

  • 3 Никой

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    С такова мислене никой доникъде не е стигнал. За да оцелее видът трябва да изследваме космоса, не може вечно да седим на Земята и да гледаме в краката си. На тези проблеми хора много по-умни от теб търсят решение, ти не се напрягай.

    Коментиран от #6

  • 4 Фантазьор

    7 11 Отговор
    Стига фантазира тоя бре ! Нека първо да отиде на Луната пък тогава да мисли за Марс.

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Я виж":

    Еееей , рекох че поне сега ще сте доволни , че може да не се върне , ама няма угодия !!
  • 6 Иванов

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Господине, ЦЕЛИЯТ КОСМОС Е ВЪТРЕ В ТЕБ, ВСИЧКО, ДАЖЕ ЧЕРНАТА ДУПКА! САМО ТРЯБВА ДА НАМЕРИШ СВОЯ СТАР ГЕЙТ!
  • 7 Експерта

    11 1 Отговор
    ВЕЧЕ ИМАЛО ЗАПИСАНИ 5ХИЛ. ДОБРОВОЛЦИ ЗА МАРС ДРЪЖ СЕ МАРС ЧОВЕЧЕСТВОТО ИДВА
  • 8 Експерта

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    ТО ЗЕМНАТА ГРАВИТАЦИЯ Е ВРЕДНА,НА МАРС ДАЖЕ Е ПОЛЕЗНА
  • 9 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Фантазьор":

    Дай му две години и си пусни телевизора. Той направи всичко, което е обещал, защо си мислиш, че това няма да бъде постигнато? Напротив, според мен Старшип ще даде тласък на пътуванията в Космоса, голям и с потенциал, а не е просто капсула за поддържане на живота. Първо трябва да построят бензиностанция в орбита, за да може всеки кораб да презареди и след това да се мисли за далечните дестинации, защото енергия има достатъчно от Слънцето, но няма гориво и пропиленти за маневриране, това е най-голям проблем, остане ли без задвижване то корабът е загубен.
  • 10 Крум

    8 2 Отговор
    Човекът е постигнал много в своя живот, но това ще го остави в историята! Не е глупав!
  • 11 453

    4 5 Отговор
    Илън Мъск е велик ! Добре, че са САЩ ,за да може човечеството да покори космоса.Единствено апаратите на САЩ са изследвали цялата слънчева система, а вече даже имат сонда която ще обикаля слънцето.Ако разчитахме на онея руски недоразвити личности ,все още щяхме да сме излизали максимум до МКС.
  • 12 Petyr

    3 1 Отговор
    Чета и намирам само малоумни и хейт комети писани от хора които явно не знаят какво е постигнал мъск, почнах да чета статията по отгоре но е явно че и тя е писана от някой който нищо не знае за елън. Човека ще стигне до Марс това е 100% сигурно а дали ще успее да го колунизира е друг въпроса. Постигнал е много велики неща вече.

    Коментиран от #14

  • 13 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 1 Отговор
    Ше лети в на маикя си путкетината
  • 14 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Petyr":

    Ех колко жалко, че ти не си постигнал дори нормален правопис! Явно теб са те колУнизирали кометите - хахахахахаха