30 Ноември, 2018 09:33 7 611 20

Руски всъдеходен кран

  • кран-
  • русия-
  • кс-5772-
  • дт-30пмнк
Руски всъдеходен кран - 1

Руската иновация се нарича КС-5772 и представлява кран, който може да вдига и мести товари тежащи до 25 тона. Кранът е монтиран на двузвенна гъсенична машина ДТ-30ПМНК. Според руснаците гъсеничното шаси притежава уникална проходимост и е способно да отведе кранът на местоработата му във всевъзможни терени.

Въпреки немалката маса, машината може и да плува. Самият кран е монтиран на второто звено от гъсеничното шаси. Специалната техника е разработена от две руски предприятия - Витязь и ЧМЗ. Тежката техника ще бъде използвана за ремонти на електропроводи в северните части на Русия, като ще се движи през дълбоки блатисти местности и терени с много сняг.

Преди за подобни дейности се използваха хеликоптери, но те са с далеч по-малка товароносимост. Тежкотоварното превозно средство е оборудвано и със специална кабина, която има за цел да превозва ремонтната бригада. Всъдеходът развива скорост до 35 км/ч на суша и до 4 км/ч по вода.

Руски всъдеходен кран


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    27 19 Отговор
    Изобщо нямат технологии руснаците изобщо.

    Коментиран от #16

  • 2 852

    14 41 Отговор
    Леле. Колко са велики. Пак са открили топлата вода. Напишете в нета:" Тежък кран на верижно шаси" и вижте от кога големитге в бранша правят такива кранове. Превели са някоя рускя стятия. Заради ембаргото руснаците от дълго време нямат достъп до добра техника и си чешат самочувствието.

    Коментиран от #3, #4, #17

  • 3 Инкогнито

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "852":

    А плува ли?

    Коментиран от #7

  • 4 пейо

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "852":

    Където ходи това ДТ 30 с този кран. Другите фирми ще им е доста трудно да отидат. Идеята е че крана е направен за трудно достъпни неща и вдига 25 тона което си е доста.

    Коментиран от #5

  • 5 Инкогнито

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "пейо":

    Той това го пропуска умишлено и чака някой заблуден да му тури едно +
  • 6 Пешо

    6 14 Отговор
    Брей ма гола вода са тия липхер.И защо въобще в Козлодуй само Липхер.Браво на факти само така да се посмееми и дано сте добре платени от другарят П.з..н.

    Коментиран от #11

  • 7 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    А някой ще го купи ли извън Русия или на кой му пука , че на руснаците им било "скъпо" с хеликоптер , който ще свърши работата за една стотна от времето , което това ще загуби само в придвижване ??? А че спестеното време напълно компенсира цената , да не говорим , че на запад даже ще е по-евтино , щото това има 5-10 човека обслужващ персонал , дето само в Русия са без пари ??? Колко още но има , даже не си представяш !!!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Мммм

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Да ми говориш за икономия сравнявайки хеликоптер с гъсенична машина,явно си в жестоко заблуждение. Първо хеликоптерите можещи да вдигнат над 20 т. товар се броят на пръсти и там летателните часове са доста солени,в повечето случаи товари до около 5 т. могат да се използват хеликоптери,на не до там отдалечени места,защото хеликоптерите също са ограничени по радиус на действие,просто искат гориво, което в труднодостъпните местности липсва,а този кран е може би единствената високопроходима машина "Витяз", която забележи може и да плава,както и да изминава на собствен ход доста километри и то в непроходими местности. За повече инфо пусни си в ю туб клипове и ще видиш за какво става на въпрос.

    Коментиран от #10

  • 9 Мммм

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Като добавка към предният коментар,мога да ти кажа,че щом на руснаците казваш,че им е скъпо ползването на хеликоптер,то не знам кой друг му е евтино при положение, че в Русия хеликоптерите се използват в далечният север,като автобусите у нас.
  • 10 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Мммм":

    А ти ако се опитваш да ме убедиш , че това руско недоразумение може да стигне и една десета от местата където може да стигне хеликоптер и то за минути вместо за дни и месеци , значи русофилията съвсем ти е изпила акъла !!

    Коментиран от #12

  • 11 Мммм

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Пешо искам да видя Липхер в труднодостъпна област и да мине през дълбок сняг и блатисти местности и водни прегради. Не казвам,че Липхер не могат да направят такива кранове, но не и за тези условия и това е разликата, а сравнението с Козлодуй е направо смешно. Чети хубаво текста преди да пишеш смешки.
  • 12 иииии

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Това ако за благозвучие ли си го сложил или от вдигането на лозунги си забравил да четеш Човекът за разлика от теб преди да плюе нещо е прочел Сравнение за това къде може да стигне всъдеход и къде хеликоптер се мъдрят само в твоята празна глава
  • 13 Радо

    6 4 Отговор
    Измислил го е Руснака!!!
  • 14 Roki

    3 3 Отговор
    Интересна е машинката
  • 15 стоян

    3 5 Отговор
    То страшна машина бе -направили кран с вериги =СМЯХ
  • 16 ескимос

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пища Хуфангел":

    Това не е технология, а РУСКИ КРАН. Минава навсякъде, плава, ако му вържеш серкме и риба лови. Не пука гума, не му трябва Андроид, само май не лети, но е заради ДПС и правилника за МПС, иначе и гаищники ще трябва да летят за проверка. Абе руски кран, няма закъсване.
  • 17 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "852":

    Те големите понеже правят по-добри неща сигурно заради това най-тежкотоварните самолети, хеликоптери и кранове са руска изработка, а да, и ракетите.

    Коментиран от #18

  • 18 Демонтажист

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    "ракетите", с които целят дърветата ли, унищожавайки по три спътника на баламурници, които са се доверили на "прекрасната руска техника" ... одеколоннннници!
  • 19 1944

    1 0 Отговор
    уникален и безаналогов единичен неработещ екземпляр за музея на нами.
  • 20 Ушанков

    0 0 Отговор
    Крана го оставете, но вижте нашите путенопитеци как хвалят ли хвалят, това е смешното! Някакъв сделан кран, а го изкарват чудо на чудесата. Смях!