Last news in Fakti

30 Ноември, 2018 11:31 18 640 34

Автомобилите с най-добри фарове

  • фарове-
  • светлини-
  • изпитания-
  • тестове-
  • iihs

Застрахователният институт по пътна безопасност на САЩ (IIHS) публикува ежегодния си доклад за оценка на качествата на фаровете на нови автомобили. Резултатите от него сочат, че повече от половината тествани през 2018-а модели осветяват недостатъчно пътя и ослепяват водачите в насрещното движение.

IIHS провежда изпитания на фарове от 2016 г. Тогава в тестовете участват 31 модела и 82 варианта на светлинната техника, а за най-добри са признати светодиодните фарове на Toyota Prius с функция за автоматично управление на дългите, а за най-лоши - халогените на BMW 3er.

През 2018-а в изпитанията са включени 165 автомобила и цели 424 варианта на фарове. 32 от моделите получават оценка "добър", 58 - "приемлив", 32 - "слаб", а 43 са удостоени с възможно най-ниската оценка. Това според IIHS означава, че 67% от тестваните фарове не отговарят на изискванията за безопасност.

Най-високи оценки тази година получават фаровете на Genesis G90 и Lexus NX. "Добри" резултати записват опционалните светлини на Chevrolet Volt, Genesis G80, Mercedes-Benz E-Klasse и Toyota Camry. Фаровете на Honda HR-V, Toyota C-HR и Infiniti QX60 са оценени като "лоши".

Тестовете на IIHS се провеждат в тъмната част на денонощието. Специални сензори за всеки тип фарове измерват количеството светлина на права отсечка и четири типа завои с радиус 500 и 800 фута (152.4 и 243.8 метра). Оценка "добър" или "приемлив" в тези изпитания позволяват на конкретния модел да се бори за рейтинг Top Safety Pick +, връчван от института на автомобилите с най-добри резултати в краш тестовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 AUDI

    48 26 Отговор
    Според (х)американците Америка е държава , не континент. Защо продължавате да ни наливате с ненужна информация за и без това изгладените им мозъци?
  • 3 onq s konq

    36 39 Отговор
    Сичко живо бега като мишки прет мене като опна четрите фара на беенвето !Тека че спор нема кои са най!

    Коментиран от #6, #9, #29, #30

  • 4 Само Дъстър

    65 3 Отговор
    Поне имат фарове за разлика от Кайен ,Туарег, и Кю 7 , на тях вече са им ги откраднали
  • 5 Естета

    17 19 Отговор
    САШ хахаха тъпаци
  • 6 AUDI

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    заради ксенона от битака за 4лв от бат Ставри ?
  • 7 сектант

    30 19 Отговор
    много са сложни тия фарове.. според мен добрият фар е този, който е здрав, не е нагоре да пожълтява от слънцето и е прост на дизайн за да може ако ти изгори крушка да не се налага да сменял матрикс лазери в сервизи а просто за 1 минута да подмениш крушката... на моята дачия е така и съм адски доволен, дори взех чисто бели крушки да имитира ксенони

    Коментиран от #11, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Само Дъстър

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Конче, каруцата 2 коня ли я дърпат че има 4 фара ?
  • 10 YAMAHA

    25 4 Отговор
    Леле Кон тоя с неудачиа Дъстър те закопа бате
  • 11 Просто гост

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    А подлакътник за стотина лева взе ли си?

    Коментиран от #14

  • 12 ооооох

    13 2 Отговор
    моя ситроен Ц5 пак го няма из класациите

    Коментиран от #13

  • 13 Onq s konq

    9 22 Отговор

    До коментар #12 от "ооооох":

    Ше го намериш при наи скапаните коли заедно с оня с дъстъра направо ви сажалявам с тия навеси дето даржите Прет панелките

    Коментиран от #16

  • 14 сектант

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Просто гост":

    взех и за твоята баджанак, че и е тясно
  • 15 bigjohny

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Дачията кола ли е или каруца

    Коментиран от #33

  • 16 Бухахахахахха

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "Onq s konq":

    Поне няма да сменя двигател на 50хил км като трибуквеното недоразумение.В твоя случай коня
  • 17 ужас

    10 9 Отговор
    Кола е всичко освен немските боклуци. Най-вече освен бмв...

    Коментиран от #25

  • 18 Ужас2

    13 9 Отговор
    Невероятните бмв-та, дето за нищо не стават освен за "гъзария", което също е необяснимо. Не пишете коментари! Сигурни сме, че и в момента си правите колите и ще си оцапате екрана с масло... или имате 10 неща за ремонт, аама нема пари, защото ги похарчихте за предния ремонт... преди 4 дена. БМВ и айфон. Това е то тъпизъм.

    Коментиран от #19

  • 19 Много тъп

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ужас2":

    7s+ и f11 xd !
    Много съм доволен !;)
    Много съм тъп ,ама и много доволен !
    Живи и здрави !
  • 20 кон

    7 1 Отговор
    мини на къси че пускам шестте от кабината на тира
  • 21 съселянин 1

    4 5 Отговор
    И тук,,любимите,,на антошка-ТОЙОТИ,окупираха светлината,,Camry,,Sienna,,Prius,,Hihlanderg,,Corolla,,Venza..картошкин абе тия от ваг що немоот да светът..уж бош,варта,а са гола вода пред Lexus с,,Ushio,,
  • 22 BMW F15 driver

    4 7 Отговор
    Ей не се сдържам като видя колко хейтъри има по света.И колко нескопосани коментари се пораждат след това.Първо така ли не свикнахте с това,че към днешна дата НЯМА автомобилен производител,който да няма програмирани ремонти.Иначе в условията на жестока конкуренция ще фалира.Ресурса на оплюваните от Вас БМВ-та е много повече отколкото пишете без повечете от Вас да са ги карали дори.На този колега горе дето пишеше за хвърлени мотори на БМВ на 50К километра мога само да кажа да не се притеснява за клиентите на БМВ с хвърлени мотори на 50К километра-това е втора смяна на маслото колега-трудна работа да счупиш мотор на БМВ на 50К километра.Имам автосервиз и ако знаеш какво е ISTA-да ти кажа,че при мен тя не се гаси,т.е. минават много БМВ-та(често на около 150К километра,които са истински дооста нагоре) и с лекота мога да кажа това,което казвам и на клиентите-не че БМВ са много добри-просто всички останали са много зле.С всяка следваща генерация моторите на БМВ стават шедьоври на инженерната мисъл,Ауди са след тях,но не с много,Мерседес малко изостават,но са големи и ще наваксат.И понеже сега веднага ще се намери някой да настръхне и да каже как япончета и сие са по-добри нека изпреваря мисълта му и му задам въпрос:"Кой японец към днешна дата е по-добър и в кое?"
    Някой ще каже Инфинити,че е по-премиум-ами мотора е Рено,горивна уредба пак Бош,Тойота ли - ами толкова са добри,че двигателите им са пак гадните БМВ.Признавам,че съм фен на дизела и освен 4.2тди

    Коментиран от #24, #26, #32

  • 23 onq s konq

    2 5 Отговор
    За разлика от ЛУМПЕНА,ПИШЕЩ С МОЯ НИК/за да си изпроси внимание/ който СИ Е ИЗМИСЛИЛ КОЛА,аз мога да ОТ ОПИТ да кажа,че ФАРОВЕТЕ СА ТАКИВА,КАКВИТО СИ ГИ НАПРАВИТЕ!Карах инцидентно една старичка "Тойота" /90 коня/ по вечерно време...Ами то фаровете правят нощта ден !Ама 90 коня...:)БМВ-то ми е 2004-204 коня-дългите-О.К.-Халоген,късите обаче-като свещи.Майсторът ми каза ЧЕ СА "опечени" рефлекторите.Шлайфахме стъклата,сложихме нови лупи са късите/би ксенон/,а за да е комплект,сложих и да дългите "ксенон",т.е. НОВИ КРУШКИ.Е да,ама процедурата изискво СМЯНА НА ЦЯЛАТА ИНСТАЛАЦИЯ и прилежащите й ел.джаджи ,та всичко ми излезе/ с труда/ около 520лв.Между другото колата беше готова по обед през лятото,слънце бол.Дръпнах се на около 10м ,за да видя как светят на дълги ДЪЛГИТЕ И КЪСИТЕ КОИТО СЪЩО ЗАПОЧВАТ ДА СВЕТЯТ КАТО ДЪЛГИ УСПОРЕДНО С ТЯХ.Е на 3-4-та секунда просто "окьоравях",а майстора ми каза да не правя така.Само след малко обаче го гледам,че ТОЙ ПРАВИ СЪЩОТО за да си "види работата" и само чух "е.ах му м..." и се хвана за очите.И му казвам -ама нали ти ми каза да не правя така,а ти го правиш?...Та мисълта ми е-фарове се правят за малки пари-ДВИГАТЕЛЪТ ПОД КАПАКА Е ВАЖЕН...особено за БМВ!

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 bigjohny

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "ужас":

    боклуци са щото не можеш да си ги позволиш.Гроздето е кисело
  • 26 селянин 1

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "BMW F15 driver":

    На края дето коментираш,,Тойота,,..само от баварците взeха дизел за,,Авенсис,,но се усетиха..и спряха модела,сега в Австрия заедно на една платформа с Z4,ще монтират,,Supra,,само двг ще е БМВ..що..ами Е.С.няма мита и.т.н.ще има и хибрид,уникален осмо поколение,по твое,,желание,,ще има и с два,и с три електромотора..взети от,,lexus,,
  • 27 гощо

    3 1 Отговор
    Включени са дръгели произведени за Америка по тяхните стандарти и копувани там. А като човек живял там мога да кажа,че всичко правено за там е по ниско качество от същото за Европа. Вярно по простичко и лесно за подръжка но по зле като качество.

    Коментиран от #34

  • 28 Vag

    3 0 Отговор
    Колко от вас са карали автомобили произведени за Щатите? Фаровете им нямат общо с европейските аналогични модели освен кутията!
  • 29 скункса

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Тъй ли? А, я ката карам Джагулета сичко бега кат мишки пред мен. Сложил сум и лазерен прицел и кат паля фафовете прави кръстче на 300 метра. Никой не ще да кара пред мен. А струва в Оне лев 3.00 левчета. И всички в отсрещното минават на къси покрай мен.
  • 30 a m g

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    е па тамьн да ми светнеш на куро
  • 31 a m g

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    аиде диии конио дии добре чене беше оня спесо щях да ти викам аиде чиба от тука неподценяваи другите автомобили копаи нов кладенац а в стария не плюваи щото ще доиде време да пиеш от него то как е трьгнало в дьржавата след 5 години те виждам на коня си закачил каруца аиде диии конио те хората те прецениха що за идиот си
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 сектант

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "bigjohny":

    А ти возил ли си се на най новата Дачия Лоджи?
  • 34 хи хи

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "гощо":

    Гошка не иска само да си живял-покарай малко и дай мнение.