3 Декември, 2018 12:45 8 275 32

Volkswagen пуска собствено дизелово гориво

  • volkswagen-
  • r33bluediesel-
  • дизел-
  • гориво

Немският автопроизводител Volkswagen и Университетът в Кобург обявиха, че са завършили успешно тестовете на ново дизелово гориво. От началото на годината с R33BlueDiesel са зареждани фирмените автомобили в централата на концерна във Волфсбург и резултатите от тестовете са се оказали повече от обнадеждаващи.

Новият биодизел е базиран на разработка на финландската компания Neste отпреди десет години и е съвместим със стандарта DIN EN 590. Според Volkswagen по време на изпитанията заредените с R33BlueDiesel фирмени коли са изхвърляли с 20% по-малко въглероден двуокис, отколкото с конвенционално гориво.

Данните от тестовете са окуражили компанията да отвори цяла бензиностанция в комплекса си във Волфсбург, на която се зарежда R33. Представители на Volkswagen твърдят, че концернът има готовност да доставя новия биодизел и на вериги с етикета Green Premium.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    51 7 Отговор
    Досега мамеха със софтуера, сега започват и с хардуера...
  • 2 Именно

    20 1 Отговор
    Кобурготски дизел?
  • 3 хахахах

    13 1 Отговор
    куку рукуку направо ме спука от смях xD
  • 4 WARRIOR

    4 4 Отговор
    КЕРОСИН?!
  • 5 гост

    12 27 Отговор
    ООН готви за 2030 г акциз по 13 (ТРИНАДЕСЕТ ) долара на ЛИТЪР бензин и дизел , ако ще да е въздух , ако ще да е от каквото ще !!! Свършиха номерата на швабите , или ще се електрифицират или ще си заминават в музея , не че и сега са много далече от него !!!

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Дизел гриин,швабан дабан майн..

    14 21 Отговор
    Дизела си утива,след него и бензина... Въпрос на време,е да свърши петрола.За разлика газа и метана,има много за добиване.И е по-чисто гориво..

    Коментиран от #8, #14, #20

  • 7 Това е така секи да бъде забит

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    КЪТ ПИРОН НА ЕДНО МЯСТО. ТЪЙ ПО ЛЕСНО СА КОНТРОЛИРАТ БУНАЦИ И БАЛЪЦИ РЪСЕНИ ОТГОРЕ С КВО ЛИ НЕ А ОБВИНЯВАНИ ПОСЛЕ ЗА ДЪРВЕНИ ПЕЧКИ И МЕПЕСЕТА.....
  • 8 Сатаната

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дизел гриин,швабан дабан майн..":

    Малко известен факт. Петрола не намалява, а трябваше да свършил, ако вярвахме на едновремешните ни учебници.

    Коментиран от #9, #22

  • 9 Да да

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сатаната":

    Ако не свърши до 20 год.,ще свърши след 30-40-50! По старите учебници залежите се изчисляваха до 2050 год.,сега преместиха с 10-20 год. до 2070,но това всичко е прогнози спрямо консумацията от 2010 год.! Ако Китай.Индия и Африка развият икономиките си,може да не стигне и за 20 год.!

    Коментиран от #11, #24

  • 10 Антиелектрика

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И тук ли се изходи, г-н РезервУар? По-голяма тъпотия не можа ли да измислиш?
  • 11 Язе

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Нали всичко се електрифицира.Значи няма да можем да го изразходим и ще останат залежи.Всичко е за пари и на никой не му пука за екология.Прах в очите за да смучат пари от хората.

    Коментиран от #26

  • 12 гост

    2 4 Отговор
    Ако искаш да ти пусна линкче , че трудничко се оправяш в тая материя , а , хахахах !!

    Коментиран от #13

  • 13 Антиелектрика

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    С коя материя трудно се оправям - с тази, където береш етер ли? Да не ти пусна линкче какво става в Париж и такива като теб и онези корумпета от ООН?

    Коментиран от #17

  • 14 НЕКОЙ СИ

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дизел гриин,швабан дабан майн..":

    Земи прочети. Има огромни количества петрол. Проблема е,че свършва тоя дето се добива най-лесно. Остава още много, но по-труден за добиване и съответно по -скъп. Селскостопанските машини-как ги виждаш на ток? Комбайн виждал ли си ? И не ти ли вади очите,тва дето си го написал-- Утива?
  • 15 двг мъка

    8 2 Отговор
    Не ме занимавайте с тоя въглероден двуокис, а кажете какво става със канцерогенните сажди и азотните окиси - това е проблема който директно ни убива на улицата в населените места. Затова ли започнаха забраните точно от дизелите, затова ли ви се сви пазарчето за нула време с повече от 20%. Почти всички японски фирми се отказаха от дизела. Просто е удоволствие да наблюдавам агонията ви с последните жалки опити. Между другото немското правителство инвестира над 1 млрд. евро в завод за батерии, защото не искали да бъдат зависими техните фирми от азиатски производители. Китайската CATL ще стартира производството на батерии в Германия през 2020 г. - две години по-рано от предвиденото. Като цяло развитието на фабриката е заложено на четири етапа и накрая към 2025 г. включва и съоръжение за рециклиране. Засега компанията е планирала да инвестира около €240 милиона до 2022 г. в първата си фабрика извън Китай. Заложен е капацитет 14 гВтч, като вече има и първи договор за доставка и то на зелено – сделка за над 1 млрд. евро с BMW.
  • 16 Кан Крум

    6 4 Отговор
    Карайтеси дизелите и даневи пука щели да правят батерии ми кой ще ги рециклира тия отрови в тях а може би пишман еколозите и зелените боклуци оп забравих и мамките им екологичиски рекитйори всичко е за пари а парите са влас затуй яжте боб и карайте на газ
  • 17 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Въх , уплаши ма , хахахха !!! Аз пък доколкото си спомням такива "страшни" работи в Париж , пък и в цяла Франция стават през има няма 2-3 години , ама файда йок !! Кучетата лаят , кервана си върви , кога видиш да стане това дето "искали" утайките , ела се обади , хахаха !!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Що си мислиш, че си нещо повече от тези "утайки"? Като ти гледам правописа и подлизурското поведение спрямо Тесла, дори си мисля, че стоиш доста по-ниско интелектуално от тези "утайки". Точно тези "утайки" направиха с по една глава по-ниски доста самозабравили се крале. Ама ти откъде да знаеш като си слаб по история, математика, физика и още един куп предмети от училище, но за сметка на това наглостта и самочувствието ти са взели връх в жалкото ти същество!

    Коментиран от #23

  • 20 ОтличникаОтПсиходиспансера

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дизел гриин,швабан дабан майн..":

    " Утивай " си и ти !
  • 21 Усмивката

    5 0 Отговор
    Охо....изосрават.В България Лукоил отдавна е пуснала горива собствено производство.С него освен за танкове и за промиване на двигатели нищо не става
  • 22 куку руку ку

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сатаната":

    Петролът е кръвта на Земята, а ние сме бълхите, които пият кръв. А всеки знае какво се прави с наглите бълхи.
  • 23 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Антиелектрика":

    Доколкото си спомням Франция има население над 65 милиона , а утайките (твои любимци) , тръгнали да трошат и палят без значение причината , по най-оптимистични данни са около 5-6 хиляди в Париж и още толкова в останалата част на страната , предимно марокански и алжирски скакалци , търсещи повод да вилнеят безнаказано !! "Това, което се случи в Париж, няма нищо общо с мирно изразяване на недоволство",

    заяви президентът на Франция, Еманюел Макрон по време на пресконференция след срещата на върха, на Г-20 в Аржентина.

    "Извършителите на такова насилие не искат промени, не искат подобрения, те искат хаос… Те ще бъдат идентифицирани и ще бъдат подведени под отговорност за своите действията в съда". Министърът на вътрешните работи на страната Кристоф Кастанер съобщи в ефира на телевизионния канал "Бе-еф-ем", че службите за сигурност вече са успели да установят около 3 000 участници в парижките погроми. Според него, както и в предишния уикенд, сред участниците в сблъсъците са били и активисти на крайно десните и ултралеви крила. Обаче, добави Кастанер: "имаше много такива, които дойдоха в Париж, само за да направят погроми". Когато видиш подобни боклуци да казват какво ще става , ела се обади !! А пък това , че ти "харесват" просто не се нуждае от коментар , краставите магарета през девет дерета се надушват , хахаха !!!

    Коментиран от #25

  • 24 Неграмотен

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Ти прочете ли за какво става въпрос в статията или по инерция си говориш за Петрол????
    Абе хора вие четете ли статиите които коментирате или само си чешете задниците???
  • 25 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Я пак? По официални данни само в Париж на протестите срещу повишаването на акциза е имало 250 000 ПЪЛНОЛЕТНИ души. Кога ще изкараш толкова поддръжници за екотероризма, че се правиш на НЕутайка? И трябва да благодариш на такива, защото ако не са били френските революции, сега щеше да си в руското царство и най-вероятно щеше да работиш като придворен шут. Ама ти се радвай на герантофила МакАрон и смятай, че всеки, който ти се смее е утайка, защото си толкова неграмотен, че дори не може да го осъзнаеш, г-н РезервУар.

    Коментиран от #27

  • 26 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Язе":

    Точно, "гоУемите" държави като се "електрифицират" ние ще си джиткаме с евтината нафта щото няма кой да я купува и ще й падне цената.
  • 27 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Антиелектрика":

    РезарвУар ли си , празна лейка ли си , все тая , ама по неграмотщина с експерт , няма спор !! А даже и да са 250 000 , което са пълни глупости , пак са 0,3 % , страшна "масовост " , хахахах !!! А че били "пълнолетни" просто нямам думи , значи щом имат 18 е гаранция , че не са малоумни и неграмотни , хахахаха !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Кукумицинче, нали ти беше този вместо резерОар, пишеше резервУар? Не се прави на ощипана мома. Нали ти беше този, който твърдеше, че съществува етер? Та кой е куха лейка и кой е първенец по идиотщини, всеки нормален човек би преценил кой е, но определено не съм аз. Много ясно съм ти задал въпрос - кога във Франция екоджендърите като теб ще съберат 300 000 души? http://epicenter.bg/article/Nad-200-000-protestirat-vav-Frantsiya--Ima-zhertvi-i-raneni/168479/7/0 Много малко са викаш 300 000 души, колкото твоя Пловдив, г-н РезервУар.

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Първо не съм от Пловдив , второ ако ти се имаш за джендър , не знам за какво намесваш мен и трето нямам представа какви резервУари те тресат !! А относно кога съм щял "да събера" , нормалните хора като мен по такива идиотщини не ходят , щото имат сто пъти по-ефективни начини да си кажат мнението и то да се чуе !!!! А ненормалници като тебе , дето си мислят , че с "протести" ще стане на тяхната имат още много да си "мислят" , хахахах !!!

    Коментиран от #30

  • 30 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Сигурно някой друг ти пишеше с ника за хвалебствия към Тесла и за резервУарите на колите с ДВГ? И да, точно ти пишеше и за етера. И да, точно ти се радваш на джендърската диктатура. Зад компа си голям мъж, мишоче смешно!
  • 31 гост

    3 1 Отговор
    Стига с тия електрички бе!Първо трябват революционно нов тип батерии и тогава може да се говори за тях.Сега какво,ако изпънеш Шипка с малко по екстремно каране и колата до горе е умряла.
  • 32 гощо

    0 0 Отговор
    Колата ми е ЕВРО-5А+ това пишеше на немският талон. На капачката пише НО БИО дизел. Та за ко иде реч тука и къв био дизел кви пет лева не знам.