6 Декември, 2018 15:16 2 925 5

Въглероден стриптийз от Koenigsegg

  • koenigsegg-
  • regera-
  • knc-
  • naked carbon

Шведският производител на бутикови суперколи Koenigsegg представи първия автомобил с каросерия от "голи" въглеродни нишки. Материалът, наречен KNC (Koenigsegg Naked Carbon), представлява чист карбон, от който на ръка е премахнат слоят епоксидна смола, останал след изпичането на композита в пещ.

Този метод на обработка позволява да се отнемат до 20 кг от теглото на автомобила - в случая Regera, поръчана от клиент от Швейцария. Обработката включва шлифоване и нанасяне на лаково покритие от прозрачен лак, плътен цвят или и двете.

Детайлите в интериора също се полират на ръка, като процедурата е изключително трудоемка. Дори най-дребната грешка може да доведе до нарушаване на структурата на рисунъка.

От Koenigsegg отбелязват, че KNC е по-устойчив на надрасквания, тъй като лаковото покритие е значително по-меко от голия карбон. Освен това детайлите отразяват светлината по друг начин, която не "играе" по цялата повърхност на детайла, а блести по всяка нишка на въглеродните влакна.

Методът е усъвършенстван в продължение на няколко години. Използван е за джанти, антикрила, сплитери и волани, но досега не е прилаган за изработката на цяла каросерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай иван

    28 1 Отговор
    Истинско изкуство!
  • 2 Перър

    38 2 Отговор
    Ще одаря една шкурка на трабанта да се вижда текстурата на мокавата.
  • 3 Разбирача

    21 3 Отговор
    Бугатито ряпа да яде през тоз автомобил.

    Коментиран от #5

  • 4 Кьонингсег

    10 0 Отговор
    Изваян, от безмилостния, северен, кристален вятър,на който и орките , трудно издържат, преди да се вледенят...
  • 5 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Разбирача":

    ми цената му е като на бугатито, само дето бугати има доста по-дълга история и е доста по уважавана марка в средите на богатите. Няма спор, че колата е невероятна и по-бърза от бугати. А ако питаш тия скъсаняци тука дето коментират и на тая кола са й много 5 милиона лева