Last news in Fakti

9 Януари, 2019 10:40 7 034 22

Кемпер по руски от КрАЗ

  • краз-
  • кемпер
Кемпер по руски от КрАЗ - 1

Кременчугският автомобилен завод представи един всъдеходен кемпер, който е направен на базата на камион. Всъдеходният кемпер получи названието ФПВ-14224, а концепцията му е максимално опростена.

Кемпер по руски от КрАЗ

На стандартното шаси КрАЗ-5233НЕ се монтира своеобразен фургон с прозорци и с... битов климатик. Наличен е и отделен четирикиловатов генератор. Обзавеждането е доста странно, като кухнята е решена чрез поставянето на един електрически котлон.

Кемпер по руски от КрАЗ

Налични са още сгъваема маса, няколко шкафа и три сгъваеми легла. В описанието са посочени още екстри като аптечка, пожарогасител, набор от инструменти, преносими фенери и други.

Кемпер по руски от КрАЗ

Кемпер по руски от КрАЗ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    20 3 Отговор
    Е тва по-големо от мойта панелка ...
  • 2 Профи

    16 14 Отговор
    Поредната лъжа-фейк.Камиона е Украински а не на рубашките те си имат Урали или Орални

    Коментиран от #15

  • 3 666

    15 7 Отговор
    Те това е украинската действителност в момента. Без руснаците са жив зян. Това не е кемпер, а подвижен офис може би. Ето това е кемпер https://www.youtube.com/watch?v=INiEkYvoxpc и това също: https://www.youtube.com/watch?v=RmI0MSzw9kA

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    14 11 Отговор
    Натоварени мебели в кабината не правят товарен камион на кемпер, драги братушки. Такива външни размери могат да се превърнат в страхотен кемпер, но това не е направено и сте само смешни.

    Коментиран от #6

  • 5 Георги

    23 6 Отговор
    И куцо и сакато и просто стана журналист! КЕМПЕРА не е по руски, защото и Кременчук и КрАЗ са от 28 г. в Украйна, но нали трябва да уязвите РУСИЯ! Пази Боже от некадърници!!!
  • 6 Възмутен

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Бъркаш се тотално........не са ти "братушки" укропските неонацисти!!! Или и ти, като всички останали, не различаваш руснаци от украинци! Трябва да ти кажа, че си прав........така, както и трънчаните, дето нищо не можеш да им разбереш като говорят, са си българи, така и украинците са си РУСКИ ХОРА!!! Та.....ограмоти се малко....Кременчуг е в укропията и за сега се намира в украинска окупация! НО СЕ НАДЯВАМ, ЧЕ НЕ ЗА ДЪЛГО!

    Коментиран от #20

  • 7 гост

    6 9 Отговор
    Както щете му викайте но това е един хубав дом на колела , високопроходим дори.Сигурно ще е и финансово поносим , не като американските изгъзици които са по-скъпи от апартамент в София.

    Коментиран от #16

  • 8 куку руку ку

    9 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кемпер по руски от КрАЗ" Я, някой вече прати Украйна в чертите на Русия! Авторът на статията има почерпка от Путин.
  • 9 Batushka

    16 4 Отговор
    Това е за лов в Сибир бе ,не за плацикане на кифли...
  • 10 655

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    И това дето си дал и украйнската версия са все руски бараки ,дето приличат на комунелки на колела.Абсолютна мизерия.
  • 11 rebel

    7 4 Отговор
    вързаният котлон е връх на техническата мисъл
  • 12 Смотаняци 33

    6 4 Отговор
    Много радва най-якото е че ще върши работа.
  • 13 Гост

    10 1 Отговор
    Ние тия "кемпери" ги знаеме още от съветско време в армията ги имаше и след разпродажбата станаха дърварски и трупчийски камиони! :) Вярно не бяха с такива удобства вътре, но това не е кой знае какво откритие и колко сложно да се направи! :)
  • 14 никси

    6 3 Отговор
    виждал сьм по модерни кемпери от този с вградени неща вьтре ,все едно се чустваш у дома , този не е направен както трябва ,нещо са се опитали да направят ,но нищо не са постигнали, какьв е този котлон и тези шкафове , кьде е меката мебел,спалната , банята, газовата печка и дори и плазмата с аудио система , това на нишо не мяза ,това е по скоро камион за военно полеви лагер.
  • 15 никси

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Профи":

    краз 256 се прави в грузия а не в украина ,това мие пьрвия камион в професионалната си деиност , сега сьм тираджия .
  • 16 никси

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    има западни камиони ,кемпери високо проходими ,те даже имат отзад платформа и си возят планински мотори кросаци ,и атв-та, акоимаш хоби да обикаляш планините , това кое му е модерното ,1; няма комфорт 2; харчи гориво като за световно и 3; неса устоичиви на стрьмни наклони , винаги се обрьщат , мерцедес зетрос е по устоичив ,по ниськ и по проходим ,да не говорим и за комфорта вьтре , на запад са много скьпи но товае камион за хора с много пари ,сьответно да обикалят светь снего ,за глезотия , аз предпочитам да си купя един тир или автобус ,за да сверша добро дело , да воза хора и стоки , което ще мие от голяма полза

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    4 4 Отговор
    Това ако е кемпер?? Не знам някой стар барутник за 2000 евро от 80година е като 5звезден хотел спрямо него. Като им гледам техниката и нивото на изпълнение ми става ясно колко страшни са им самолетите,ракетите и танковете.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Паисий

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Възмутен":

    Знаеш ли какво е руснак, какво е Киевска рус. Така наречените руснаци, нямат нищо общо с рус. Анадънму. Когато Киев е бил православен, москва още не е съществувала. Чак след 500 г се появява на картата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.