Last news in Fakti

10 Януари, 2019 13:04 3 151 4

Навигация с обогатена реалност

  • hyundai-
  • wayray-
  • навигационна система-
  • обогатена реалност

Hyundai Motor Group и технологичният стартап WayRay представиха на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас прототип на навигационна система с холографска допълнителна реалност. Новият прожекционен дисплей наслагва стереоскопично изображение директно върху пътя пред автомобила.

Технологията позволява създаването на виртуално поле с размери 1 310 на 3 152 милиметра. На него в реално време се прожектират указания от навигацията и информация от спомагателните електронни системи - например уведомления при смяна на лентата или опасно близка дистанция до колата отпред.

Картината се излъчва непосредствено върху пътя на разстояние 15 метра от очите на водача и се настройва автоматично под подходящия ъгъл. В перспектива новата холографска навигация ще може да идентифицира хора, велоалеи и пешеходни пътеки. Системата ще показва също информация за метеорологичните условия, състоянието на пътя и времето за превключване на сигнала по светофари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Poooing

    3 0 Отговор
    Стартъп първо го прочетох като страпон, после пък като сатрап. Ето, това се получава като четеш повече коментари под статиите. Хахаха
  • 2 E34

    0 7 Отговор
    уауу бмв направиха хед ъп дисплея преди има няма 15 години

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    0 6 Отговор
    И как ще се настрои автоматично ако единия шофьор е 2 метра а другия джудже като путкин? Ще има и доста ръчни настройки несъмнено. А хората ще ги индицира само ако е закачена и инфрачервена камера. Иначе ще бибипка и за картонени полицаи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.