11 Януари, 2019 10:11 4 554 3

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

  • lg-
  • microsoft
LG и Microsoft готвят автомобилна революция - 1

И LG, и Microsoft имат своите интереси в бизнеса с автономни транспортни средства и поради тази причина и двете компании вече имат в арсенала си доста интересни разработки по това направление.

LG разполага с цифрова платформа за автономно управление на автомобили, а Microsoft - с достатъчно добре развит изкуствен интелект и платформа за "облачно" съхранение на данни Microsoft Azure.

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

Обединявайки тези технологии, двете компании искат да създадат истински умни автомобили, като това да стане във възможно най-кратки срокове. Изкуственият интелект ще участва в анализа на данни от камерите, датчиците и сензорите и ще следи за състоянието на водача.

Всички тези данни ще се съхраняват в облак с помощта на Azure Data Box за последващ анализ. Според двете водещи технологични компании, с иновацията от обединяването на технологиите, автомобилите ще могат да се самообучават с до 100 пъти по-бързи темпове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    0 0 Отговор
    Ама ей ся гост и агитка ще влязат, ще им кажат на тия, че Тесла са намбър лан, и те ще се откажат да правят каквото и да било.
  • 2 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Microsoft направиха "революция" в Nokia, а сега и в LG.
  • 3 Емил

    1 0 Отговор
    Проблемът на т.н. изкуствен интелект е, че хората, които карат автомобили искат те да докажат своя интелект, а не да бъдат возени като товар без мозък.