Last news in Fakti

9 Май, 2019 13:27 3 584 62

Tesla на повикване

  • tesla-
  • enhanced summon-
  • автопилот-
  • автономен автомобил

Tesla представи технология за автономно паркиране още преди няколко години, но тя страдаше от прекалено много недостатъци. Наскоро обаче калифорнийският производител предостави на няколко издания възможността да тестват усъвършенствана версия на системата Enhanced Summon, която позволява на собственика да "повика" колата при себе си от разстояние.

Новото издание на технологията също не е лишено от кусури. Обсегът на системата е само 45 метра, а максималната скорост е ограничена на 3 мили/ч (4.8 км/ч). Освен това електромобилът невинаги успява да открие оптималния път от паркомястото до собственика си, "реже" завоите, а воланът постоянно коригира посоката с леко хаотични завъртания.

Въпреки това Enhanced Summon позволява колата да бъде повикана от смартфона с натискането на един бутон. Екстрата надали ще има много приложения, но ще върши работа ако, например, вали дъжд, а "тѐслата" се намира на другия край на паркинга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Бохос

    13 19 Отговор
    Стига сте правили пропагадна на този електрокар!
  • 2 Румен

    10 18 Отговор
    Незнам как го харесват хората този миксер. Не виждат ли че е супер грозна.

    Коментиран от #61

  • 3 сектант

    11 10 Отговор
    к***нска кола
  • 4 Каракуд

    10 5 Отговор
    За БГ не става, щиганчетата това чакат, да ги бутне автономната Тесла, да я конфискуват, батериите на вторични и после в маалата една седмица пачанга :)
  • 5 Кисело ли е гроздето?

    13 9 Отговор
    Въпроса ми е към всички писали преди мен. А защо тогава е най-продаваният електромобил? Нима не осъзнавате, че това е бъдещето. Това в клипът е просто програма изпратена по интернет. Автомобилът получава екстри без да се налага да ходи където и да било или пък да трябва да си купиш следващият модел, за да има такава екстра. Само с промяна на софтуера получаваш съвсем различен автомобил със съвсем различни характеристики.

    Коментиран от #6, #7, #60

  • 6 Каракуд

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Кисело ли е гроздето?":

    Много просто, защото е култ, който обаче почва да отшумява и продажбите не се увеличават, въпреки обещанията на лидера на култа, Свети Илон, още известен като надрусаното африканче. чакам с нетърпение нападките на “гост” и на другия зомбиран с няколкото ника.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Rado

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кисело ли е гроздето?":

    Някои хора чакат от Русия да пуснат електромобил и тогава да почнат да ги харесват и възсхваляват - ще почакат дълго...
  • 8 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Каракуд":

    Дай статистика къде са спаднали продажбите на Тесла ??? Щото статистика за УВЕЛИЧАВАНЕ на същите можеш да видиш НАВСЯКЪДЕ !!!! Дори в този сайт !!!!

    Коментиран от #9, #13

  • 9 хфэ

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Финансовият отчет за последното тримесечие?
  • 10 Култ към какво?

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Каракуд":

    Към електромобилите? Към Тесла? Към софтуерните ъпдейти? Към кое от тези интереса отшумява, като това е бъдещето. Наскоро един софтуерен инженер отбеляза, че Тесла е толкова напред в софтуера в сравнение с всички останали, че чак е нездравословно дори за Тесла, защото няма конкуренция. Хубавото е, че Тесла не се нуждае от конкуренция за да предлага новости. По-скоро "конкуренцията" се опитва да ги копира, но даже не може да разбере как са направени повечето неща включително нещо толкова елементарно, като електродвигателя.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Каракуд

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Култ към какво?":

    Към Свети Илон
  • 13 Каракуд

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Как къде, продажби по света. (global sales) Q3 2018 - 83500, Q4 2018 - 90700, Q1 2019 - 63000. Глупави оправдания не ми се слушат, нито статистики за продажби на миксери през последната сряда на месеца в Норвегия.

    Коментиран от #14, #21

  • 14 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Каракуд":

    Да ти обясня,че в Норвегия,Теслите ги возят с кораби.Когато се набере бройка и тръгва кораб.За това един месец са много продажбите,а другия малко.Сега се чака доставка,май месец.Април месец нямаше.

    Коментиран от #15

  • 15 Каракуд

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Тъй като зомбираните трудно схващат ще повторя. Интересни са глобалните цифри а не мъничкия пазар в Норвегия.

    Коментиран от #16, #19

  • 16 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Каракуд":

    Както кажеш,ти повече ги разбираш нещата.Карай си печката и не се притеснявай.Тесла,ще се оправят и без теб.Тя Тесла и без това не е за БГ пазара,че ще са в ТОП 1 по избити по пътищата.Такива бързи коли,не са за вас.
  • 17 Каракуд

    8 2 Отговор
    Първо не съм в БГ, и второ това което карам ти в социалистическа Норвегия само ще го гледаш и ще се облизваш, защото никога няма да платиш 200% или колкото мито ще те цакат

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Каракуд":

    Нямам проблем да купя,каквато и да е,но и не хвърлям пари на вятъра. На мен Теслата,ми спестява пари всеки ден.Когато мина 200 хил.км.ще ми е изплатила,цената си.А дизелите,вече никой не ги търси,там загубите са големи. Така,че си карайте ДВГ-тата,електричките са по-добри.И Излизат в много пъти по-евтино.
  • 19 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Каракуд":

    Глобалните цифри отчитат покачване в продажбите на електромобили и нарастването им в общия процент от автомобилите по света. Макар и малък, този процент нараства ежедневно. Спомням си преди 25 год. колко хора имаха Мобифон! И гледам днес колко ползват Смартфон! Да дадем още 5-6 години на елките и тогава да си пишем колко е спада в продажите и покачването на производството. Щото според някои топ експерти, пишещи коментари, Тесла вече трябваше да я няма,а остарялата технология забранена!

    Коментиран от #22, #58

  • 20 Каракуд

    6 3 Отговор
    Разсъждения на човек който мисли че може да купи каквото иска, стига само банката да му отпусне заем. Аз пък като избирам кола не гледам да пестя (който пести да кара колело) а плащам кеш и гледам да ме кефи, да върви на гръм и като я изрежа джендърите да се наакат а спътничката ми да се поуплаши малко. Успех ти пожелавам евтиничкото, дано един ден си разчистиш заемите и поне веднъж да имаш възможност да хвърлиш макар и малко пари “на вятъра” без да ти се свие сърчицето

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Да да

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Каракуд":

    Конкретно за Тесла - за да им ръст в продажбите, трябва да им и ръст в производството, за да има какво да се продава! Няма как да произвеждаш 20 000 коли на месец и да продаваш 30 000,макар че на хартия Свети Илон го направи(макар и с капаро) През мечтания комунизъм, за хляб се редехме на опашка, че бързо свършваше, а друг не се правеше. На Тесла и викам топъл хляб!
  • 22 Каракуд

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    А друсаното мечтае че догодина ще продаде един милион автомобила. Глупости не ми се слуша, темата е продажбите на Тесла. Никога не съм бил против различните технологии, просто не мисля че Тесла е бъдещето, а за лъжите и глупостите на друсаното африканче и за зомбираните не ми се почва даже
  • 23 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "Каракуд":

    Не живееш в БГ,но и не си се променил в мисленето. Единствения ми заем беше за жилище,вече съм го изплатил,така че съм чист от заеми. Нямам проблем да купя каквато и да е.Но на коли не робувам,за разлика от много хора.На мен Тесла си ми харесва,а това как върви,ти можеш само да го сънуваш.

    Коментиран от #24

  • 24 Каракуд

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ха ха, нали правих тест драйв на М3 пърформънс, мисля че разбрах за какво става въпрос, не е моята кола, лично мнение, мога да видя как има почитатели, техен избор, но ме развесели твоето типично ганьовско “това как върви, ти можеш да го сънуваш”

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Да да

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "Каракуд":

    Е как всички разбирачи ги кефи ДИЗЕЛА? Явно при 15 000 оборота е неповторим? А ти от бъдеща технология, пазар, продажби и др. мина на личните си предпочитания, показващи какъв комплексар си. Явно без кола си кръгла 0,та разчиташ на нея да станеш 00. Свали си аспуха, ще си неотразим!
  • 26 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Каракуд":

    Да бе,верно!Нали,ти направи обиколката на Ринга?Във форума,можеш да караш,ракета,знам

    Коментиран от #28

  • 27 Каракуд

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Каракуд":

    *само да го сънуваш. И в допълнение, не знам тебе или други зомбирани съм ви канил да се срещнем на писта или пък да си направим драг 0-300 км/ч и тогава си подвивате опашките, забравяте колко бързо вървяла и почвате да се хвалите колко пестите. Ха ха, смешници, като ще пестим хайде да си купим велисипеди

    Коментиран от #29

  • 28 Каракуд

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Рннга ми е мноооого далече, има писта на 30 км от къщи, понякога като има трак дей ходя да си начешам крастата ама пусто харчи 45 л/100 км а трябва да се пести, хи хи. А като говориш за свален ауспух това да те ти е Норвегия където половината сте с разширени джендърски ауспуси

    Коментиран от #30

  • 29 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Каракуд":

    Аз на кола не робувам,на мен и 250 км.ч. ми стига. Това,че теб те кефи ДВГ,предполагам че не е причината електричките,да не се продават!За запалените коли,ще напиша,че 300 хил.коли са електрически,това са 35 процента,от автопарка.Чета за запалени ДВГ коли,а за ел.коли,не,това е моята статистика.
  • 30 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Каракуд":

    Джендър си ти,иди си забий ауспуха отзад.Айде у лево.
  • 31 Каракуд

    4 1 Отговор
    Стига ти това което каже или даде Свети Илон. Не съм против електричките по принцип, но не смятам че бизнес модела на Тесла е бъдещето. А ако един ден реша да се отдам на джендерастия ще побързам да си купя билет до Осло и ще пия вода направо от извора

    Коментиран от #35

  • 32 Има разлика

    1 4 Отговор
    "А друсаното мечтае че догодина ще продаде един милион автомобила." Объркал си се "леко". Не си мечтае да ги продаде, а си мечтае да ги произведе. Разликата е от земята до небето. Веднъж произведе ли ти, със сигурност ги е подал. До догодина ще е заработила и гигафабриката в Китай и ще е почнало производство на модел У и в двете фабрики.

    Коментиран от #34

  • 33 Каракуд

    5 1 Отговор
    Ха ха, първо трябва да продаде тези които в момента са по паркинги и поляни но официално се водят “in transit” LOL

    Коментиран от #36

  • 34 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Има разлика":

    Пуснат ли модел У това ще срине продажбите на другите модели и в края на краищата ще си останат дребна риба
  • 35 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Каракуд":

    Ти си много изостанал, Тесла и джендърството са символ на прогреса и на 21-ви век

    Коментиран от #37

  • 36 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Каракуд":

    Илон знае, а ти си много тъп. Не виждаш ли че Илон складира коли по паркинги за да обърка още повече конкурентите. Последният проект е да се прокопае гигаканал до гигафабриката за да се товарят колите направо на гигакораби за Норвегия

    Коментиран от #38

  • 37 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    джендърството няма нищо общо с Тесла.Може да се обидите,но в БГ джендърите са много повече.Но като ви напишат някоя статия и вие като Каракуди се хваящате на въдицата.Лесни за манипулиране.Така като ел.колите,където се палят и гърмят.

    Коментиран от #39

  • 38 Каракуд

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Евала пич, бях се настроил за дебат и конфронтация, но сега като разбрах за гигаплановете се убедих че си прав. Peace!
  • 39 Има разлика

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Ние в БГ сме активни, докато вие в Норвегия сте пасивни джендъри. Ако български джендър се ожени за норвежки джендър, последният ще играе ролята на “жена” в брака

    Коментиран от #40

  • 40 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Има разлика":

    ама ти виж как ги разбираш нещата.Личи си че си с опит.

    Коментиран от #41

  • 41 Има разлика

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    А ти като си завладян от шизофрения и пишеш от мое име и от името на "гост" водейки диалог със себе си, се мислиш за оригинален ли? ФАКТИ изпаднаха дотам, да забранят писането на постове от регистрирани потребители, за да правят такива сценки, да си защитават рекламодателите. Долна история!

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Каракуд

    2 1 Отговор
    Тия джендъри постоянно създават проблеми
  • 50 Каракуд

    2 1 Отговор
    Кои джендъри?

    Коментиран от #51

  • 51 Каракуд

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Каракуд":

    Онези.
  • 52 Каракуд

    1 2 Отговор
    Аааааа, тези ли, да бе!

    Коментиран от #53

  • 53 Каракуд

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Каракуд":

    Няма ли поне да пишем с различни никове, да не се усетят останалите.
  • 54 Каракуд

    1 2 Отговор
    Кой ще се усети бе, те са толкова прости джендърски зомбита. Никога няма да се усетят!
  • 55 Мoдерaтор

    3 2 Отговор
    Престанете, че ще се оплача на другарката!
  • 56 Aдминистрaтoр

    2 4 Отговор
    Ааа, тук било купон. Давайте момчета, плащат ми за коментар. За 100 коментара има бонус. Продължавайте в същия дух. И не забравяйте да плюете по електричките, че за това плащат допълнително.
  • 57 Курокуд

    3 1 Отговор
    Освен че сте джендъри в тая Норвегия сте и с невероятно чувство за хумор
  • 58 mnkjbh

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    А да помниш колко много хора имаха пейджъри, които също бяха много модерни?

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Язе

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кисело ли е гроздето?":

    И как ги получава тези екстри?Как софтуерно примерно ще получи стъклен таван?Това е компютър на колела,минава няколко ъпдейта и хардуера е до там.За следващите ъпдейти нов хардуер(нов миксер).Как пък точно ще промени и характеристиките-нов електромотор по мрежата ли ще получи?Този яко ви е оплел в мрежите си и вярвате на всяка негова изцепка.
  • 61 Василка

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    Споко, като стане на 20 години ще си го купиш.
  • 62 Далай Ламя

    0 2 Отговор
    Преди година се запалих по батериите, тези дето се зареждат. Сонита, Саньо и всички останали. Абаче се оказа, че отделят една смрад, която нармален човек не я усеща, но е силно токсична, нещо за което производителите мълчат като затиснати. Та карайте си теслите, докато все още можете да карате.)))))