21 Май, 2019 14:33 32 929 60

САЩ "клякат" на Huawei

  • huawei-
  • сащ-
  • санкции

Американците забавят забраната на Huawei за 90 дни, а лицензът за Android е временно възстановен

САЩ "клякат" на Huawei - 1

Сагата за забрана на Huawei не показва никакви признаци за достигане на своя край, но това не е изненадващо, тъй като все още е рано. Както беше казано, Google отмени лиценза за Android на китайската компания, като беше принуден да го направи по изискване на Тръмп. Междувременно Министерството на търговията на САЩ ефективно забави някои от последиците от тази заповед с 90 дни, започвайки от днес.

В този период Huawei ще може да закупи стоки, произведени в Америка, "за да поддържа съществуващите мрежи и да предостави софтуерни актуализации на съществуващите Huawei телефони", се казва в доклад на Reuters. Въпреки това, "на компанията е забранено да купува американски части и компоненти, за да произвежда нови продукти без лицензи, които вероятно ще бъдат отказани".

САЩ "клякат" на Huawei

Така отмяната на лиценза за Android е задържана за 90 дни, което означава, че през това време Huawei все още може да сертифицира актуализациите на операционната система с Google за съществуващи телефони. Дали това време ще бъде достатъчно дълго, за да се гарантира, че съществуващите апарати на Huawei ще получат актуализация за най-новият Android Q остават да се види, но предполагаме, че китайската компания ще направи всичко възможно това да стане.

Huawei все още не може да пусне нов телефон, който да не е вече сертифициран от Google, за да използва услугите му. Honor 20 и Honor 20 Pro, които стартират утре вероятно вече са преминали през този процес, така че те са "безопасни", а сгъваемата Mate X може да е в същото положение. Но за телефони, които ще стартират по-късно през годината, изглежда, че не ги чака нищо добро.

Отлагането, което Huawei получи, изтича на 19 август и може би САЩ и Китай ще изгладят нещата дотогава с по-нататъшни търговски преговори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    382 53 Отговор
    Мразя САЩ и вече само Huawei ще си купувам :)

    Коментиран от #7, #59

  • 2 гост

    73 285 Отговор
    Ми така е - сега и китайците ще се научат че безплатен обяд няма - като искаш да правиш бизнес - ще си плащаш на тия които са ги измислили нещата защото в тях са и сиренето и ножа … Само да копираш и ползваш технологии на готово става ама докато някой по-голям от теб не ти спре кранчето ...

    Коментиран от #4, #32, #34, #35, #38

  • 3 Bubbles

    229 23 Отговор
    И колко му е китайците да си напишат ОС за телефоните?
    То и беь това тази на гугъл е преправен линукс плюс че вече стават досадни с безбройните си нахални "услуги".

    Коментиран от #6

  • 4 Bubbles

    124 28 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Какво точно са измислили краварите?
    Всичко което правят те се създава от една единствена комапния - СОНИ, не случайно казвам че от слънцето по-високо няма.

    Коментиран от #5, #55

  • 5 до Bubbles

    89 17 Отговор

    До коментар #4 от "Bubbles":

    Само да те светна че Сони не е американска компания бе бастун :)

    Коментиран от #13, #25

  • 6 Иван

    17 77 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    колко куха лейка трябва да си за да изплюеш това...те ще си напишат въпроса е вътре какво ще е и кои апликации ще работят.
    като нямаш гугъл мап все едно нямаш смартфон така че ти можеш спокойно за си купиш един от новите хуавеи догодина тамън като за теб с нова ОС...

    Коментиран от #15, #46, #49, #60

  • 7 до Amix

    25 41 Отговор

    До коментар #1 от "Amix":

    Що не вземеш нещо руско ?

    Коментиран от #41

  • 8 Булгар

    129 11 Отговор
    Много ги е яд американците че някой се развива и гледат да му отнемат каквото могат но то представитела на китай вчера си го каза цитирам китай може да си позволи да изчака и през туй време да гиби пари но и през туй време ще си развие нещо ново )))

    Коментиран от #29

  • 9 коментатор

    94 13 Отговор
    Ами че то в щатско всичко е китайско вече ! Ще клякат няма начин !

    Коментиран от #31

  • 10 Ббббббб

    110 11 Отговор
    Айфон капут са казали хората))))))

    Коментиран от #54

  • 11 Айде по-скоро да става

    104 9 Отговор
    И на мен ми омръзна да затварям един тон реклами, за да направя нещо в телефона, а това е само началото... Така че е добре да има конкуренция и самозабравилите се Майкрософт и Андроид да се опомнят! Руснаците имат спътници за навигация.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 4 Отговор
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 13 Bubbles

    77 6 Отговор

    До коментар #5 от "до Bubbles":

    А ти къде ме видя да казвам, че Сони е американска марка бе каун?
  • 14 Гост

    66 6 Отговор
    Ами щатите да бъдат така добри да компенсират всички притежатели на Хуавей, които сме закупили слушалката преди всякакви търговски войни, защото не сме били предупредени за това. Хайде ако обичате 100 млн. слушалки по еди-колко си - вижте колко там се получава.
  • 15 Цецо Партамента

    66 8 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    БАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Топ коментар на века - "Нямаш гугъл мапс на телефона нямаш телефон.".
    Явно само чичо ти Гошо прави карти на населените места.
    Както казваше един мой бивш съученик - Нема бъдеще!
  • 16 Булгар

    68 6 Отговор
    Колегата по нагоре е прав само реклами предложение следенета аман от американските им гугли и тръмповци много знаят ама навсякаде имат чуждо присъствие в всяко изобретение даже и гугъл единият е руснак
  • 17 Koill1980

    107 6 Отговор
    Само да вметна че във гугъл мапс и ютуб можете да влезете от всяка една операционна система която има достъп до Интернет, а не само от андройд, така че Huawei дори да си направят собствено ОС ще си е пълноценна, единствено което ще загубят е гугъл магазина за приложения, но няма да е голяма загуба, те и без това 90% от тях са боклук 😄

    Коментиран от #20

  • 18 Batushka

    54 6 Отговор
    Ами те работеха по собствена ОС още миналата година...най вероятно скоро ще минат на нея...
  • 19 Рангел

    79 2 Отговор
    Не ги мислете китайците, те ще се оправят, но не знам какво ще правят тия от гуглето, и как ще конпенсират техните загуби който няма да са никак малки
  • 20 Bubbles

    58 5 Отговор

    До коментар #17 от "Koill1980":

    Абе и магазина на гугъл за приложения може да се отваря от всякъде, ама през браузър примерно.
    Много има да правт като вятъра тези кравари, леко леко света почва да бяга от тях щото вече на всички им писва да си завират огромните носове навсякъде.

    Коментиран от #26

  • 21 Mma

    56 6 Отговор
    Хуавей си имат собственна ос сега е доусъвършенстват и ще се пусне скоро която е с пъти по добра от андроида както казват от хуавей а и чипове кирин си произвеждат така че няма да е голям дерт пък икитайската ос ако излене по добра от андроида както казват ще се вдигнат още повече продажбите

    Коментиран от #30

  • 22 Hamerika

    52 5 Отговор
    За пореден път показват американците че искат да сложат ръка на всичко да си стоят е техния край на света и да не се месят навсякъде
  • 23 Гоце

    9 74 Отговор
    Затова съм си на айфон и ме болѝ оная работа. Вярно е, че при андроид е пълно с реклами. Гугъл е най големата маркетингова компания. Какво се чудите. Сиренето е с пари. Евтини телефони ама ще гледате реклами. То и затова ако се вгледате в процесите на андроид ще видите колко от тях са свързани със следене и таргетинг реклама, какво споделяте и всичко свързано със живота ви. Пък после пак говорете против ябълките. Айде със здраве, дроиди.

    Коментиран от #24

  • 24 Bubbles

    64 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гоце":

    Е те ръфаните ябълки се следят дори повече бря.
  • 25 Даскала

    7 16 Отговор

    До коментар #5 от "до Bubbles":

    Ейй ти и останалите 16 неграмотника, дето са те лайкнали! Коя е въпросната страна на Слънцето, бе?! Той го е написал човека, ама трудно се чете, лесно се пъцка
  • 26 Koill1980

    8 7 Отговор

    До коментар #20 от "Bubbles":

    Може да се отвори гугъл магазина, но няма да може да се инсталират приложенията, това имах в предвид, ще трябва да си правят приложения за тяхната ОС

    Коментиран от #33

  • 27 Явно и гугъл

    23 4 Отговор
    Поемат по пътя на видоус Мобайл...
  • 28 И кво от това

    15 4 Отговор
    Някъде бях чел, с обновяването на всички айфон на яките създават смъртоносно оръжие, тоест засекретена програма може да бъде включена във всеки един момент и чрез някъкав си ултра звук през слушалката на България шибания си айфон да дадеш гора на секундата.
  • 29 Фен

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Булгар":

    Освен да крадат и копират,какво друго правят?

    Коментиран от #45

  • 30 Фен

    11 7 Отговор

    До коментар #21 от "Mma":

    Следваща стъпка:
    Загърбваш Гугъл и всичките им услуги и се обръщаш към Тенсент и Байду.
    Евалата бате,сдухан си образцово

    Коментиран от #43

  • 31 MAD. EVO. WMD

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "коментатор":

    Брат мерцедес бенц 480 000 лв made in China
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Bubbles

    34 3 Отговор

    До коментар #26 от "Koill1980":

    Принципно си прав, но познавайки приумите на китайците като нищо ще направят ОС която ще може да работи както с приложенията на андроид така и с тези епъл и малцината за мобилната версия на уиндоус 10 и краварите съвсем ще издухат супата.
    Това разбирасе е само теория, но твърде вероятна. :)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гостилничаря

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да не виеш после що Айфона струва 3-4 бона......!!??
  • 36 Резил

    29 2 Отговор
    Китайските комунисти показаха на американската демокрация как се печели с технология на американския пазар и Европа- Резил!!
  • 37 Секретно

    43 0 Отговор
    Huawei отказа на САЩ и Google да им следят мрежите и телефоните и те веднага измислих претекст да ги свалят от пазара. Крадеца вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Красо

    10 0 Отговор
    Краино време е за нова ОС и сърварите да са в Китай. Гаранция че няма кой да ти чете пощата,те у нас българиците не могат пък камооли мандаринчовците.
  • 40 Мао

    16 3 Отговор

    До коментар #37 от "Секретно":

    Трябва Китай да забрани сателитите на гугъл и usa да летят над китай и като свали един два познаите!
  • 41 так так

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "до Amix":

    щото искам нещо афроамериканско или пакистанско
  • 42 истинко

    22 2 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: Google отмени лиценза за Android на китайската компания, като беше принуден да го направи по изискване на Тръмп."
    И това в САЩ ми било пазарна икономика! Вожда казва нещо и "независимия" бизнес веднага кляка! Това си е чиста централизирана икономика! Накратко казано КОМУНИЗЪМ!
  • 43 не бях аз

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Фен":

    Те и ракети в Космоса така изпращат,с Гугъл...?нали..
    (трудно е да ближеш чуждо седалище изправен)
  • 44 BULMAG SERVICE

    13 0 Отговор
    android не е точно собственост на google , виж google play ДА , и много от съпътстващите и приложения. Андроид е ОС с отворен код създадено и подържана основно от GOOGLE, но най-точно от Open Handset Alliance (OHA) - бизнес алианс на 84 компании, които разработват отворени стандарти за клетъчни комуникации. Алиансът е основан на 5 ноември 2007 г. и е ръководен от Google с 34 членове, включително производители на устройства, разработчици на приложения и някои производители на мобилни устройства и компоненти. Водещият софтуер на aлианса, Android, се основава на лиценз с отворен код и се конкурира с платформите на Apple, Microsoft, Nokia, Palm, RIM и Symbian.
  • 45 Булгар

    23 1 Отговор

    До коментар #29 от "Фен":

    Аз не съм фен на китай но не понасям американците да се гаврят с всеки който дръпне малко напред пример турция наскоро и много други аман от диктатура боржуазна зган
  • 46 Пхах

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Абе, льольо, Гугъл мапс кво е та да нянаш телефон, буквално има още 100 други приложения за карти, които прявят почти същото, единствената част на коментара ти, която имаше смисъл е за приложенията...
  • 47 Не съвсем

    10 0 Отговор
    Не е вярно, то това на Хуауей ще бъде много подобно на Андроид, пак с отворен код ако ползват същия кернел май ще може да се инсталират всички apk файлове.
  • 48 Аз да ви кажа сега:

    20 2 Отговор
    Android не е чиста собственост на Google, така че Huawei могат като нищо да направят операционна система 95% подобна на Android с open source, после всички приложения от Play Store-а автоматично ще поддържат тази система и просто ще си ги сваляш от App Gallery (на Huawei) или ще ги инсталираш чрез apk файл. Китайците много добре ще се оправят, но онези от Google, които са ужасни в създаването на хардуер (софтуер ги бива да правят) ще останат с пръст в уста, така и така компенсират всяка година загубите нанесени от НЕпродаването на своите Pixel смартфони благодарение на печалбите от реклами (90% от печалбата на Google е от реклами). Доказателство, че китайците ще се оправят са Sony и LG - преди топ продаваните смартфони бяха на Samsung, после Apple, после Sony, после LG; а сега са Samsung, после Huawei, после Apple, после Xiaomi, после Oppo, после Vivo; разбирате ли какво искам да кажа, през последните 3-4 години пазара така се обърна, че 4 от топ 6 компаниите по продажби са китайски, и ти остави това ами Huawei скоро ще задминат Samsung, а Xiaomi скоро ще задминат Apple.
  • 49 Ново

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    ГЛОНАСС ;)
  • 50 некойси

    10 2 Отговор
    Ами китайците ако спрат продажбите на Apple?
  • 51 Гост

    4 0 Отговор
    тръмпчо дали си е купил и продал акции да питам? все пак паралелно бизнес върти.
  • 52 Napalm death

    3 3 Отговор
    Ползвам андроид и iphone и двете os си имат предимства Huawei щесе оправят китсйските оргинални стоки са супер- ментетата се развлят бързо? а Полвам и windows?
  • 53 До чайнофилите

    2 12 Отговор
    Тука е пълно с лаишки коментари. Абе хора вие китайска техника видяли ли сте ? Ами то единствените хубави неща са от купените западни фирми и откраднати програми. Е за сега е добре, ама ако западняците успеят да сложат здрави бариери и престанат да продават водещи фирми на чаиниците, какво ще правят милите ? Обратно по стълбата надолу ! Откъде са всички нови заводи в БГ. Това са западни производства, които се изтеглят от Китай и се връщат сага вече в ЕС.
  • 54 Доктора

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ббббббб":

    Като умре айфона — най-накрая ще спреш да се тормозиш, че не можеш да си го купиш.
    Амин!
  • 55 VIKI

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bubbles":

    Bubles - Sony е ЯПОНСКА компония на 100 %!
    Американска при телефоните е Моторола и АТ енд Ти! - последната е моб.оператор - но има и много телефони продавани само в Сащ!
  • 56 VIKI

    5 0 Отговор
    Парадоксалното е че Епъл е 99.9 % китайска към днешна дата!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пламен

    2 0 Отговор
    Незнам дали сте запознати но 300 от междуконтиненталните кабели под океана са на Китай така че Тръмп може да им пръдне на Х_я
  • 59 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Amix":

    ще си купиш ботевграски "та" с шайба. рублите за друго не стигат.
  • 60 Bat Sande

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Верно уи? Аз нямам жужъл мапс и никога няма да имам и как съм жив? А в интерес на истината работата ми е да намирам неща на кучето в г*за и винаги се оправям. Как ли успявам?