7 Юни, 2019 12:22 6 424 12

Volkswagen тотално сменя модела

  • volkswagen-
  • електромобили-
  • зарядни станции

До 2025-а VW ще изгради 36 000 зарядни станции в Европа

Volkswagen тотално сменя модела - 1

Германците от VW са твърдо решение да преориентират политиката си и да електрифицират всички свои модели. За да направят т.нар. електрическа революция в Европа, те трябва да преобразят и съществуващата зарядна инфраструктура на Стария континент.

За целта от VW са взели решение през следващите пет години да монтират 36 000 зарядни станции за електромобили и хибриди на територията на цяла Европа. 11 000 от тези зарядни станции ще бъдат разработени от Volkswagen и ще бъдат инсталирани във всички дилърски центрове на марката в Европа.

Volkswagen тотално сменя модела

Останалите ще се разработват съвместно с партньорите от групата Elli (Electric Life). Volkswagen смятат, че тези зарядни станции ще са достатъчни за бъдещите масови електромобили, защото според тяхно проучване 70% от електромобилите ще се зареждат в домовете или на работните места на собствениците им.

Volkswagen Elli ще предлага и комплексни решения за зареждане за частни лица и за корпоративни клиенти. С тези решения и с бързите зарядни станции, амбициозната програма "We Charge" има за цел да направи 100 000 зарядни точки по цяла Европа в близките две години.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друг Сектант

    28 8 Отговор
    Докато има газ ще мина и без такава кола.Цените на електрическите започват от 25-30хил.евро , а купето е просто хечбек. Не мисля,че си заслужава
  • 2 Комбайнер

    14 6 Отговор
    И аз така.... Не вервам да спрат метана следващите 30 години и ще си карам Форда на метан...
  • 3 Кой кого копира

    22 8 Отговор
    Къде са форумните екперти, които обясняваха, че изграждането на зарядна инфраструктура не била работа на автомобилните производители и това било голяма грешка на Тесла, защото ѝ носело загуби? Те и таблетите бяха грешка, предварителното вземане на депозити също, а сега и другите почнаха "да грешат" . Защо бе експерти, защо?

    Коментиран от #5

  • 4 Жоро

    6 1 Отговор
    Малко конкуренция за Тесла не е излишна. Ще се ускорят изработката на Тесла станции в цяла Европа. Такива 6 годишни срокове ги знаем. Пиша ги на 10 години. Предполага се станциите ще бъдат универсални така че може да си зареждаш електроавтомобила навсякъде. Т.Е никой не губи нищо от това.
  • 5 546щкт

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кой кого копира":

    Споко, и тези ще се наиграят. Виж, че се лутат като мухи без глави накъде да хванат. Не им е за първи път - да си спомним с умиление за помпа-дюзата например, както и дизелите като цяло.
  • 6 сектант

    4 10 Отговор
    колите на ток са за чернобилски деца

    Коментиран от #7

  • 7 за гъби съм

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    ми купи си тогава!
  • 8 Я. Петров

    8 3 Отговор
    До 5 години цените ще са като на дизела, а пробег 700км.

    Коментиран от #9

  • 9 Язе

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "Я. Петров":

    700км при средна скорост 25-30км/час без вятър,дъжд и 20-25градуса външна темп.Не мерси.

    Коментиран от #10

  • 10 mediator37

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Язе":

    Освен това на равно, без завои, с угасени фарове, изключени климатроник, радио и навигация, празна жабка и багажник, без други пътници, водачът трябва да е с бруто тегло до 55кг.
  • 11 И за какво са ви 700км пробег

    5 1 Отговор
    Ако на всеки 20км има зарядни станции, на които можеш да заредиш 400км пробег за 10 минути?
  • 12 гощо

    2 0 Отговор
    У нас скоро няма да стане това! Постояно виждам някой дебил спрял на място за зареждане на подобни коли а неговата обикновена ама нали е парко място а той голям тарикат тцтцтцтцттц