Last news in Fakti

9 Юни, 2019 11:30 3 742 38

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW

  • jaguar-
  • land rover-
  • bmw-
  • електромобили
Jaguar Land Rover обединява сили с BMW - 1

Тази седмица Jaguar Land Rover и BMW Group официално потвърдиха, че съюзяват усилията си в разработването на следващо поколение EDUs(ElectricDriving Units) - електрически задвижващи автомобили. Това партньорство ще развие допълнително технологиите за електрифициране на колите, което е част от прехода на автомобилната индустрия към автономни, свързани, електрически и споделени автомобили (ACES).

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW
Jaguar i-Pace

Стратегическото сътрудничество се основава на база значителните знания и опит в електрификацията на двете компании. Jaguar Land Rover постигна успех с представянето на първите по рода си иновативни технологии с премиум електрическото SUV Jaguar i-Pace, който в последствие стана Световен и Европейски автомобил за 2019-а. BMW Group, от друга страна ще допринесат с вече сравнително солидния си опит в разработването и производството на няколко поколения електрически автомобили с логото i3, което излезе на пазара през 2013-а.

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW
BMW i3


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    15 9 Отговор
    Нещо не разбрах! Да не спират от БМВ да бъркат маслото с водата?

    Коментиран от #2

  • 2 Random

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Да да":

    По-скоро колите на британците ще станат малко по-надеждни.
  • 3 Random

    11 6 Отговор
    Немците ги пишете бегали. Никой не е прокопсал от съюз с островитяните. Горките никакви ги няма в електрониката и механиката, все чужда използват - за макларен ф1 двиг. от БМВ, за новите - от Нисан, ровер В8 - копие на Буик...

    Коментиран от #15

  • 4 Чудя се

    16 5 Отговор
    Според форумните мозъци, стогодишните имали всякакви разработки на по-добри електромобили от Тесла, но не ги прилагали на практика, защото печелили повече от ДВГ. Ако наистина е така, защо върли конкуренти започнаха да се съюзяват, за да настигнат Тесла в технологичното развитие? Как Тесла постигна това технологично предимство само с 6 милиарда загуби за всичките години на съществуването си, а 100 годишните не можаха да ги отделят тези шест милиарда от поне 100 милиарда печалба през това време, та изостанаха толкова?

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Random

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Чудя се":

    Колко пъти трябва да ти се каже че миксерите са по-стара технология за да го запомниш?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Да да

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Обясни ми на мен,че нещо не ти вярвам. Маглев е на ток и сигурно е по-стар от парния локомотив? Литиеви батерии сигурно е имало още през средновековието! И защо никой не вкара тази нова технология на ДВГ в миксерите,а стигнаха само до резачките? Това че един агрегат е открит преди ДВГ и е с по-високо КПД не прави технологията стара,а още по-малко пък неконкурентна. Смятай колко назад са ДВГ щом по-стара технология ги превъзхожда по КПД 3 пъти! Значи ВМЗ се конкурират с коли на 200 год.и пак изостават! Браво.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Не ти разбрах логиката?

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Къде видя да твърдя, че Тесла съществува от 100+ години, откакто са измислени електромобилите? Ти ще дойдеш още по-голямо зомби от всички на които се смееш, щом смяташ че Илон Мъск е измислил електромобила. Би ли споделил някаква логическа причина за да споменеш възрастта на технологията?
  • 8 асддса

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чудя се":

    Аз веднага ти казвам защо. Защото си неука овца и не разбираш нищо от бизнес, за това.
    Тая тесла са я разглобили 20 пъти през годините, да не мислиш че е направена от космически прах ? Нищо специално няма в теслата, както виждаш малко по малко започват да пускат модели.
    И между другото конкуренцията не е кой ще направи най-бързо ускоряващия електромобил, това е лесно. Конкуренцията е да направят печеливши модели в целия ценови диапазон.
    Това е бизнес, не състезателен отбор. Както виждаш състезателните отбори вече направиха най-бързия електромобил - VW I.D R. До колкото знам тесла такова животно нямат още.

    Коментиран от #11

  • 9 Антиелектрика

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Оф, пак ли твоята изкривена логика? Човека ти казва, че има електрички половин век преди ДВГ, ти плямпаш за Маглев, литиеви батерии и КПД! Сега е време да питаш дали се бръсна с ДВГ, за да завършиш стандартната си и заучена простотия.

    Коментиран от #13

  • 10 А не уе шуепс

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    БМВ не се конкурират с никой. Аз никога няма да взема скапания миксер пред М5, дреме ми на оная работа че ускорява малко по-бързо като във всичко друго изпада.
  • 11 Неуката овца пита учената овца

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "асддса":

    Не ми отговори на въпроса, защо като е толкова просто, се налага да се съюзяват откровени конкуренти, за да противодействат на Тесла? Защо не се справят всеки по единично, след като Тесла е толкова слаба според вас? Откъдето и да погледнеш, стогодишните имат всякакви предимства пред tesla, като започнеш с производствени и завършиш с финансови. Да не говорим, че BMW разработва и продава електромобили преди Тесла. Защо никой не купува техният електромобил, който беше такова фиаско че направо му спряха производството, въпреки че го продаваха на загуба под себестойност и и в него имаше много по-високи технологии отколкото в Тесла? Прав си, че ускорението не е всичко. Това е последното, което интересува клиентите. Те искат да пътуват спокойно и сигурно на далечни разстояния, а Тесла е единствената, която може да им го предложи.

    Коментиран от #12

  • 12 здсвнт

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Неуката овца пита учената овца":

    Защото не могат да изкарат пари от електричките и търсят с кого да си делят загубите, т.е. са в режим на минимизиране на щетите, тъй като еко нормите ги задължават да имат електрички, въпреки, че нито технологията е практична, нито производителите, нито клиентите я искат. Историята се повтаря също, както и преди 100-120 години. Обаче политици, сър! И преди да се пънкяш да ни навираш пак Тесла в очите - те също не могат да изкарат пари от електрички. Само, моля ти, се не започвай пак с безкрайните лакърдии как капиталовите разходи изяждали печалбата от произведените коли, че вече дотегна на всички с тази мантра.

    Коментиран от #14

  • 13 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антиелектрика":

    Човека ми казва че технологията е стара, а не че е имало електрички преди ДВГ.Чети! А за 96-и път обяснявам че развитието в технологията е в батериите и контролера, а на в ел. двигателя. Дали има вече 2 мил. електромобила пи света или викаш още са бутикови?
  • 14 А дали е така?

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "здсвнт":

    "въпреки, че НИТО ТЕХНОЛОГИЯТА Е ПРАКТИЧНА, нито производителите, НИТО КЛИЕНТИТЕ Я ИСКАТ" въртиш, сучиш и пак до Тесла опираме. Защо тогава почти половината от пазара на електромобили в Европа и Щатите се държи от Тесла? Дали не е именно заради НАЙ-ПРАКТИЧНАТА технология? Най-дълъг пробег с най-кратко зареждане съчетано с най-много зарядни станции, позволяващи дълги пътувания, невъзможни за останалите автомобилни марки.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 иешощг

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "А дали е така?":

    Да се хвалиш, че произвеждаш най-хубавата елекричка е като да се хвалиш, че си най-хубавата жена в МЕИ-то!

    Коментиран от #17

  • 17 Зависи от гледната точка

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "иешощг":

    За мен това би било жена мечта. Умна и красива. Ще мога да разговарям с нея на технически теми, аз няма да срещам затруднения както с техническите инвалиди тук. Вероятно и тя би харесала мен пред тях. От друга страна, за много от пишещите тук, колата трябва да е скъпа лъскава и да бръмчи много, а жената да е с големи цици . Следователно не им трябва нито електромобил нито умна жена.

    Коментиран от #18, #22, #23, #28

  • 18 3rte

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

    Ех, колко сте малки и неуки. Имаше навремето един виц за една маймуна, която записала да учи в МЕИ-то и взела, че станала отличничка, защото била най-красивата там.

    Коментиран от #19

  • 19 Така става когато интелекта ти се гради

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "3rte":

    ... от вицове. Спокойно можеш да чукнеш в google "мис МЕИ" и да се опиташ да разкажеш същия виц. Гарантирам ти, че жена ти е доста по-грозна от онези "маймуни" които ще видиш на снимките. Информацията ти е за електромобилите, като гледам е от същият източник - крепи се на вицове.

    Коментиран от #20, #27

  • 20 ьяаэо

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Така става когато интелекта ти се гради":

    Такава "функционална неграмотност" и липса на абстрактно мислене като твоите са учудващи, но може би пък са нормални, когато интелектът ти се крепи на "чукване в Гугъл"...
  • 21 Всяко правило си има изключение

    1 0 Отговор
    Това го знам от преди да бъде създаден google, та дори и преди Интернет. Ти продължавай да слагаш всичко под един знаменател.
  • 22 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

    само да не сбъркам и да вземем да си противоречим та затова питам: Теслата е като жена с големи цици или с малки цици?

    Коментиран от #25

  • 23 Лорчето от МЕИ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

    Аз завърших с отличие, а казват че изглеждам добре. От много време си търся умен мъж с който да си говорим за техника, и по специално за електромобили, но все попадам на технически инвалиди. Само Вашите коментари са смислени тук. Искате ли да си пишем?

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кви цици?

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Една мацка може да е яка независимо от размера на бюста и цвета на косата. Един автомобил също. Хайде стига с тези рамки и клишета. Защо някой друг трябва да ви казва какво ви харесва?

    Коментиран от #26

  • 26 Ръбчо

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Кви цици?":

    Аз първо гледам на колата емблемата и на жената циците, явно от мен теслараст няма да излезе
  • 27 Фратев

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Така става когато интелекта ти се гради":

    Приех предложението ти и “чукнах” Мис МЕИ, бате бате, ако харесваш такива “красавици” не е чудно че си станал теслараст.

    Коментиран от #29

  • 28 Лорчето от МЕИ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

    С интерес следя коментарите в които става въпрос за женските гърди, тъй като съм донякъде надарена в тази област. Ако искате можем заедно да поработим над няколко технически предизвикателства и да изведем формулите за определяне на тяхната площ и обема. Ако се справим добре може заедно определим тяхната твърдост, коефициент на деформация при натиск, коефициент на триене при сухо и мокро плъзгане и много други интересни неща.

    Коментиран от #30

  • 29 за гъби съм

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Фратев":

    аз лично харесвам сестра ти, както и целия ни отбор от подуяне със все резервите - доволен ли си сега?

    Коментиран от #31

  • 30 за гъби съм

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лорчето от МЕИ":

    Стига с тия гейски фантазии - бягай сменяй пола като те влече да си надарена.

    Коментиран от #32

  • 31 Фратев

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "за гъби съм":

    Най доволна е дъщеря ти, но ако пиша от какво ще ме баннат.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Илон е велик

    2 0 Отговор
    Не иска да коментира женските гърди, все извърта темата така че да стане въпрос за гейове, харесва миксери, на тесларастия ми намирисва цялата работа
  • 36 Лорчето

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "за гъби съм":

    Като не разбираш - у лево, има форуми IQ < 79

    Коментиран от #37

  • 37 за гъби съм

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Лорчето":

    Какво е IQ < 79 - пак някаква сложна джендърска терминология използваш :)

    Коментиран от #38

  • 38 Лорчето

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "за гъби съм":

    Леле Гоше, май те надцених с тия 79, пробвай се на форум за под 70.