Last news in Fakti

27 Юли, 2017 15:00 2 651 2

Пълен отчет да даде кметът Фандъкова (ВИДЕО)

  • софия-
  • зеленина-
  • димитров-
  • отчет-
  • фандъкова
Пълен отчет да даде кметът Фандъкова (ВИДЕО) - 1
Снимка: М. Богданова

Кметът на София Йорданка Фандъкова да даде пълен отчет на дейността на Столична община. Той да обхваща периода 1 януари 2007 г. – 1 януари 2018 г. Това каза пред Факти.бг арх. Димитър Димитров от „Граждани за устойчиво развитие”.

Едно от най-фрапиращите неща, който се случват в София през последните години, е драстичното намаляване на зелените площи – нещо, което е позволено с преминаването от Закона за устройство на територията към Закона за устройство на територията. Според първия на всеки един гжител на голям град е трябвало да се падат по 35 кв.м. зелени площи, а с новия ЗУТ те падат до 3.5 кв.м. Най-драстичен е случаят с кв. „Люлин”, където живеят 150 000 души. Там на човек се падат по едва 0.75 кв.м. публична зеленина, каза арх. Димитров. За последните години от общо 28 000 декара зелени площи на територията на София днес са останали едва 10 000 декара, уточни той.

Още интересна информация може да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попс

    7 0 Отговор
    Те по грешка са сложили една точка и е станало 3.5 :)
  • 2 JEEP

    8 0 Отговор
    Не са само площите. Преди години главните архитекти на Сф. не са разрешавали в Лозенец да се строи повече от 3 етажа. Сегашните блокове спират въздуха от планината и надолу е задух. И това е само един от примерите, а зелените площи изчезват със страшна сила.