Last news in Fakti

3 Август, 2017 15:05 2 720 0

Нов български роман променя отношението към жената (ВИДЕО)

  • йова станкова-
  • галерия от светове-
  • роман
Нов български роман променя отношението към жената (ВИДЕО) - 1
Йова Станкова

Романът "Галерия от светове" е писан от жена за жена. Това обаче съвсем не означава, че книгата е забранена мъже.

"Мои приятели мъже с голям интерес и много бързо прочетоха книгата. Казах ми, че са получили един поглед върху женската същност, върху който не са се били замисляли досега, не са имали възможност да надникнат толкова дълбоко в женската душа", разказа в студиото на ФАКТИ Йова Станкова, за която "Галерия от светове" е дебют на литературната сцена.

"Всички мъже, прочели книгата, изведнъж станаха много мили към мен. Някои я смятат за наръчник как да се отнасят към една жена и по-скоро как тя мисли", сподели писателката.

Йова Станкова е прекарала 4 години от детството си в Ангола и то по време на гражданската война. След завършване на висшето си образование в Германия, тя решава да се върне в Африка. "Теглеше ме някаква сила да се върна там. Имах вътрешното усещане, че съм оставила нещо недовършено там - цял един роман", казва Йова.

В кои други страни предстои да бъде публикуван романа й, какво я свързва с писателя Йордан Йовков и още интересни подробности, гледайте интервюто с Йова Станкова:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА