11 Септември, 2017 15:50 4 451 5

ДАБЧ: Борим се за признаване на бг малцинство в Албания (ВИДЕО)

  • петър харалампиев-
  • дабч-
  • емигранти-
  • малцинство-
  • трудови борси
ДАБЧ: Борим се за признаване на бг малцинство в Албания (ВИДЕО) - 1
Петър Харалампиев

В Албания е признато македонско малцинство, българско не е признавано. Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) започна една сериозна борба заедно с българските организации в Албания и до момента сме събрали над 2500 подписа на пълнолетни българи от Албания, които декларират, че са българи. В днешния ден точно две от организациите внасят тези писма в новия албански парламент, внасяме и копие в Европейския парламент, както и до Комисията по разширяване на Европа. Ние ще се борим за признаване на българско национално малцинство в Албания, нещо,което не се е случвало в последните 27 години. Умерен оптимист съм, че това ще се случи в скоро време. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Какво каза той във връзка с инициативите за връщане на емигранти в България, гледайте разговорът с Петър Харалампиев:


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    5 7 Отговор
    До сега никой не беше споменавал за българско малцинство в Албания,отде се взе то така изведнъж?! И ако бъде признато,българската държава ще трябва да спонсорира училища,учебници и други прояви на "българщината" , най-вероятно за хора,които нито знаят български,нито са християни.Просто още кандидати за европейски паспорти,които да разнасят "славата" ни зад граница!А това,че българите в България сме вече малцинство и изнемогваме от прекалено многото хрантутници,които ни висят на шията,явно никой не го е грижа...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 jp power

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кака Гинка":

    Виж """Горани". Това, че ти не знаеш.....""Eti"" са български помаци от Гюмюрджина. А за най-богатия турчин собственика на ""Ulker"" си прочети сам..
  • 4 XEPMEC

    5 0 Отговор
    Моите уважения, но не съществува "бг ....". Има българско, български, българска. Моля автора на статията да обърне малко внимание на правилното изписване на понятията и определенията. Така е редно Светле, така ни учеха в университета.
  • 5 Кака Гинка

    1 1 Отговор
    Помаци и мюсюлмани - точно както си помислих...