15 Февруари, 2018 22:48 12 965 19

Авторът на филма за Дядо Добри: Светлината му остава (ВИДЕО)

  • дядо добри-
  • тихият ангел-
  • неди джон крос

Няма как да се изгуби това, което е оставил след себе си, смята Неди Джон

Авторът на филма за Дядо Добри: Светлината му остава (ВИДЕО) - 1

Той не искаше да го снимам, но знаеше, че го правя. Виждаше камерата всеки път. Това разказа за работата си с Дядо Добри авторът на документалния филм за живота му Неди Джон Крос в студиото на ФАКТИ.

"Позитивност и доброта са основните послания на филма "Тихият ангел". Тази доброта, която носим от деца, да я изкараме. Няма как да се изгуби това, което е оставил след себе си Дядо Добри. Тази светлина остава", каза Неди Джон.

Какъв е бил животът на Дядо Добри, каква е връзката му с цар Борис III, може ли да бъде канонизиран за светец, ще се бори ли "Тихият ангел" за Оскар и още интересни подробности гледайте в разговора с Неди Джон и Богдан Паташев:


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирилица

    81 8 Отговор
    Светла му памет на дядо Добри - един истински Българин и човеколюбец .
  • 2 Зло

    46 6 Отговор
    Този който е сложил минус, явно е от третият пол.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Расулюлах

    3 49 Отговор
    На тоя сват има само 1 светец и това е Сталин
  • 7 Зло

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Расулюлах":

    С тоя сталин, нямаш шанс за плюсове, друг.
  • 8 Дин

    13 17 Отговор
    СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!
    Но ПО-ДОБРЕ ДА БЕШЕ парите за някой операция на дете, а не тези попове, изродели се в алчни олигарси с имоти и скъпи коли!
    ТРЯБВА КРИТИКА, ТРЯБВА РЕФОРМА НА ОБЩЕСТВОТО И ПОПОВЕТЕ!
    СВЕТЕЦ, Е ЧОВЕК, КОЙТО ПРАВИ ЧУДЕСА И ЛЕКУВА, ПОЕМА НА КРЪСТА СИ И ТОЗИ НА ЦЯЛ НАРОД И ИЗМЕНЯ ХОДА НА ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! Колко са променени човешките критерии у нас! Ние си измиваме ръцете с него, тъй като нямаме сили за реформи и тази църква е МАФИЯ! Той даваше парите на тази ..
  • 9 THE Black Cat

    12 2 Отговор
    Човечеца ( СВЯТ) е правил всичко според силите си , което ни доказва , че не е важно колко имаш а колко искаш да дадеш , запитайте се колко от нас са дарили нещо !? самият аз бях на този принцип , ходя в храм и ,,уж'' се моля без да знам на кого , НО знаейки за какво , без дарения без нищо ... сега вече не е така , но лицемерието от предните години все още явно ме преследва , в крайна сметка всеки сам си избира пътя , лошото е ,че Този Горе вижда явно
    и никое зло не остава безнаказано или просто ей така простено и забравно под ТОЗИ ГОРЕ може да разбкирате каквото и да е , дали е Бог или някаква друга Сила е без значение , тук му казваме БОГ обаче , изчел съм бая книги в тази насоченност , почти всички са на принципа на Дядо Добри , още веднъж лека му пръст и Бог да го закриля в пътя Му!!!
  • 10 впечатлен

    9 4 Отговор
    Дядо Добри беше посветил живота си на възраждането на Българската православна църква. С нахлуването на болшевиките в България и налагането на социализма, църквата изгуби своето предназначение, а именно духовно пречистване на хората, съблюдаване на морала, който проповядва християнството. Да посещаваш църква беше забранено, атеизмът беше наложен със сила. Ние нямаме традиции в това отношение. Оцелели възрастни хора знаят как трябва да се държим в църква, какви празници трябва да спазваме, пости и други, на нас това ни беше отнето. Поповете бяха ченгета, както беше казала една водеща, у нас поповете са най-заклетите атеисти. Дядо Добри искаше да помогне за реставрирането на занемарените храмове, на това беше посветил живота си. Спомням си го пред "Ал. Невски", с бялата си брада, облечен като дядо от приказките. По едно време се чу, че пречел на поповете, защото хората предпочитали да дават помощите на него, вместо в касата на църквата. Така си го спомням, винаги, когато дадеш някоя монета в касичката му, се покланяше. Незабравим е Дядо Добри, вечна му памет.
  • 11 Димитров

    5 1 Отговор
    Славен старец беше.По цяла нощ събираше хартия и картон в центара на жълтите павета и ги складираше до двореца на царя после ги предаваше на вторични и с получените пари ги даряваше на церквите.Вчера показаха че за 35 000 лв.в храма Александър Невски..са купили 2 покривки+2 завеси УЖАС пак са му откраднали парите брадатите бандити
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Жарко патронааа

    4 5 Отговор
    Смърт на поповете и църквата ...всички зъркви да се разрушат и поповете да се обесат..смърт на религията квато и да е тя
  • 15 съдията

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Расулюлах":

    до коментар 13-14 ,расюлах и жарко ли си незнам кви сте но тежко ви ,дано бог ви прости но не мисля,вие освен да ядете и серете нищо не става от вас паразити мръсни,фабрики за лаина сте и двамата.вас със сярна киселина трябва да ви зали4ат от лицето на земята и да ви пуснат в изпарители за да не замърсявате дори по4вата.гадини мръсни 4удя се как не съм на близо да ви навра марку4и в гъза и на двамата и да ви надуя със 150 атмосфери въдух докато ви хвръкнат о4ите от орбитите мръсни твари

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    3 1 Отговор
    Човека е разбрал смисъла на живота и за това така е живял. А именно, че човешкия дух е на земята за изпитание и най-голямото изпитание е да се опазиш от алчността, да се опазиш от желанието да имаш, да си повече, по-голям, по-нещо от другите хора. Всяка душа, която не мине изпитанието се връща отново и отново, и отново, и отново...