Last news in Fakti

13 Май, 2019 16:23 10 265 29

Ананиев: Политиците да дадат път на 30-годишните (ВИДЕО)

  • волт-
  • настимир ананиев-
  • евроизбори

Политическият елит трябва да бъде радикално изчистен, смята лидерът на ВОЛТ

Ананиев: Политиците да дадат път на 30-годишните (ВИДЕО) - 1
Настимир Ананиев

За съжаление, не много хора отиват да гласуват и затова вина носим политиците, най-вече тези, които са в ЕП. Чухме, че имаме евродепутати чак, след като пакетът „Мобилност“ се взриви. Социолозите казват, че около 2 млн. души ще гласуват. Ако това е вярно, около милион и половина ще бъдат ядрата на партиите и само 500 000 от периферията и други граждани. Призовавам повече хора да гласуват и да се даде едно по-голямо представителство на различните партии. При 2 млн. гласували ще имаме по 7 депутати от партиите близнаци (ГЕРБ и БСП) и 3 на вечната партия ДПС. Това заяви в студиото на ФАКТИ лидерът и водач на листата на ВОЛТ Настимир Ананиев.

„Този ЕП е ключов. Първо, защото трябва да се запази евроатлантическата насоченост за една по-обединена и силна Европа. Също така, Лисабонският договор вече се изчерпа – от 10 години сме стъпили на него. Оттогава имаше сериозна финансова криза, сериозна емигрантска криза, Brexit, очевидно ще трябва да се подписва нов договор, а защо да не пробваме и с нова европейска конституция“, каза Ананиев.

„Промяната в политическия елит трябва да дойде от гражданите, които решават кой да ги представлява. Не може хора, които 30 г. са спасявали, опитвали са да правят нещо – т. нар. Преход, за който все се чудим дали свърши, трябва просто да се направи това радикално изчистване на политическия елит. Ако ти над 20 г. си се занимавал с политика и в момента ситуацията е такава, каквато я виждаме, значи може би нещо не правиш правилно. Ние сме най-бедната страна в ЕС, имаме най-бедния регион – Видин, и страшно много други фактори, които са повлияли. Ако над 20 г. си се занимавал с политика, дай път, отстъпи назад, пусни някой 30-35 годишен. Притеснителното е, че много партии нямат такива хора и не им се доверяват“, коментира Настимир Ананиев.

Според него трябва да се постави фокус на микро и семейния бизнес, защото той е гръбнакът на икономиката.

„Миналата година излишъкът на бюджета е 3 млрд. лева, април обявиха, че сега е 2,7 млрд. Лева, което означава, че до края на годината, ще стане 5 млрд. лева. Пак ли ще го изхарчим на две заседание на Министерски съвет?“, попита Ананиев.

Целия разговор с Настимир Ананиев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    35 16 Отговор
    Защо само ги давате тези анти-български подлоги ?!?!!?
  • 2 Иван

    50 19 Отговор
    Прав е Ананиев, всички стари муцуни да се махат, бих го подкрепил!

    Коментиран от #3

  • 3 Петкан

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Тези тр да станат новите партньори на Тиквата и Чуждестранните интереси !!! Както и онези младите, дай България и останалите парцалени кукли. Време ни е за Възраждане на Бъпгарските ценности!
  • 4 Чичо

    37 8 Отговор
    Годините, нямат значение. Важно е хората да са 'качествени'. 20г. си бил във власта/налапал си се/ - дай път на младите?! И те имат жилищни проблеми :-)
  • 5 Batushka

    14 4 Отговор
    Ами че те тия са таман произведенията на прехода...нищо работа зад смешна визия...
  • 6 гост

    25 4 Отговор
    Аз съм съгласен, само да не са децата и протежетата на сегашните!!!
  • 7 Давид

    26 3 Отговор
    И аз съм съгласен но не младите от Волт или Милениум . А тук от България от провинцията .
  • 8 Real AK

    17 2 Отговор
    Абе те АБВ-то нали опитаха с млад лидер, ама зад него се подаваха старите "муцуни" и му "дърпаха конците". Авторът е прав иначе за едно - трябва да се разбива т.нар. "двуполюсен модел", който отново се опитват да натрапят като безалтернативен вариант. Според мен истината е в независимите кандидати, някои може и да "пробият"...
  • 9 Прав е!

    22 2 Отговор
    Един политик, който в мандата си не покаже качествена активност и не върши това, което е обещавал, трябва да му се забранява всякакво участие в политическия живот и организации субсидирани от държавата. Не може 10-20 години да са в политиката и да обещават, а да правят точно обратното и най-нагло да искат да са вечните политици. Трябва премахване на сегашните "елити" и смяната с нови - по-малобройни елити, но по-човечни и изпатили от живота, а не тарикатчета и връзкарчета
  • 10 БКП

    17 7 Отговор
    И как един 30 годишен пикльо ще управлява държавата например, тоя говори пълни простотии.
  • 11 вес

    5 1 Отговор
    направо на 20 годишните
  • 12 GG1989

    9 4 Отговор
    И как ще се доверят на млади кадри като мен на 30-35, нали и ние сме гладни.

    Имам прекрасен пример как колежка от УНСС стана пресаташе на Боби Михайлов, ходи на 300 секс-екскурзии с него и БФС от 25 до 31 и като ''погрозня'' я сложиха на някаква позиция да си стои на заплатка и я смениха. Това е успеха или да те направят на село депутат щот биеш повече и носиш гласове.

    Страх ги е , че първите кадърни и по-неподкупни младоци ще ги вкараме в затвора и ще изгният там.

    Светльо Витков влезе за един джип и 2 апартамента. Слави влиза, за да си чеше егото и да си направи с Бойко коалиция...
  • 13 волен сидеров

    11 2 Отговор
    30 годишните пиклЮвци са ПослУшковци -те няма да имат думата.а старите търтеи на работят както си искат.Война трябва и бой по всичко което мърда.
  • 14 КОЧА

    3 7 Отговор
    ТИЯ ПОЛИТИЦИ ДОКОГА ЩЕ УПРАВЛЯВАТ - АБЕ ТОООООО ПЬРВАНОВ И ПЕТКОВ - ФАНИ ЕДИНИЯ УДАРИ ДРУГИЯ - СТАНИШЕВ НЕКАДЬРНИК -- ИЗВИИТЕ ИМ ВРАТОВЕТЕ САМО БЬРКАТ ХОРАТА И ДЬРЩАВАТА ВМЕСТО НАГОРЕ ВЬРВИМ КОИ ЗНАЕ КАК НЕ ГИ Е СРАМ БУКЛУЦИ ТАКИВА - НЕГРАМОТНИ КОМУНИСТИ ................
  • 15 Буги 'Барабата'

    16 1 Отговор
    Според него трябва да се постави фокус на микро и семейния бизнес, защото той е гръбнакът на икономиката!!!!

    Мммм да добре казано но.
    Хора разберете пълнят очите на хората с прах, нищо не ги интересува. Малкия и среден бизнес гледат само как да го убият нищо повече! Все повече се убеждавам че ако нямаш връзка в някоя институция те очакват само проблеми и бюрокрация!
    Хубав ден!!!
  • 16 Кутев

    9 1 Отговор
    Направо още от детската градина, внуците на политиците то и без това разлика между 30 годишни и 4 годишни никаква няма
  • 17 Driving pleasure

    6 4 Отговор
    Рядко противна личност, която натвори хиляди глупости когато беше в НС и продължава да драпа за кокала. Ми като даваш акъл за 30 годишните разкарай се от политическата сцена бе!!!! И теб сме те видели какво можеш! По-зле и от герберастките престъпници!
  • 18 КОЧА

    6 1 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА Е С ЦИГАНИТЕ И КРАДЦИТЕ - А НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЦИТЕ ПО ДОБРЕ ДА ГИ НЯМА --САМО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ ----СТРАХЛИВЦИ ...................КАКВА Е ТАЗИ ДЬРЖАВА ЦИГАНСКА -- ТИЯ ПОЛИТИЦИ ОЧИ НЕМАТ ЛИ БЕ .............
  • 19 КОЧА

    4 1 Отговор
    ЗАКАКВО СА НИ ПОЛИТИЦИ ГЛАВОЦИ -И ПОЛИЦАИ СТРАХЛИВЦИ .....
  • 20 ампер

    6 2 Отговор
    Поредните смешници , борещи се за кокала ! Аз не чух какво искате да подобрите за нас , хората .... Обяснявате ни в гейзерския парламент какво правели ..... Ами взимат немъчени пари , това го виждаме , но вие какви сте ? Каква ви е политиката ? А за дребния бизнес сме го слушали от всички ! То какво ли не сме слушали и смея да кажа , че различаваме лошия политически мат'риял .....
  • 21 VWandMercedes

    6 2 Отговор
    Този некадърен зубър дето са го спуквали от бой в училище пак ли ни го пробурвате.Преди неможа да вкара законови безумия за автомобилите сега пак се напиня.
  • 22 Кико

    5 1 Отговор
    И на 90 да са,пак ще им е кеф да си свиват мангизки.
  • 23 Dimirest

    4 2 Отговор
    Да дайте път другари социалисти/комунисти, защото всичките големи партии сте рожби на БКП, на вашите 30 годишни издънки!
    Има все пак още близо 2 години за усвояване, пардон крадене, на европейските субсидии.Нашата работа е да гласуваме чинно и после да ви плащаме къщите за гости, апартаментите и всичките ви версии.Жалко ми е само децата че и те ще плащат, защото ви търпяхме вашата "демокрация" безропотно тези 30 години. Единственият правилен ход е масов бойкот на изборите.Нулев вот от хората, който създават БВП на Родината, необременени с партийно мафиотски зависимости!
  • 24 Боби

    2 2 Отговор
    Нов " бардак " се прави с нови к..рви .
  • 25 ИВАН

    2 1 Отговор
    Младоста не е порок, но нека да не е харизматичен, а да е мъж поне, и да не е чак толкова умен, но да е Човек ... само такъв може да извади България от потъналото блато
  • 26 Правилно

    2 2 Отговор
    Народа трябва да се събуди и да удари шута на червената мафия.
  • 27 ИВАН

    3 1 Отговор
    Червена, синя, лява, дясна, мафията си е една - няма значение как се е писал някой нагъл и нахален толуп ... но човешките закони, Божиите закони са едни и щом ги спазваме всичко ще е наред
  • 28 250

    1 1 Отговор
    Кой си ти? БАЙ НИКОЙ...............
  • 29 Ново

    1 1 Отговор
    Първо направи партия и спечели поне 2000гласа и тогава даваи мнение за такива много знаиковци и жена му няма да гласува за него