Last news in Fakti

22 Май, 2019 15:24 12 202 16

Кристиян Шкварек: Искаме да спасим ЕС (ВИДЕО)

  • кристиян шкварек-
  • евроизбори

Трябва да браним мините, въглищата, да развиваме природните ресурси, смята кандидатът за евродепутат

Кристиян Шкварек: Искаме да спасим ЕС (ВИДЕО) - 1
Кристиян Шкварек

Вярвам, че ЕС трябва да функционира като съюз на суверенни държави, които определят по-голямата част от вътрешните си дела сами, запазват своята културна обособеност, докато се опитват заедно да работят върху онези проблеми, които са външни - обща отбрана на външните граници, обща миграционна система, общи преговори с големите външни сили като САЩ, Русия, Китай.

Философията ни като дясна е, че дясното е родено и еволюирало още от Френската революция насам като амалгамация на консерватизъм и патриотизъм. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за евродепутат от гражданската квота на ВМРО Кристиян Шкварек.

"Ние искаме да спасим ЕС, не да го счупим и виждаме, че това няма как да стане без да бъдат уважавани отделните идеи и пътя на всяка една нация", заяви той.

"Биваме определяни като крайни националисти. Има в политиката едно понятие "прозорец на Обертон" - когато политиката се измести прекалено много на ляво, този прозорец на това, което е нормално се измества прекалено много на ляво, хора, които са били център десница, изведнъж биват наричани крайна десница. Смятаме, че в нормална политическа среда сме нормална десница", коментира кандидатът за евродепутат.

"Чехия и Естония бяха първите от източноевропейските държави, които успяха да обърнат демографския тренд на напускане. Постигнаха благодарение на това, че гонеха като национална кауза интересите в икономиката и индустрията. Затова успяха първи да стабилизират огромната икономическа криза, която настъпи след разпада на социализма в страните си и да престанат хората да напускат масово. В България, Румъния, Полша ще спрат да напускат, когато успеем да стабилизираме икономиката си до ниво, което е приемливо.

Това се случва, когато си браним отделни браншове като транспортната индустрия от пакета "Мобилност" например или си браним мините, въглищата, развиваме природните ресурси. Неща, които се противопоставят на идеите на зелените, на либералите, на хората, които се опитват да закрият тези сектори с идеята, че те ще бъдат заменени от други, но това не се случва", каза Шкварек.

"Защитавах по-големите санкции срещу Русия. Един много добър икономист изказа тезата, че така построени санкциите срещу нея ѝ вредят в краткосрочен, но ѝ помагат в дългосрочен план, т. к. създават една независимост в икономически план. Според мен санкции трябва да има, те трябва да бъдат нагодени така, че да не помагат на този, който би следвало да бъде санкциониран", обясни той.

Не трябва да се страхуваме от негативните последици, които могат да настъпят за определени политически формации, ако се противят на либералния консенсус, този риск си заслужава, защото става въпрос за живота на нашите граждани. Това заяви Кристиян Шкварек във връзка с визията му за необходимо противопоставяне на страната ни срещу европейската директива за контрол на придобиване на оръжие.

Целия разговор с кандидата за евродепутат Кристиян Шкварек гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 2 Отговор
    Тръц
  • 2 664

    30 4 Отговор
    Искате да отидете на "топличко" там и да взимате по 15000 евро заплатки, ей това е. Махни тия приказки, чували сме ги, айде у лево, аз няма на гласувам!
  • 3 Кристиян Шкварек

    25 3 Отговор
    Душа давам България ,но не мойта а вашата ,и тихичко да призная заплата е охххххххх мамооо
  • 4 225

    20 7 Отговор
    Подлогите на Бойко
  • 5 Давид

    28 4 Отговор
    Абе вие една България не може да спасите и да оправите ще оправите ЕС . Мошеници .
  • 6 МиГ 23

    23 3 Отговор
    Ти добре ли си? Ще налагаш санкции на Русия. Евати кукуто!
  • 7 Най-добре ще се получи

    3 5 Отговор
    Ако всяка партия от малките се пребори за един свой евро депутат. Ама как ще стане това сметнахте ли колко минимум хора са необходими за един депутат?
  • 8 ишиас

    12 2 Отговор
    Трябва да спасите ЕС от продажни и некадърни политици! Управлението на ЕС се избира по партиен признак, задкулисно и недемократично!
  • 9 Гост

    13 4 Отговор
    Млад мошенник с копнежи за кинти и власт. Ха ха. Дали има още балами да се връзват на подобни на тоз?
  • 10 Ой гАведа с гАведа

    7 8 Отговор
    АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!
  • 11 Букова глава

    11 1 Отговор
    Toя пък от къде изпълзя? И тоя ги дрънка като Бареков,с тая разлика че на оня му се върза бая народ!
  • 12 ???

    10 1 Отговор
    Откъде ги намирате все с български фамилии не мога да разбера?
  • 13 дявола

    5 2 Отговор
    След няколко години няма да има ЕС всичко ще се разпадне както е тръгнала корупцията на всякъде не е на добре и това е все по-високите етажи
  • 14 Миро

    5 1 Отговор
    Малее как искат да се докопат до мазният Брюкселски кокал и Стела Артоа......!!!!!!!
  • 15 Dimirest

    5 1 Отговор
    Този комсомолец смешник отде се взе?Поредният зестрогонец който се опитва да осребри партийната си "кариера"!Ама защо въобще им давате трибуна на такива недоразумения?
  • 16 Емил

    1 1 Отговор
    Там ни трябват,специалисти с опит и ерудиция- а не Иванчева и Барековци